Erdem ERTUNA
Warmhaus
Genel Müdürü

“Bi’ Başka Gelecek Mümkün”

2023 yılında firma olarak öncelikli konularımızdan birisi yeni üretim tesisi yatırımımızın tamamlanmasıydı. Kasım ayında TEKNOSAB’daki yeni üretim tesisimize taşındık. Panel radyatör ve cihaz üretim tesislerimizi TEKNOSAB’daki 46 bin metrekarelik kapalı alana sahip yeni fabrikamızda tek çatı altında topladık. Toplam 20 milyon Avro yatırımla yapılan yeni üretim tesisimizde cihazlarda yüzde 25, panel radyatörde de yüzde 35’lik bir kapasite artışı sağlayacağız.

Sektörel olarak 2023 yılını değerlendirdiğimde ilk yarısında herkesin olduğu gibi sektörümüzün de gündemi Kahramanmaraş ve çevre illerinde yaşanan depremdi. Önceliğimiz bu bölgelerde yaşayan kullanıcılarımıza her türlü desteği sağlamak oldu. Ücretsiz servis ve yedek parça tedariği konusunda tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bunun yanı sıra bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda diğer konularda da şirket olarak elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Yılın ikinci yarısının sektörel olarak ihracatta beklediğimizden daha yavaş geçtiğini belirtebilirim Avrupa’daki resesyon ortamı, bina renovasyonlarının yapılmaması ve belirsizlik ortamının yanında Ukrayna-Rusya Savaşı özellikle Doğu Avrupa tarafını etkiledi.

2023 yılında ürün ve hizmetlerimizde de geliştirmeler yaptık. Mevcut ürünlerimize yenilikler katarken, ürün gamımıza eklediğimiz yeni ürünlerimiz de oldu. Viwa S duvar tipi çelik eşanjörlü premix yoğuşmalı kazan serimize 150 kW kapasiteyi de ekledik. Hali hazırda 90, 100 ve 125 kW olmak üzere farklı kapasite seçenekleri olan Viwa S kazan serisine yeni eklenen 150 kW seçeneği ile tüketicilerimize 4 farklı kapasite seçeneği sunmaya başladık. Kablolu ve kablosuz yeni oda termostatlarımızı piyasaya sunduk. Lawa Plus ürünümüz CIS ülkeleri ağırlıklı olmak üzere yurtdışına sunduğumuz yeni bir ürünümüz oldu.  Bunların yanı sıra kurumsal faaliyetlerimizi, ürün ve hizmetlerimizi dijital ortamda en iyi şekilde tanıtabilmek amacıyla web sitesini güncel trendler doğrultusunda yeniledik. 2024 yılının başında global sayfalarımızı da canlıya alacağız.

 

2024 yılında yeni piyasaya sunacağımız ürünlerimizin arasında ısı pompası var. Ayrıca mevcut kombi gamımızda bulunan ürünleri farklı kapasite seçenekleri ile piyasaya sunacağız. Yurtdışı pazarları için pnömatik ve elektrikli kombinin pazara sunulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni nesil dikey panel radyatörler yurtdışına sunacağımız ürünlerimiz arasında yer alıyor.

 

Yurtdışında yeni eklenecek müşteriler ve projelerimiz ile beraber panel radyatörde yurtdışında yüzde 50 büyüme, kombide ise yüzde 30 büyüme hedefliyoruz. .  İhracat yaptığımız ülke sayısını yüzde 5 artırmak hedeflerimiz arasında yer alıyor.  Satış adetleri olarak değerlendirdiğimde; 2023 yılına oranla 2024 yılında adetsel bazda yüzde 20 artış hedefliyoruz.

 

2024 yılında AR-GE  Merkezimizin kurulumu için çalışmalara başlayacağız. Hedefimiz 2025 yılında AR-GE Merkezi ünvanını elde etmek. Böylelikle AR-GE çalışmalarımız ivme kazanacak ve fark yaratan ürünler yaratmaya devam edecek projeler ile markamızı daha da ileriye taşıyacağız.

İş ortaklarımız bizim için çok önemli. Onlar için hali hazırda geliştirdiğimiz Partner uygulamamız var. Bu uygulamayı 2024 yılında yeniliyoruz. Warmhaus Partner uygulamamızdaki geliştirmelere önem veriyoruz çünkü bu yenilenen uygulama ile hem iletişimimiz artacak hem de iş ortaklarımıza daha fazla fayda sağlayabileceğimiz bir platform oluşturmuş olacağız. İş ortaklarımız uygulama üzerinden Warmhaus hakkında en yeni gelişmeler konusunda bilgi sahibi olabilecek, ürünler hakkında tüm bilgileri görebilecek, puan ve ödüllerini takip edebilecek ve çeşitli yarışmalar ile keyifli vakit geçirebilecek. İlerleyen dönemlerde verdiğimiz eğitimleri online olarak buradan da düzenleyeceğiz.

2023 yılının sonunda lanse ettiğimiz Warmhaus 360’ın ise çalışmaları yeni yılda da sürecek. Android ve İOS cihazlar için geliştirilen bu mobil uygulama ile tek tuşla çağrı merkezimizi aramadan servis hizmetlerimizden yararlanmak mümkün olacak. Kullanıcılarımız uygulama üzerinden servis talebinde bulunabilecek, ürünleri ve kılavuzlarını inceleyebilecek, daha fazla nasıl tasarruf edebileceklerini öğrenebilecek, ek garanti satın alabilecek ve Warmhaus hakkında tüm yeni haberlere, blog yazılarımıza ve düzenlenen kampanyaların bilgisine ulaşabilecek. Bunların yanı sıra bizimle yazılı iletişim kurabilecekleri “Bize Yazın” alanından bilgi talep edebilecek, öneri ile geri bildirimde bulunabilecekler. Sürekli yenilikler ile uygulamayı tüketicilerimiz için en iyi hizmeti verebilmek amacıyla geliştiriyoruz.

 

2023 yılının Eylül ayında “Bi’ Başka Gelecek Mümkün” mottomuzu lanse etmiştik. Tüketici ve pazar araştırmaları sonucunda özellikle son dönemlerde enerji ve su gibi önemli ve tükenebilir kaynakların sorumlu kullanımı konusunda farkındalığın arttığını gördük. Markamızın geliştirdiği ürünlerde ve kullandığı teknolojilerde kaynakların verimli kullanımı önemli özelliklerinin başında geliyor. Tüketicilerin iç görüsü ve bizim ürünlerimizin özellikleri birleştiğinde yeni mottomuz “Bi Başka Gelecek Mümkün” şekillenmiş oldu.

2024 yılında bu söylemi önce Türkiye’de sonrasında da global pazarlarda tüm müşterilerimize ve iş ortaklarımıza duyurmayı hedefliyoruz. Warmhaus’un piyasaya sunacağı yeni ürünleri ‘Bi’ Başka Gelecek Mümkün’ mottosu ile birleştirerek, Türkiye’de ve globalde tanıtmayı planlıyoruz. 12 – 15 Mart 2024 tarihleri arasında Fiera Milano’da gerçekleşecek olan MCE Fuarında bu yeni mottomuzu da yurtdışı müşterilerimize lanse edeceğiz.

Satış Sonrası Hizmetlerimizde de tüm Türkiye’de ağımızı geliştirmeye devam ederken, kullandığımız CRM programını geliştirerek tüketicilerimize verdiğimiz hizmetin kalitesini ve hızını daha da iyileştireceğiz.

Önceki İçerik“2024’ün dördüncü çeyreğinde piyasalarda açılma olacağını öngörüyoruz”
Sonraki İçerikGF Hakan Plastik’te üst düzey atama