Vaillant, sektörün geleceğine yatırım yapmaya ve tasarruflu ürünler sunmaya devam edecek

 

2022 yılını değerlendiren Vaillant Group Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Atan, yılı nasıl kapatmayı planladıklarına ve önümüzdeki dönem hedeflerine ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: “2022 yılında da istikrarlı büyümemize devam ederek, yılsonunda hedeflediğimiz büyüme rakamlarına ulaşmayı bekliyoruz. Vaillant olarak sektörün gündemindeki Yeşil Mutabakat’a hazırlık çalışmalarında sektörümüze öncülük edecek projelere imza atmayı hedefliyoruz. Kombi alanında segmentimizdeki öncülüğümüzü sürdürürken, kaskad sistemler, ısı pompaları, klima gibi alanlarda da büyümemizin daha da ivmeleneceği bir dönem yaşayacağımızı düşünüyoruz. Yarın için bugünden çalışmaya, sektörümüzün geleceğine yatırım yaparken, müşterilerimize tasarruflu ürünler sunmaya ve sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

 

2022 yılını iklimlendirme sektörü açısından genel hatlarıyla değerlendirmenizi istesek neler söylersiniz? Ek olarak 2022 yılı Vaillant Türkiye açısından nasıl bir yıl oluyor?

Sektörümüzün 2022 yılında hem zorlukların hem de büyümenin olduğu bir süreç geçirdiğini söyleyebiliriz. Dünya çapında birçok farklı sektörde yaşanan olumsuz koşulların iklimlendirme sektöründe de etkilerini gördük. Isıtma alanında sektör olarak Türkiye ihracatının ilk 10 aylık verilere göre küçüldüğünü gözlemliyoruz. Bunun nedeni olarak; özellikle Avrupa bölgesinde yaşanılan enerjiye ulaşım sıkıntısı, enflasyon ekonomisi ve tabii ki Rusya – Ukrayna savaşını gösterebiliriz.

Buna karşılık iç pazarda ise bir büyüme eğiliminden bahsedilebilir. Özellikle doğal gaz yayılım politikası – ilçe bazında doğal gaz erişim olanaklarının artması ve doğal gazın diğer yakıt türlerine göre maliyet avantajının iyice belirginleşmesi bu büyümenin ana itici gücü oldu.

2022 yılına Vaillant açısından bakacak olursak, markamız pazarda premium segmentinde yer aldığı için ekonomik dalgalanmalardan oldukça etkilenen bir konumda yer alıyor. Ancak biz ürünlerimizin tüketiciler tarafından ulaşılabilir olması adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Satışlarımız da bu doğrultuda pozitif ilerliyor. Kombide elde ettiğimiz sonuçlara baktığımız zaman pazardaki güçlü konumumuzu koruduğumuzu görüyoruz. Kaskad ve ısı pompası gibi yükselen pazarlarda ise çok iyi bir performans gösteriyoruz.

Vaillant Türkiye, iklimlendirme alanındaki yeni trendleri oldukça yakından takip eder ve bu alanda öncü rol üstlenme hedefiyle çalışır. Bu doğrultuda sektörün gündeminde hangi konular var? Siz bu alanda nasıl çalışmalar hayata geçiriyorsunuz?


Türkiye; ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinde Avrupa’da bir üretim üssü. Bu konum, sektörümüze önemli bir güç katıyor. Bunun yanında sektörümüz aslında dünyamızı koruma sorumluluğu da taşıyor. Çünkü konutlar, dünyada en fazla emisyon yaratan ve enerjinin en yoğun kullanıldığı alanlar. Emisyonların yüzde 36’sı konutlardan geliyor. Bu oran sanayiden bile yüksek. Tüm dünya çapında karbon emisyonları konusunda artan farkındalık ve yüksek verimlilik sağlayan ürünlere olan ihtiyaçla birlikte sektörümüzde önemli yönetmelikler devreye alındı. Bu yönetmelikler küresel anlamda iklimlendirme hedeflerine ulaşılması konusunda itici güç olacak. Önümüzdeki süreçte yenilenebilir enerjili ürünlerin binalarda daha çok kullanılması ve yenilebilir enerjiyi zorunlu kılan bu yönetmeliklerle büyük bir değişim yaşanması bekleniyor.

Biz de Vaillant Türkiye olarak evimizde ve çevremizde daha iyi bir iklim oluşturmak hedefiyle çalışıyoruz. Sosyal ve ekolojik standartları geliştirmenin ekonomik başarının ve sürdürülebilir büyümenin olmazsa olmazlarından görüyoruz. Bugünden yarını düşünerek hareket ediyor, planlarımızı bu doğrultuda hayata geçiriyoruz. Sürdürülebilirlik alanında anlaşmalarca belirlenen hedeflerin ulaşılmasında en büyük katkıyı sağlayacak ürünlerin geliştirilmesinde lider rol oynuyoruz. Bu alanda ısı pompaları ve hidrojenle çalışan ürünlerle hem enerji çeşitliliği sağlıyor hem de bu enerjilerin tüketicilerin kullanımına sunulması için önderlik ediyoruz. Bu doğrultuda, geleceğin ısıtma sistemleri olarak değerlendirilen ısı pompalarına yatırıma devam ediyoruz.  Kombi alanındaki global liderliğimizi koruyup daha da yukarı taşırken ısı pompası alanında da farkındalık yaratarak pazarı büyütmek en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Yeni ürün geliştirme çalışmalarımızda tüm yaşam döngüleri boyunca enerji verimli ve çevre dostu ürünler geliştirmek birinci önceliğimiz. Geleceğe yatırım yapıyor ve yarın için bugünden çalışıyoruz.

 

Vaillant Türkiye, tüketicileri ile bağ kurabileceği uygulamaları hayata geçirmeye önem vermiştir. Müşteri deneyimi alanında neler yaptığınızdan biraz bahsedebilir misiniz? 

Müşterilerimize olabildiğince yakın olup onları merkeze koymaya ve bu konudaki öncü uygulamalarla; iyi değil, mükemmel müşteri deneyimi yaratmaya odaklanıyoruz. Bu doğrultuda öncelikli hedefimiz müşterilerimizi ve beklentilerini doğru anlamak. Beklentiler noktasında edindiğimiz iç görülerle onların şartlarını daha iyi noktaya taşıyacak ürün, hizmet ve kampanyaları sunmaya odaklanıyoruz. Müşteri deneyimi odaklı iş stratejimiz ile dijitalleşme konusundaki çalışmalarımız kapsamında, satış sonrasında da önemli projelere imza atıyoruz. Whatsapp Chat ve Facebook Messenger kanalında, tüm dillerden çağrılara cevap veriyoruz. Sektörde 7/24 Çağrı Merkezi, mobil servis hizmeti gibi birçok ilki hayata geçirdik. Teknolojinin sunduğu avantajları doğru kullanıp müşteri deneyimini daha ileriye götürebileceğimiz çalışmalara odaklanıyoruz. WhatsApp üzerinden tüketicilerine hizmet veren ilk şirketlerden biriyiz. Ayrıca servis hizmeti sırasında kağıt tüketimini sıfıra indirme hedefiyle sektörde bir ilki gerçekleştirerek “Dijital Servis Formu Projesi”ni hayata geçirdik. Dijital Servis Formu Projesi ile birlikte verilen hizmetlere ait servis formlarını tüketicilere herhangi bir kağıt çıktı almadan, elektronik ortamda iletebileceğiz. Öte yandan, pandemide, evde geçirilen zamana keyif katmak amacıyla başlattığımız “Vaillant ile Kafa Rahatlatan Sohbetler” podcast yayınlarımız devam ediyor. Alanında uzman ve ünlü isimlerle akıllara takılan sorulara rahatlatıcı cevaplar aranan sohbetler, Vaillant Türkiye’nin Spotify, Apple Podcast ve Google Podcast kanalları üzerinden dinleyicilerimize ulaşıyor. Vaillant Türkiye olarak yenilikçi uygulamalarımız ile müşterilerimize benzersiz bir deneyim yaşatmak için çalışmaya devam edeceğiz.

 

Vaillant’ın yüksek verim sunan yenilikçi ürünleri hakkında bilgi verir misiniz?

 

Günümüzde artık çevreye karşı duyarlı, kullanım kolaylığı sunan ve uzun yıllar üst düzey konfor sağlayan ürünler tüketiciler tarafından daha çok tercih ediliyor. Bu noktada Vaillant olarak kombi alanında sürdürülebilir ürünler talep eden müşterilerimizin beklentilerini, çevreci ürün ve çözümlerimizle karşılıyoruz. Yeni Plus serisi kombilerimiz de yüksek sıcak su konforu, gaz adaptasyon sistemi ve yüksek verimiyle beğeni topluyor. Gezegenimizin geleceğini düşünen müşterilerimiz için Green iQ konsepti ile verimlilikte üst noktalarda yer alan ürünler geliştiriyoruz. Bu konseptteki ecoTEC Exclusive yoğuşmalı kombilerimiz; diğer yoğuşmalı kombilere kıyasla multi-yoğuşma teknolojisi sayesinde özellikle sıcak su temininde yüzde 8’e varan ek tasarruf ve düşük maliyetli enerji kullanımı vadediyor. Kolayca kurulumu yapılan kablosuz ağ modülü sayesinde akıllı telefon uygulamasına bağlanabilen ve evdeki diğer akıllı cihazlarla iletişim kurabilen ecoTEC Exclusive, akıllı kontrol kullanımı ile A+ sistem ısıtma enerji verimliliğine, yüzde 9 düşük modülasyon oranıyla anlık ısı ihtiyacına göre otomatik kapasite ayarına sahip. Geleceğin teknolojisi olarak görülen ısı pompalarında sektörde yer alan benzer ürünlere göre 700 kat daha çevreci bir soğutucu akışkana sahip olan ve tüm kapasitelerinde A+++ verimlilik sunan yeni nesil ısı pompamız aroTHERM plus’ı geçtiğimiz yıl sektöre kazandırmıştık. Alanında fark yaratan ve öncü teknolojilere sahip ürün gamımızı büyütmeye devam edeceğiz.

Vaillant Türkiye’nin iletişim stratejilerinden de söz eder misiniz? 

 

Vaillant Türkiye olarak geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz marka evi çalışmamızda markamızın güçlü yanlarına ve tüketicilere sunduğu vaatlere tüketici gözünden tekrar baktık. Bu çalışmada Vaillant markasının “verimlilik-tasarruf, sürdürülebilirlik ve teknoloji” kavramları ile anıldığını tekrar ve memnuniyetle görmüş olduk. Bugünden yarını düşünen; yani kaynakları korumayı önemseyen, geri dönüşümü hayatına entegre edebilmiş, konfor ile verimliliği bir arada arayan kullanıcılar, Vaillant’ın hedef kitlesini oluşturuyor. Bu yüzden ‘‘Yarın için bugünden Vaillant’’ sloganı ile başlattığımız iletişim çalışmalarımız ile ‘Cebinizi ve geleceğinizi korurken, evinizin konforunu yükseltin’ mesajı veriyoruz.

 

Sosyal sorumluluğunun bilincinde bir marka olarak kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarınızla ilgili bilgi verir misiniz?

 

Sosyal sorumluluk projelerimiz ile toplumda sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Bu bakış açısıyla 2015 yılından bu yana Doğa Derneği iş birliği ile nesli tükenmekte olan küçük akbaba türünü korumak amacıyla Küçük Akbabaları Koruma Projesi’ni yürütüyoruz. Projemiz kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler, yerinde korumanın en büyük somut örnekleri ve Türkiye’deki ender çalışmalardan biri olarak değerlendiriliyor. 7’nci yılında da kesintisiz olarak devam eden projemizde ekosistemin devamlılığı için büyük önem taşıyan küçük akbabalara yönelik koruma ve farkındalık çalışmaları yürütüyoruz.

 

2022 yılını nasıl kapatmayı planlıyorsunuz? Önümüzdeki dönem hedefleriniz nelerdir?

 

2022 yılında da istikrarlı büyümemize devam ederek, yılsonunda hedeflediğimiz büyüme rakamlarına ulaşmayı bekliyoruz. Vaillant olarak sektörün gündemindeki Yeşil Mutabakat’a hazırlık çalışmalarında sektörümüze öncülük edecek projelere imza atmayı hedefliyoruz. Kombi alanında segmentimizdeki öncülüğümüzü sürdürürken, kaskad sistemler, ısı pompaları, klima gibi alanlarda da büyümemizin daha da ivmeleneceği bir dönem yaşayacağımızı düşünüyoruz. Yarın için bugünden çalışmaya, sektörümüzün geleceğine yatırım yaparken, müşterilerimize tasarruflu ürünler sunmaya ve sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

 

 

 

Önceki İçerikBosch Termoteknik, geleceği şekillendirmeye devam ediyor
Sonraki İçerikDaikin Sakura Kadın Teknisyen Projesi, hızla büyümeye devam ediyor