Lojimax Dizayn Radyatör’ün yeni genel müdürü Oğuzhan Yıldırım oldu

Özgeçmişinden ve ısıtma sektöründeki kariyer basamaklarından genel hatlarıyla bahseden Oğuzhan Yıldırım, şu noktalara değindi: “İş hayatına 1990 yılında Kibar Holding’te başladım. Kibar Holding bünyesindeki farklı şirketlerde üretim, satış, iş geliştirme, pazarlama ve yeniden yapılanma gruplarında 10 yılın üzerinde hizmet verdim. Isıtma sektörüne 2002 yılında, E.C.A. ile girdim.  2007-2016 döneminde Ferroli ’de çalışmalarıma devam ettim. Bu dönemde ürün yönetimi, pazarlama, iş geliştirme, satış, üretim ve yatırım alanlarında değişik pozisyonlarda görevler aldım. 2016-2022 yıllarında Thermex Grup’ta, Thermex Türkiye Genel Müdürü olarak görev yaptım. 1 Kasım 2022 itibari ile Türkiye’de ve ihracat pazarlarında önemli işlere imza atmış olan Lojimax Dizayn Radyatör’e genel müdür olarak atandım.”

Lojimax Dizayn Radyatör Genel Müdürü Oğuzhan Yıldırım, “Ülkemizde üretilen ürünlerin çeşitliliği, tüm müşterin beklentilerini karşılayabilecek düzeydedir”

Sektörün özellikle son 10 yıl içinde, çok ciddi büyümeler kaydettiğini söyleyen Oğuzhan Yıldırım, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Bugün ısıtma grubu ürünleri konusunda Avrupa’nın en önemli üretim ve lojistik üssü haline geldi. Birçok global ve yerel markamızın ülkemize olan yatırımları büyüyerek devam ediyor. Özellikle global pazarlarda yaşanan enerji temin sıkıntıları, Türkiye’de üretilen ürünlere olan ilgiliyi daha da artıracağını ve ihracat pazarlarında önemli büyümelerin olacağını tahmin ediyoruz. Müşteri beklenti ve talepleri doğrultusunda, ürün gamlarının çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi konusundaki çalışmalar sürekli devam etmektedir. Ülkemizde üretilen ürünlerin çeşitliliği, tüm müşterin beklentilerini karşılayabilecek düzeydedir.”

“2023 yılında yepyeni tasarımlarımızı, tüm paydaşlarımız ve müşterilerimizle buluşturmaya hazırlanıyoruz”

Lojimax’in, alüminyum dizayn radyatör ve havlupan üretimi konusunda hem ülkemizin hem de Avrupa’nın çok önemli bir üreticisi ve markası haline geldiğini söyleyen Oğuzhan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Faaliyetlerimize İzmir-Kemalpaşa’da bulunan 13.000 m²’lik fabrikamızda devam ediyoruz.  Hali hazırdaki ürün gamımızda, 300’den fazla modelimiz bulunmaktadır. Ürün gamımızı çeşitlendirmek için çalışmalarımıza hız kesmeden ve ara vermeden devam ediyoruz. 2023 yılında yepyeni tasarımlarımızı, tüm paydaşlarımız ve müşterilerimizle buluşturmaya hazırlanıyoruz. Globalde ve ülkemizde yaşanan tüm sıkıntılara rağmen, 2022 yılı bizim açımızdan oldukça güzel geçiyor. 2022 sonu itibari ile cirosal olarak % 70’in üstünde bir büyüme gerçekleştirmiş olacağız. 2022 yılında MCE Milano Fuarı’na katıldık. Çok ciddi beğeni topladık ve talepler aldık. 10’dan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracat pazarlarında büyüme stratejilerimizin sonucunda,  ihracatımızın ciromuzdaki payı %85’lere ulaşmıştır.  2023 yılında ise 2022 yılında elde ettiğimiz pozitif ivmeyi daha da artırarak,  büyüme hedeflerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Bunun en önemli adımlarından birisi, Mart 2023’de gerçekleştirilecek olan ISH Frankfurt Fuarı’na katılımımız olacaktır. Türkiye’de yaygın bir satış ağına sahibiz. 2023 yılı hedeflerimiz içinde mevcut satış kanalımızı daha da genişletmek istiyoruz. Özellikle Türkiye pazarı için planladığımız yeni ürünlerimizin hazırlık çalışmaları devam ediyor. 2023 yılında yeni modellerimizi tüketicilerimizle buluşturup, satış hacmimizi artırmayı planlıyoruz.  Satış sonrası hizmetler süreci bizim için çok önemli. Kullanıcılarımızın her daim yanlarında olmayı ve memnuniyetlerini en üst seviyede tutmayı istiyoruz. Bu sebeple, satış hizmetlerimizle ilgili yepyeni projeler çalışıyoruz. Bunları da çok kısa bir süre içinde hayata geçireceğiz ve oluşturacağımız farklı anlayışın farkındalık yaratacağına inanıyoruz. B2B konusunda öncü firmalardan birisiyiz. B2B konusunda günün ihtiyaçlarına bağlı olarak, geliştirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özetle; 2023 yılı bizim için, ürün gamımızı daha da genişleteceğimiz, satış hacmimizi arttıracağımız, yeni pazarlara ulaşacağımız, bugüne kadar ödün vermediğimiz müşteri memnuniyetini daha da üst seviyeler çıkaracağımız bir yıl olacaktır.”

2023 yılının başlarında ISH Almanya Frankfurt Fuarı’nda, ürün gamımızı ve yeni ürünlerimizi, sektörün beğenisine sunacağız”

Alüminyum dizayn radyatör ve dizayn havlupan konusunda en geniş ürün gamına sahip firma olduklarına vurgu yapan Oğuzhan Yıldırım, “Bu özelliğimiz, bizim en güçlü yanlarımızdan bir tanesi olup, diğer üretici firmalardan ayıran en önemli özelliğimiz. Biraz önce değindiğim gibi, ürün gamımızı geliştirme ve yenileme konusunda sürekli çalışıyoruz. 2023 yılının ilk aylarında katılımcısı olacağımız ISH Almanya Frankfurt Fuarı’nda, ürün gamımızı ve yeni ürünlerimizi, paydaşlarımızın-sektörümüzün beğenisine sunma fırsatı bulmuş olacağız” dedi.

 “Elektrikle çalışan radyatör ve havlupanlara olan talep artarak devam edecektir”

Son olarak Avrupa pazarlarında yaşanan doğal gaz temin problemlerinin tüketici nezdinde elektrikli ürünlere olan talebi arttırmaya başladığına değinen Oğuzhan Yıldırım, “Doğal gaz arzında yaşanan bu sıkıntıların devam edeceğini öngördüğümüzde, elektrikle çalışan radyatör ve havlupanlara olan talep artarak devam edecektir. Diğer taraftan, her geçen gün müşteri talep ve beklentileri değişmektedir. Bunun yansımalarını halen devam eden ve yapılacak yeni inşaat projelerinde görmekteyiz. Bu tür projelerde üründen beklenen özelliklerde ‘dizayn ve kozmetik’  unsuru ön plana çıkmaya başlamıştır. Bu da bizim ürünlerimize olan talebi her geçen gün arttırmaktadır” dedi.

 

 

 

Önceki İçerikArslanlar Endüstri, sektördeki gelişmeleri ve yeni ürünleri değerlendirdi
Sonraki İçerikPa-Flex, ihracatı artırmaya yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor