Arslanlar Endüstri, sektördeki gelişmeleri ve yeni ürünleri değerlendirdi

İnşaat sektörünün geçen yıllara göre Antalya, Mersin, İzmir ve Marmara bölgesi dışında konut yapımında hızlı düşüş ve gerileme yaşamakta olduğuna değinen Arslanlar Endüstri Genel Müdürü Bayram Arslan, “Doğal olarak bizim tesisat sektöründe de gerileme olmuştur ve devam etmektedir. Bu durumun ülke ekonomisi ve döviz durumuyla da ilgisinin kesin ve kaçınılmaz olduğu belirgindir. Piyasada atlanılan seviye asla göz ardı edilebilecek durumda değildir. Böyle giderse 2023 daha zorlu bir piyasa ile sektörü zorlayacaktır” dedi.

Arslanlar Endüstri Genel Müdürü Bayram Arslan, “Bazı ürünlerin tesisat sistemlerine uygunlukları araştırılmalı ve sonrasında projelerde kullanılmalıdır”

Üretim ve yeni ürün konusunda da açıklamalarda bulunan Bayram Arslan, konuyla ilgili şu cümlelere yer verdi: “Kendi üretimlerimiz tamamen dışa bağımlı ve kopyalama olduğu için Ar-Ge çalışmalarına maalesef ödenek ayıramıyoruz. Onun yerine tesisat uygulamalarımıza uysun ya da uymasın bu yeni ürünleri sistemlere sokmak adına büyük çaba sarf ediyoruz. Bu nedenle tesisat sektöründe denge kabı, tortu tutucu, hava ayırıcı, fark basınç vanaları, ısı istasyonları ve kalorimetreler bilinçli, bilinçsiz kullanıma açılmakta, hiçbir araştırma yapılmadan her sisteme uygulanmaya çalışılmaktadır. Bu tip cihazlar ne kadar kaliteli ne kadar işlevsel ve dayanıklı olurlarsa olsunlar, bir işe yaramazlar. Aslında tesisat ve buralara uygulanan sistemlere uyarlılıkları araştırılmalı, öyle projelere ve keşiflere konmalıdır, yoksa sadece oralarda görsel olarak duracaktır.”

“Tesisat sektöründe şu an en çok talep gören ürünler, PPRC – PVC borular, kılıflı borular ve onların bağlantı elemanları”

Şu sıralarda en çok talep gören ürün grubunun sıhhi tesisat grubundaki PPRC – PVC borular, kılıflı borular ve onların bağlantı elemanları olduğuna vurgu yapan Bayram Arslan, şöyle devam etti: “Konut inşaatlarının pik yaptığı ve yukarıda belirttiğim şehirlerde bina içi sıva altı ve sıva üstü tesisatlar için gerekliliği oldukça fazladır. Yine ısıtma sistemleri grubunda kılıflı Pbx borular oldukça gündemdedir ve talep yoğunluğuyla ilk sıraları teşkil etmektedirler.”

“Spral sıhhi tesisat kollektörlü sistem uygulamaları hem işçilik hem malzeme hem de sağlamlık açısından sektörde çok büyük bir devrim yaratabilir”

Diğer ürün grupları ile ilgili de bilgilendirmelerde bulunan Bayram Arslan, son olarak şu noktalara değindi: “Piyasada ücretini karşılayabildiğiniz her türlü ürün, arz talep karşısında sağlanmaktadır. Boru grubunu takiben ısı istasyon grupları, basınçlı işlemlere ait gruplar, doğal gazlı duvar tipi ve yer premix tipi bürülörlü yoğuşmalı kazanlar, ayrıştırma veya karıştırma vanalı motorlu veya pnömatik sistemler ve malzemeleri revaçta işlem görmektedir. Avrupa’da son yıllarda sıkça kullanılan ancak ülkemize yalnızca REHAU tarafından getirilen spral sıhhi tesisat kollektörlü sistem uygulamaları hem işçilik hem malzeme hem de sağlamlık açısından çok büyük bir gelişme olabilir ve bu sektörde devrim yapabilir, görüşündeyiz.”

 

Önceki İçerikForm Endüstri Ürünleri, yetkili servisleriyle Kıbrıs’ta buluştu
Sonraki İçerikLojimax Dizayn Radyatör’ün yeni genel müdürü Oğuzhan Yıldırım oldu