ODE Yalıtım, Pasif Ev Projesi’nin ‘ısı yalıtımı resmi sponsoru’ oldu
Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, İki Okka girişimi tarafından hayata geçirilen ve yapımı Sakarya’da devam eden pasif ev projesinin “Isı Yalıtımı Resmi Sponsoru” oldu. Standart binalara oranla ısıtma ve soğutmada yüzde 90’lara varan oranda tasarruf sağlayan pasif evde, 800metrekare ekstrüde polistren esaslı ısı yalıtım malzemesi olan ODE Isıpan kullanıldı. ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ozan Turan, “Pasif ev, ülkemizde çok yeni olan ancak önümüzdeki dönemde hızla yaygınlaşacağını öngördüğümüz bir konsept. Özellikle iklim kriziyle mücadele ve enerji krizinden çıkışta önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Biz de bu sponsorluk ile pasif evlere dikkat çekerek, kamuoyundaki farkındalığı artırmayı ve girişimcileri desteklemeyi hedefliyoruz” dedi.
Yaşamı iyileştirmenin en önemli unsurunun çevreyi ve doğal ortamı korumak olduğu yaklaşımıyla faaliyetlerini sürdüren ODE Yalıtım, bu konuda önemli bir adım atarak, yapımı Sakarya’da devam eden pasif ev projesinin “Isı Yalıtımı Resmi Sponsoru” oldu. İki Okka girişimi tarafından hayata geçirilen projenin teras çatıları, temel altı ve toprakla temas eden duvarlar ile zemin üstlerinde ekstrüde polistren esaslı ısı yalıtım malzemesi olan ODE Isıpan kullanıldı. Sertifikalı pasif ev standartlarına uygun olarak 16 cm ila20 cm kalınlıklar arasında olan yalıtım için 800metrekare ODE Isıpan Premium kullanıldı. 0,035 W/(m.K) ısı iletkenlik katsayısına, 300 kPa basma dayanımına, bünyesine su almayan yapıda optimum su buharı difüzyon direnç katsayısına sahip ürünün kalınlığında, yüksek basma ve eğilme mukavemeti sayesinde zaman içinde azalma olmuyor.
ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ozan Turan: “Türkiye’nin enerji maliyetini düşürecek bir konsept”
Pasif ev konseptinin iklim kriziyle mücadele ve enerji krizinden çıkışta önemli bir adım olduğunu söyleyen ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ozan Turan, “Isıtma ve soğutma için çok az enerji kullanılan pasif evler, iklimden bağımsız olarak tipik bina stokuna kıyasla yüzde 90, yeni binalara kıyasla da yüzde 75’e varan tasarruf sağlıyor. Yalıtımın yanı sıra bina kabuğu, havalandırma, doğrama, camlar, ısı köprüsüz tasarım ve inşaat gibi özellikleriyle konforu artırırken, sürdürülebilir bir yaşama da katkı sunuyor. Öyle ki bu evler, çok soğuk iklimlerde dahi hiçbir ekstra ısıtma sistemi kullanmadan yaşamaya olanak tanıyor. Özellikle Avrupa’da hızla yayılan bu konsept ülkemizde henüz yeterince bilinmese de önümüzdeki dönemde hızla yaygınlaşacağını öngörüyoruz. Pasif evler, sürdürülebilir yaşama katkı sunduğu gibi ülkemizdeki konutların güncel fiyatlarla 25 milyar dolar civarında olan toplam yıllık enerji maliyetinin azaltılmasına da büyük katkı sağlayacaktır. Biz de bu sponsorluk ile pasif evlere dikkat çekerek, kamuoyundaki farkındalığı artırmayı ve girişimcilere destek olmayı hedefliyoruz” dedi.