Silvan ve Fatsa’da okullar Termo Teknik Evomax 2 ile ısınacak


Kış aylarının soğuk geçtiği, gece gündüz ısı farkının yüksek olduğu Diyarbakır Silvan’da ve Ordu Fatsa’da okullar, Türkiye’ye Termo Teknik tarafından sunulan, maksimum enerji tasarrufu sağlayan duvar tipi yoğuşmalı kazan serisi Evomax 2 ile ısınacak.

İngiltere’de uzun yıllara yayılan Ar-Ge çalışmaları sonucu üretimine başlanan, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve dünyanın farklı ülkelerinde beğenilerek kullanılan Evomax 2 kazanlar önümüzdeki kış aylarında Diyarbakır Silvan Anadolu lisesi, Diyarbakır Bismil Eğitim Şehitleri İlkokulu ve Ordu Fatsa Dumlupınar İlkokulunu da ısıtacak. Karasal iklimin hakim olduğu Silvan’da kış aylarında sıcaklıklar Türkiye ortalamasının altında seyrediyor, gece-gündüz ısı farkları açılıyor. Mevsim geçişlerinde hızlı sıcaklık değişikliklerinin yaşandığı bölgede, ileri teknoloji ile üretilen, geniş modülasyon aralığına sahip Evomax 2, kazan kapasitesinin yüzde 20’sine kadar düşerek, ihtiyacın üzerinde ısınmayı engelliyor,  enerji tasarrufu sağlıyor ve kazan kullanım ömrü uzuyor.

 

Evomax 2 serisinin farklı ısıtma sistemi taleplerine yanıt oluşturan 42, 65, 90, 105, 125 ve 160 kW kapasite değerlerine sahip olan kazanları ise ihtiyaç fazlası çalışmanın önüne geçiyor. Kaç tane kazana ihtiyaç varsa o sayıda kazan devreye alınıyor. İhtiyaç kadar kapasite sunma, sadece radyatör ve boylerli sistemlerde ek kontrol paneli olmadan çalışma, güneş enerjisi ile uyumlu çalışma gibi özelliklere sahip olan Evomax 2 kazanlar yüzde 97.2’ ye varan mevsimsel verimlilikte çalışabiliyor. Böylece maksimum enerji tasarrufu ve verimlilik sağlanıyor. Mükemmel tasarımı ile duvara monte edilebilen, az yer kaplayan şık bir görünüme sahip olan Evomax 2 kazanlar dar alanlarda rahatlıkla kullanılıyor.

 

Ödüllü Evomax 2

 

Türkiye’ye Termo Teknik tarafından sunulan Evomax 2 premix duvar tipi yoğuşmalı kazanlar, montaj ve kullanalım kolaylıkları ve tasarruflu yapıları ile özel veya kamuya ait büyük projelerde, apartman, toplu konut ve villalarda beğenilerek kullanılıyor. Evomax 2serisi ısıtma ve havalandırma endüstrisinde ‘yenilik, mükemmellik ve başarıya destek ödülü’ olarak verilen İngiltere merkezli “HVR Awards”a, “Ticari-Endüstriyel Isıtma Ürünü” kategorisinde sahip bulunuyor.

 

Enerji tasarrufu

 

Evomax 2 duvar tipi yoğuşmalı kazanlar merkezi ısıtma sistemlerinde çok önemli avantajlar sağlıyor. Türkçe kurulum, arızaların kolaylıkla fark edilmesini ve bakımın daha kısa sürede yapılmasını sağlayan açıklamalı arıza kodları ve uzaktan kontrolü mümkün kılan kontrol paneli ile günümüz teknolojisinin olanakları kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

 

Sadece kat istasyonu, radyatör ve boylerin olduğu sistemlerde ek kontrol paneline ihtiyaç duymadan, master kazan üzerinden 16 adet kazana kadar  (Toplam 2560 kW = 2.200.000 kcal/h) kaskad bağlantı sağlayan Evomax 2’ler, kullanıcıları ek kontrol paneli ve panolama maliyetinden kurtarıyor. İhtiyaç halinde Evomiks karışım vanası kumanda paneli ile de 2 adet karışım vanası kumandası sağlanabiliyor. Sistemde havuz ısıtması, güneş enerjisi ile uyumlu çalışma,  klima santrali, nem alma santrali gibi bölümler olduğunda ise bu kez kaskad kontrol paneli (Siemens ) kullanılarak 15 adete kadar kazanın (Toplam 2400 kW = 2.000.000 kcal/h) kontrolü mümkün oluyor.

 

Maksimum güvenlik

 

Evomax 2’lerde dahili atık gaz geri akım klapesi bulunuyor. Yoğuşmalı ısıtma sistemlerinde yanma verimini arttıran ve atık gaz sisteminin güvenliğini maksimuma çıkartan bu özellik ile ek bir maliyet oluşturmadan daha emniyetli kullanım sağlanıyor.

 

Her yerden kontrol


Evomax 2 Premix duvar tipi yoğuşmalı kazanlar; Türkçe karakterli kullanıcı ara yüzü ve uzaktan erişim (web server) seçenekleriyle maksimum sistem yönetimine olanak veriyor. Türkçe karakterli kullanıcı ara yüzü hem kullanıcı hem servis için kolay, hızlı kurulum ve işletme sağlıyor. Web server ünitesi ile kontrol panelinin birlikte çalıştırılması durumunda dünyanın herhangi bir yerinden kazan dairesine erişim sağlanabiliyor. Kurulum sonunda ek maliyet getirmeyen işletim sistemi, ısıtma sisteminin düzenli kontrollerinin yapılmasını sağlayarak, özellikle mevsim geçişlerinde yüksek tasarruf olanağı sunuyor.

Önceki İçerikODE Yalıtım, Pasif Ev Projesi’nin ‘ısı yalıtımı resmi sponsoru’ oldu
Sonraki İçerikÜntes bayisi TNC Enerji Trabzon şubesi açıldı