Xylem’den sürdürülebilir geleceğe katkı sağlayan havalandırma çözümleri

Atık su arıtma tesislerinde havalandırma sistemleri ciddi oranda enerji tüketiminin gerçekleştiği prosesler olarak ön plana çıkıyor. Bu noktada enerji verimliliği sağlayan daha sürdürülebilir çözümler geliştirmek zorunlu hale geliyor. Sürdürülebilirliği faaliyetlerine her açıdan entegre etmek için çalışan lider su teknolojisi şirketi Xylem, müşterilerine hemen hemen tüm ihtiyaçlara ve çalışma koşullarına uygun, güvenilirliği kanıtlanmış kapsamlı havalandırma çözümleri sunuyor. Şirket, bu kapsamda sunduğu blowerları, dalgıç karıştırıcıları, difüzörlü ve mekanik havalandırma çözümleri ile hem tesislerin yatırım harcamalarını hem de işletme ve bakım maliyetlerini düşürüyor. Aynı zamanda enerji verimliliği sağlayan sistemleriyle sürdürülebilir bir geleceğe de katkı sağlıyor.

Modern urban wastewater treatment plant

Çevre ile ilgili yönetmeliklerin giderek sıkılaşması, enerji maliyetlerinin yükselmesi ve tüm dünyada sürdürülebilirlik bilincinin artması atık su arıtma tesislerinin daha yüksek enerji verimliliğine sahip olmasını zorunlu kılıyor. Tipik bir atık su arıtma tesisinde toplam enerji maliyetlerinin yaklaşık yüzde 30 ila yüzde 70’ini havalandırma sistemlerinin oluşturduğu biliniyor. Sürdürülebilir bir gelecek için bu alanda enerji verimliliği sağlayan ürünlerin geliştirilmesi kritik önem taşıyor. Sürdürülebilirliği yaptığı işin esası olarak gören ve enerji verimliliği yüksek sistemler geliştiren lider su teknolojisi şirketi Xylem sunduğu başarısı kanıtlanmış enerji verimli havalandırma çözümleri ile tesislerin biyolojik arıtma süreçlerini daha etkin hale getirerek enerji tasarrufu yapabilmeyi mümkün hale getiriyor.

 

Maliyetleri düşüren güvenilir havalandırma çözümleri

 

Xylem bünyesinde50 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Flygt ve Sanitaire ürünleri hemen hemen tüm ihtiyaçlara ve çalışma koşullarına uygun, güvenilirliği kanıtlanmış kapsamlı havalandırma çözümleri sunuyor. Xylem bu anlamda en iyi havalandırma ekipmanlarının yanı sıra işin özünün ustalıktan da geçtiğini de çok biliyor. Şirketin alanında uzman mühendisleri, tesislerde çevreye duyarlı operasyonlar sağlayarak yüksek oksijen aktarımına yönelik büyük bir uzmanlık ve tutkuyla çalışıyor. Xylem, doğru işletme stratejilerinin ve ekipman seçiminin enerji tüketimini ve maliyetlerini düşürebileceğinin altını çiziyor.

 

Tasarımdan bakıma kadar sürecin her aşamasında tam destek

 

Çok derin bir sistem mühendisliği uzmanlığı bulunan Xylem; karıştırma proseslerinin geliştirilmesi, havalandırma spesifikasyonları, tesiste yapılan testler gibi süreçlerin her aşamasında müşterilerine destek oluyor. Eksiksiz havalandırma tasarımı analizi ile mümkün olan en düşük miktarda enerji harcayarak, mümkün olan en yüksek hacimde oksijen aktarımı elde edilebilmesini sağlıyor. Şirketin mühendisleri deneyim ve uzmanlıklarını, özel geliştirilmiş yazılımlar ve araçlarla birleştirerek tesislerin ihtiyaçlarına özel, yeni ve mevcut havalandırma kurulumları tasarlıyor. Havalandırma sistemlerinin tasarımından devreye alınmasına, optimizasyonuna ve bakımına kadar her alanda dünyanın her yerindeki müşterilerini daima destekliyor. Hesaplamalı sıvı (akışkanlar) dinamiği (CFD) programları ile müşterilerinin havalandırma çalışma koşullarının simülasyonunu yapabilmesine, tanklarda akım türbülansının en iyi şeklide optimize edilmesine ve enerji tüketiminin nasıl en aza indirilebileceğinin belirlenmesine olanak sağlıyor.

 

Dalgıç karıştırıcıda eşsiz uzmanlık, güvenilirlik ve üstün verim

 

Dalgıç karıştırıcıyı icat eden Flygt’ın, yüksek verimli bir mikser ile eşşiz bir entegre frekans değiştiren sürücüyü (VFD) birleştiren hızı ayarlanabilir karıştırıcıları toplam enerji tüketimi ve işletme maliyetlerini minimize etmeyi mümkün kılıyor. Dahili hız kontrollü bu mikserler enerji maliyetlerini yüzde 50’ye kadar düşürüyor.

 

Klasik blower’lara kıyasla yüzde 30 enerji tasarrufu

 

Xylem, enerji verimliliği ve güvenilirlikten ömür döngüsü maliyetine, çalıştırma esnekliği ve kurulumun çevre üzerindeki etkisinden gürültü seviyelerine ve bakım gereksinimlerine kadar blower seçimindeki tüm parametrelere hâkim. Klasik blower tasarımlarına kıyasla enerji tüketimini yüzde 30 azaltarak enerji tasarrufu sağlayan Xylem turbo blowerlar, titreşimsiz ve sessiz çalışma ortamı sağlamasının yanı sıra yağ ve gres kullanılmadığı için çevre ve kullanıcı dostu olmasıyla da ön plana çıkıyor.

 

Zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayan difüzörlü havalandırma sistemleri

 

Her türlü atık su havalandırma uygulamalarında güvenilir oksijen aktarımı için etkinliği dünya çapında binlerce işletmede ve sektörde kanıtlanmış Sanitaire®marka difüzörlü havalandırma sistemlerini sunan Xylem, arıtma tesislerinde verimi arttırarak zamandan ve enerjiden tasarruf sağlıyor. Tank ölçüleri veya uygulama ne olursa olsun Sanitaire, dünya genelinde tercih edilen sistemleriyle işletmelere hizmet veriyor.

 

Kurulum kolaylığı ve minimum bakım ihtiyacıyla öne çıkan jet havalandırıcılar

 

Xylem’in portföyündeki Flygt mekanik havalandırıcılar küçük ve orta ölçekli çamur tankları, dengeleme havuzları ve biyoreaktörler için güvenilir ve düşük maliyetli oksijen aktarımı sağlıyor. Kanıtlanmış N-teknolojisi, özel tasarım Flygt ejektör aksamı ve hava emme borusu dirseği ile birlikte çalışma güvenilirliğinin yüksek olmasını sağlayarak bakım ihtiyacını minimuma indiriyor.

 

Önceki İçerikYeni akü sistemi AMPShare, Rothenberger müşterilerine ek avantajlar sunuyor
Sonraki İçerikDaikin HVAC-R sistemleri ile sürdürülebilir tasarım