Daygas, yeni yatırımlarıyla üretim kapasitesini 3 kat artırdı

81 ilde 102 adet servis ile 24 saat içerisinde çözümlü hizmet sunduklarını söyleyen Daygas Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Koç, 2021 yılının Daygas açısından olumlu bir yıl olduğunu, satışlarının %40 oranında arttığını ve ihracatlarının bir önceki yıla göre  %45 oranında yükseldiğini belirtti. 2021 yılının sonlarında taşındıkları yeni fabrikaları sayesinde üretim gücünü 3 katına çıkardıklarını ifade eden Mehmet Koç, “2022 yılında 3000 m2’lik ek bölümümüzü de devreye alarak şu anki kapasitemizi 2 katına çıkartmayı planlıyoruz” dedi.

Artık sadece ürünün değil, hizmet kalitesinin de bir o kadar önemli olduğu bir dönemdeyiz. Siz ürün kalitesi dışında müşterilerinize ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Doğru hizmet satış sonrası önemli olduğu kadar satış öncesinde de çok önemlidir, biz ürün kalitemizi hizmet kalitesinin tüm gereksinimleri ile birleştiriyoruz. Satış öncesi proje desteği sunuyoruz. Bu desteğimiz kullanıcı için uygun yatırım ve kullanım maliyeti getirmesi açısından önem arz ettiği gibi doğru cihaz seçimi ile azami yakıt kullanarak doğal kaynakların korunması ve karbon salınımının en alt düzeye çekilmesini hedefliyor. Satış öncesi hizmete verdiğimiz önem, satış sonrası hizmet kalitemizi büyük oranda arttırıyor. Baştan doğru seçilmiş ürün ile servis ve ısınma sorunlarını önceden ortadan kaldırıyoruz ve 81 ilde 102 adet servis ile 24 saat içerisinde çözümlü hizmet sunuyoruz. Tüm ürünlerimiz montajı tamamlandıktan ve gaz dağıtım firması tarafından gaz kullanım onayı verildikten sonra yetkili servislerimiz tarafından kontrol edilerek devreye alım işlemleri gerçekleştiriliyor.

İçinden geçtiğimiz pandemi ile mücadele döneminde, son 1 yılda nasıl bir süreç geçirdiniz? Önümüzdeki döneme ilişkin sektörel anlamda öngörüleriniz neler?

2021 yılı bizim açımızdan olumlu bir yıldı, satışlarımız %40 oranında arttı ve ihracatımızı bir önceki yıla göre  %45 oranında arttırdık. Hizmet verdiğimiz ülkelere İngiltere, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan ve Almanya’yı da katarak bir dünya markası olma hedefimize biraz daha yaklaştık. Sektörümüzdeki kaliteli üretim yapan tüm firmalarımızın, önümüzdeki dönemde ihracat oranlarını arttıracağı görüşündeyiz. Küresel krizin etkilerinin azalması ile birlikte sadece ısıtma sektöründe değil tüm sektörlerde çok hareketli günler geçireceğiz.

Dağıtım yapılanmanızdan ve sizi bu alanda öne çıkardığını düşündüğünüz özelliklerinizden bahseder misiniz?

Kullanıcılarımıza sunduğumuz hizmet kalitesinde, dağıtım kanallarımızdaki tecrübeli iş arkadaşlarımızın çabası çok büyüktür. Bayilerimizin alanında deneyimli saha personelleri bizi avantajlı konuma taşımakta.

Kısa bir süre önce yeni binanıza taşındınız? Süreç tamamlandı mı, devam ediyor mu? Yeni binanın size ne gibi avantajlar sunacağını düşünüyorsunuz?

Taşınma sürecini sorunsuz bir şekilde yürüttük, bu konuda profesyonellerden destek alarak 20 tır ile 2 gün içerisinde fabrikamızı yeni binamıza taşıdık ve üçüncü iş günü üretime devam ettik. Üretim alanımızı 3 kat büyüttük. 2022 yılında 3000 m2’lik ek bölümümüzü de devreye alarak şu anki kapasitemizi 2 katına çıkartmayı planlıyoruz.

Ne tür yatırımlar yapıyorsunuz? 2022 yılına ilişkin yatırım anlamında planlarınız neler?

2022 yılında konveyör üretim bantlarımıza yenilerini ekleyerek mevcut ürün kapasitemizi arttırmanın yanı sıra yenilikçi çözümler ile farklı ürünleri kullanıcıların hizmetine sunmayı hedefliyoruz.

Kurumsal firmalardaki kadın çalışan oranının artırılmasına yönelik düşünceleriniz neler? Bu konuda sizin bir aksiyonunuz var mı?

Sektörümüzdeki firmalarda çoğunlukla beyaz yakalı olarak görmeye alıştığımız kadın çalışanların iş aksiyonumuzda ve gelecek planlamamızdaki olumlu katkıları bizi üretimde de kadın çalışanların olumlu sonuçlar vereceğini düşündürdü ve 2020 yılında yaptığımız pilot çalışma bize katkı sağlayacağının göstergesi oldu. 2021 yılında üretimde %20 oranına çıkan kadın çalışanların sayısını 2022 yılında %30’a yükseltmeyi ve önümüzdeki yıllarda bu oranı %50’ye çıkartmayı hedefliyoruz.

Mevcut kaynakların dışında sektöre yeni kaynak dahil etmenizin yolu ihracattan geçiyor. Sizin ihracat ile olan ilişkiniz nasıl? Bu süreçte ihracat tarafına yönelik ne gibi aksiyonlar aldınız?

Dış pazar araştırmalarında ikisi lokal ikisi uluslararası dört adet danışmanlık firmasından destek alıyoruz. Yeni müşteriler bulma konusunda faaliyetlerimizi sürdürürken marka bilinirliliğimizin artmasıyla bize ulaşan talepler ile de ihracat oranımızı arttırıyoruz. Ürün gamımızı ve fonksiyonelliğimizi bölgesel taleplere göre şekillendirerek her ülkenin ihtiyacına yönelik Ar-Ge faaliyetleri yürütüyoruz.

2022 sonuna ilişkin planlarınız ve sektöre ilişkin öngörüleriniz neler?

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ürün yelpazemizi geliştirmek ve sektöre yeni ürünler katmak adına çalışıyoruz. Yenilikçi ve kaliteli ürünler imal ederek, doğru hizmet anlayışı ile pazara sunan firmaların 2022 yılında ihracat oranlarını arttıracağı ve sektöre yeni bir soluk geleceği görüşündeyiz. Pandemi etkisinin azalarak iç ve dış pazarda faaliyet gösteren tüm firmalarımıza eskisinden daha iyi bir ticaret yapma imkanı vermesini umut ediyoruz.

 

 

 

 

Önceki İçerik4 yıl üst üste gelen birincilik
Sonraki İçerikFaf Vana, üretim kapasitesini artırdı ve dijitalleşmeye odaklandı