Systemair HSK Doğu Alan Satış Müdürü Mehmet TOPÇU

“İklimlendirme uygulamalarında hiçbir sistem için bir diğerine göre her zaman avantajlıdır diyemeyiz”

Systemair HSK, havalandırma sektörünün uzun yıllardır başoyuncularından biri konumunda olup, özellikle son yıllardaki fabrika yatırımı ve tamamladığı Türkiye’nin büyük projeleri ile adından her zaman söz ettirmiş ve pazar liderliğini devam ettirmiş bir firmadır. Bizler havalandırma, soğutma ve otomasyon konularında paket çözümler sunarak, müşterilerimizin her anlamda hayatını kolaylaştırmayı amaçlamaktayız. Türkiye’nin 5 farklı şehrinden tüm Türkiye’ye hizmet vererek, kalite ve hizmet anlayışımızı her noktaya ulaştırmaya çalışmaktayız. Systemair AB’nin stratejik adımları doğrultusunda, son yıllarda VRF sektörüne de giriş yaptık. VRF sistemlerimiz ile Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de önemli projelere imza atıyoruz. Ülkemizde yapılan yatırımların daha çok konut, sağlık ve eğitimde olduğu son birkaç yıllık dönemde, iç hava kalitesi ve iklimlendirme konusunda daha fazla bilinçlenme ve soğutmada kullanılan ekipmanlardaki teknolojik gelişmeler ile VRF sektörünün büyümekte olduğunu ve buna paralel olarak da pazardaki birçok oyuncunun Türkiye’de hizmet verdiğini söyleyebiliriz. Küresel ısınmadan kaynaklı iklim değişiklikleri ve ülkemizin bulunduğu iklim kuşağı nedeniyle yaşam alanlarında soğutma ihtiyacı her geçen gün artmakta olup, ofis, konut ve eğitim öğretim yapılan yapılarda soğutma gerçek bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu noktada VRF sistemleri daha verimli ve modüler dizayn edilebilirliği sayesinde giderek daha fazla uygulanmaktadır.

Aslında iklimlendirme uygulamalarında hiçbir sistem için bir diğerine göre her zaman avantajlıdır diyemeyiz. Sistem seçerken projenin bulunduğu iklim koşulları, binanın mimari özellikleri, tesisin kullanım amacı, yoğunluğu gibi birçok parametre değerlendirilir. Systemair olarak bizim avantajımız; havalandırma ve soğutma alanında merkezi veya VRF tüm uygulamalar için uygun çözüm ve ürünlerimizin olmasıdır. Bunlarında içerisinden konumuz olan VRF’ye gelecek olursak, bu sistemlerde iç ve dış ünite senkronizasyonu fazla, işletmesi daha kolay olup ayrıca ısıtma-soğutma için ilave bir ekipmana ihtiyaç bulunmamaktadır. Ofis, otel ve okul gibi projelerdeki farklı yaşam alanları VRF sisteminde ayrı ayrı şartlandırılabilirler. Sistem esnektir ve tesisin kullanım amacı değişmesi durumunda hızla yeni duruma adapte edilebilirler.

Systemair VRF ürünleri sağlam, kompakt, sessiz ve verimlilik değerleri ile ön plana çıkmakta olup, arkasında bulunan üretim gücüyle ve satış sonrası hizmetleriyle farklılık yaratmaktadır. Zorlu çalışma şartlarında kompresörlerimizdeki ısıtma ve soğutma kapasitesini arttıran EVI teknolojisi ve ayrıca sıcaklık ayarlamasını otomatik olarak yaparken en üst düzey konfor ve ekstra verimlilik sağlayan üstün enerji kontrol sistemi ürünlerimizin farklılık yaratan özelliklerindendir. DX bataryalı Klima santrallerimizle paket olarak sunduğumuz VRF dış ünitelerimizle tek bedende 90kW’a kadar çıkabilmekteyiz. Otomasyon çözümlerimizdeki gücümüz sayesinde de bu tip klima santralleri bulunan sistemlerde kusursuz işletme imkanı sunabilmekteyiz. Böylece müşterilerimiz otomasyon sistemi dahil tüm majör kalemleri tek tedarikçi ile çözebilmektedir.

Önceki İçerik“Türkiye’de satılan tüm split klima ve VRF üniteleri ısı pompası olarak satılıyor”
Sonraki İçerikBilkent Şehir Hastanesi’nin tercihi Alarko Carrier oldu