Bilkent Şehir Hastanesi’nin tercihi Alarko Carrier oldu

Türkiye’nin en büyük hastanelerinden Bilkent Şehir Hastanesi, Carrier yüksek verimli 19XRV santrifuj kompresörlü ve Aquaforce hava soğutmalı soğutma gruplarını tercih etti. Temeli CCN yatırım Holding tarafından atılan Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü, Bonds & Loans Turkey Awards 2015 tarafından “En İyi Altyapı Finansmanı Ödülü”ne lâyık görüldü.

Proje ayrıca Yılın En İyi Proje Finansmanı ve Yılın En İyi Sendikasyon Kredisi kategorilerinde 3 dalda ödül kazandı. Proje, Project Finance International (PFI) Awards-2015 tarafından da Ortadoğu ve Afrika kategorisinde Yılın Anlaşması Ödülü’ne layık bulundu. Sağlık Bakanlığı vatandaşlara daha iyi hizmet vermek ve dünya standartlarını yakalayabilmek için, İngiltere, İspanya, İtalya, Avustralya ve Kanada gibi ülkelerde de kamunun yatırım ihtiyacının karşılanması amacıyla bir finansman modeli olarak uygulanan, Türkiye’de ise ilk defa denenen bir model olan ‘Kamu Özel Ortaklığı’ (Public Private Partnership – PPP) modelini hayata geçirdi.

1.312.349 m² kapalı bir alana sahip olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi; genel, kalp damar, nöroloji, çocuk, kadın doğum, onkoloji olmak üzere; yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinden oluşmakta. Genel hastane bünyesinde; 3804 yatak, 735 poliklinik, 128 ameliyathane, 22 anjiyograf, 107 endoskopi, 628 prepost, 38 diyaliz, 127 koltuklu kemoterapi ünitesi, 120 teşhis, 12 triyaj, 224 yataklı acil arenası, 19 acil izolasyon odası, 24 travma, 32 genel tedavi, 3 küçük cerrahi üniteleri bulunmakta. Alarko Carrier ürünleri Türkiye’nin en büyük şehir hastanesine soğutma prosesleri için 10 adet Carrier ürünü adet 19XRV santrifüj kompresörlü su soğutma grubu, 5 adet vidalı kompresörlü hava soğutmalı su soğutma grubu ve 5 adet su soğutma kuleleri ile paket olarak katkı sağladı. 19XRV santrifüj soğutma grupları yüksek verim, klor içermeyen ve uzun süreli çözümleri sunmakta.

Carrier’ın güvenli ve çevre dostu ürünü santrifüj soğutma grupları, basit, tek kademeli, pozitif basınçlı kompresörleri, ASME’ye uygun tasarlanmış ısı değiştiricileri ile birlikte son derece yüksek emniyeti ve sürdürülebilir özellik taşımakta. Endüstri lideri parçalı yük (IPLV) değerine sahip. 19XRV santrifüj soğutma grupları düşük işletme giderleri, kolay bakım, sessiz çalışma, güvenilir çalışma, çevre dostu soğutucu akışkan, güvenilir performans, düşük montaj giderleri ve akıllı kontrol sistemi özellikleri ile müşterilerin tercihi oluyor. Alüminyum mikrokanallı ısı değiştiricilere, dokunmatik Pro-Dialog kontrol sistemine, değişken kapasite valfi ikiz rotorlu vidalı kompresörlere, saf R134a soğutucu akışkana, kompozit malzemeden yapılmış düşük sesli IV. jenerasyon Flying Bird fanlarına sahip Aquaforce hava soğutmalı soğutma grupları enerji verimliliği ve çalışma ses seviyesi bakımından günümüzün ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.

Önceki İçerik“İklimlendirme uygulamalarında hiçbir sistem için bir diğerine göre her zaman avantajlıdır diyemeyiz”
Sonraki İçerikEkin Endüstriyel, Suudi Arabistan’ın en büyük 2.petrol rafinerisine borulu eşanjör üretiyor