Karsac, global pazarda yeniden yapılanarak ihracat ağını genişletiyor…

 

Çeyrek asırlık tecrübesi, kalitesi ve yenilikçi yaklaşımıyla adından sıkça söz ettiren Karsac Havalandırma ve Ekipmanları A.Ş.’nin Genel Müdür Yardımcısı Metin Filiz, kendisiyle gerçekleştirdiğimiz keyifli söyleşimizde global olarak yeniden yapılandıkları ve ihracat odaklarını artırdıkları bir dönemin içinde olduklarını ifade ediyor ve ekliyor; “Sorumluluğumuzun farkındayız, disiplinle çalışarak müşterilerimize ve sektörümüze en iyi şekilde, ürün ve hizmet vermeye devam edeceğiz.”

 

 

  • Karsac Havalandırma ve Ekipmanları A.Ş.’nin sektördeki mevcut konumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

1998 yılında kurulan Karsac, mekanik havalandırma sektörü üretim firmaları arasında Türkiye’de lider işletmeler arasında yer almaktadır. 25 yıldır faaliyet gösteren Karsac, havalandırma sektöründe öncü bir marka olarak çeyrek asırlık tecrübesi, kalitesi ve yenilikçi yaklaşımıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Havalandırma kanalları (Duct), askılama ve bağlantı ekipmanları (Fixing) üreten Karsac, yurt içinde ve yurt dışında yer aldığı projelerle, sektördeki lider konumunu güçlendirmeye devam edecektir. Firmamız, sorumluluğunu üstlendiği mega projelere sunduğu kaliteli ürünleriyle tanınmaktadır.

 

2023 yılı bizim için verimli ve birçok başarıya imza attığımız bir yıl olarak geçiyor. Aynı zamanda global olarak yeniden yapılandığımız ve ihracat odağımızı artırdığımız bir dönemin içindeyiz. İhracatımızın ciromuz içindeki payını yüzde 30 artırarak bu alanda önemli bir büyüme sağladık. Bu sene, Karsac Duct ve Karsac Fixing’in pazar payının artmasıyla, sektördeki liderliğimizi pekiştirmeyi ve küresel pazarda daha da güçlü bir konuma gelmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, teknolojik yatırımlarımız ve Ar-Ge faaliyetlerimizle sektördeki inovasyon liderliğimizi korumak ve ürün gamında daha da genişleme sağlamak hedeflerimiz arasında. Ürün çeşitliliğimizden ve kalitemizden gelecekte de ödün vermemek adına üretim yöntemlerimizi güncelliyoruz. Üretim tesisimizi en son dijital teknolojik makinalarla yeniliyoruz. Bu yatırımlar sayesinde, müşterilerimize kaliteli ve verimli bir hizmet sunmaya devam edeceğiz.

  • Firmanızın son dönemde ihracat konusunda epey ilerleme kaydettiğini takip ediyoruz. İhracat alanındaki mevcut durumunuz ve önümüzdeki döneme yönelik planlarınız nelerdir? Nasıl bir stratejide ilerlemeyi düşünüyorsunuz?

İşletmemizin yararına olan dış ticaret, ülkemizin dış ticaretine katkısı olması nedeniyle son derece önemlidir. Dış ticaretimizi geliştireceğiz. Global pazardaki payımızı artırarak yerimizi kalıcı hale getireceğiz. Dış ticaret konusunda faaliyet gösteren firmalarla iş birliğine giderek ilgili kişi ve firmaların deneyim ve müşteri portföylerinden yararlanacağız. Sektörel etkinliklere katılacağız. Her ülke / bölge için gereken ürün sertifikasyonlarımızı tamamlayacağız. Dış Ticaret ekibimizi artıracağız. Böylece Dünya ülkelerine global pazar ticaretimiz her geçen gün gelişecektir. Orta vadede ihracatının, genel ciromuz içindeki payını, yüzde 60’ın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. 42 ülkeye ihracatımız gerçekleşti. Hedefimiz, tüm Dünya ülkelerine ürün göndermek olacaktır.

 

  • Ar-Ge ve inovasyon konusunda çalışmalar yaptığınızı biliyoruz. Son çıkan ürünlerinizden ve özelliklerinden kısaca bahseder misiniz?

Toplam kalite, enerji verimliliği, Ar-Ge, sürdürülebilirlik ve en son teknolojik yatırım konularını, ana gündem maddeleri arasına alan Karsac; yatırımlarını artırarak devam etmekte olup, lazer teknolojisine ağırlık vermektedir.

 

Ürün yelpazemizi daha da geliştirerek, üretim kapasitemizi ve verimliliğimizi artırarak, üretim maliyetlerimizi azaltıcı çalışmalar yapacağız. Böylelikle rekabet şansımızı ve pazar payımızın artma şansını elde edeceğiz.

 

Karsac Havalandırma ve Ekipmanları A.Ş., mühendislik gerektiren her türlü havalandırma kanalının üretimini yaparak, daima kendini geliştirerek, projelere katma değerli ürünler sunmakta ve ayrıca gelişim konusunda sektörde öncülük yapmaya, lazer teknolojisine yatırımlar yapmaya devam ederek global pazarlarda ülkemizi başarıyla temsil edecektir.

 

  • Bilindiği gibi ‘ulaşılabilir kalitede’ olmak çok önemli. Siz ulaşılabilir olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Kalite, işletmemiz için son derece önemli bir konudur. Toplam Kalite Yönetimi konusunda personelimize üretim bandında lazer teknolojisi ile yeni makine ve ekipmanlar dahil ederek tamamen otomasyona geçiş yapılacaktır. Yakın zamanda Müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için “Call Center” projemizi faaliyete geçireceğiz. Böylelikle müşterilerimizin taleplerine daha duyarlı olacak, anlık tedbir ve önlemlerimizi alarak iyileştirme ve geliştirme çalışmalarına ağırlık vereceğiz.

Karsac olarak, yüksek kaliteli havalandırma kanalları ve askı-bağlantı ekipmanları üretiyoruz. Karsac Fixing ile montaj ve bağlantı ekipmanları alanında da geniş bir ürün yelpazesi sunarak sektörde fark yaratmayı amaçlıyoruz. Müşterilerimize, projelerinin özel ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş çözümler sunarak, projelerinin başarılı bir şekilde tamamlanmasına katkı sağlıyoruz. Ayrıca, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, teknik destek ve satış sonrası hizmetlerle de müşterilerimize sürekli destek oluyoruz.

  • ‘Mutlu çalışanlar = Başarılı şirketler’ mottosu ile hareket ediyorsunuz. Bu konuda söylemek istedikleriniz neler?

Karsac olarak çalışanlarımızın mutluluğu ve başarılarının, Karsac’ın başarısı için kritik olduğunun farkındayız ve bu nedenle çalışanlarımızı destekleyici ve motive edici bir iş ortamı sağlamayı önemsiyoruz. Çalışanlarımız en büyük varlığımızdır. Hizmet içi gelişim eğitimlerimiz artarak devam edecektir. Altını bir kez daha çizmemiz gerekirse; mutlu çalışan mutlu müşteriyi getirir, mutlu müşteri ise başarıyı, karı ve sürdürülebilir karlılığı…

 

Bundan sonra da sektördeki başarılarımızı sürdürmek için, birlikte çalışarak, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirerek, toplam kaliteyi artırarak havalandırma sektörüne öncülük etmeye devam edeceğiz. Karsac ekibi olarak sorumluluk gerektiren tüm projelere katkı sağlayacağız.

 

Nitelikli personel gereksinimi ve üretim maliyetleri konularında ayrı ayrı çalışmalar yapılacaktır. Bu doğrultuda sürekli istihdam artışları temin edilecektir. Meslek okullarından personeller istihdam ederek, stajdan başlatarak, alttan nitelikli elemanlar yetiştirilecektir.

 

  • Son olarak Karsac Havalandırma ve Ekipmanları A.Ş.’nin 2024 yılına dair planlarından bahseder misiniz? Yeni yatırımlarınız olacak mı?

Kurumsal İletişim ve Markalaşma konusu “geleceğe dönük firmalar için” son derece önemlidir. Biz de bu iki yönteme ağırlık vererek, zaman ve bütçe ayıracağız. Karsac markasını tüm projelere ve sektöre monte edeceğiz. Amacımız öncelikli olarak talep edilen ve aranan marka olmak ve Dünyaya ülkemizin sesini duyurmaktır. Sektörel etkinliklere, sempozyumlara katılarak devamlı Karsac marka ve imajını yayacağız. Üretimini yaptığımız kanal ve bağlantı ekipmanlarının tüm projelerin marka listesinde yer almasını sağlayacağız. Böylelikle birinci elden tercih ve talep gören marka olarak daha çok projede yerimizi alabiliriz.

Biz de üretim odaklı bir firma olarak, mevcut süreçte kapasitemizi ve verimliliğimizi artırmak için sürekli olarak yatırımlar yapıyoruz. İçinde olduğumuz dönüşüm süreci ve gelecek hedeflerimizin temelinde her zaman müşteri memnuniyetini artırmak yatıyor. Verimli üretim ve kaliteli ürünlerin yanı sıra, hızlı tedarik süreci ve sürekli müşteri hizmeti de önceliklerimiz arasında… Tüm bu çalışmalar için yıllık bütçemizi artırarak ve personel istihdam ederek çalışmalara devam edeceğiz.

Yenilikçi ve dijital kurumsallaşma konusunda emin adımlarla başarılarımızı arttıracağız. Sorumluluğumuzun farkındayız, disiplinle çalışarak müşterilerimize ve sektörümüze en iyi şekilde, ürün ve hizmet vermeye devam edeceğiz.

Temel ilkemiz; müşteri memnuniyeti ve markalaşmayı ön planda tutarak, verimliliği, istihdamı ve global pazar payımızı artırmak olacaktır.

 

 

 

 

Önceki İçerik“Yaşamımızın yazılımı nasıl olmalı?” sorunsalında, dosyalamanın önemi
Sonraki İçerik“Enerjimizi en yüksekte tutuyor, geleceğe heyecanla ilerliyoruz”