Daikin Europe, Çek Cumhuriyeti’ndeki ısı pompası üretim kapasitesini genişletiyor

Daikin Europe N.V., Çek Cumhuriyeti’nin Brno kentinde yer alan ısı pompası fabrikasının ek binası ve yeni üretim hatları için 50 milyon Euro yatırımda bulunacak. Sürdürülebilir ısıtma çözümlerine yönelik artan talebi karşılamayı planlayan Daikin’in bu yatırımı şirketin Avrupa’daki üretim kapasitesini artırırken gün geçtikçe daha çok ihtiyaç duyulan enerji geçişine de büyük oranda katkıda bulunacak. Avrupa’da artan ısı pompası talebini karşılamak amacıyla 2025 yılına kadar üretimini 5 kat artırmayı hedefleyen şirket, yeni yatırım ile birlikte 500 yeni istihdam da sağlayacak.

 

İklimlendirme sektörünün yenilikçi markası Daikin, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Avrupa pazarında oluşan ihtiyaçları karşılamak amacıyla Belçika ve Almanya’daki fabrikalarını genişletmeye, Polonya’da ise 2024 yılına kadar yeni bir fabrika kurmaya yönelik yatırımlarda bulunan Daikin, şimdi de Çek Cumhuriyeti’nde ısı pompası üretmek üzere ek bir fabrika binası ve yeni üretim hatları inşa ediyor. Brno kentinde hayata geçecek olan yeni tesisler 50 milyon Euro yatırım bedeline sahip olurken 500 yeni istihdam yaratacak.

Avrupa’daki üretim üslerini güçlendirmeyi amaçlayan Daikin, ısı pompası üretim tesisi yatırımıyla genişleyen pazarın ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra artık daha çok ihtiyaç duyulan enerji geçişine de büyük oranda katkı sağlayacak. 2025 yılına kadar 5 kat artırılması planlan üretim kapasitesiyle Avrupa’daki ısı pompasına olan ihtiyacın karşılanması hedefleniyor.

Ürünlerini hizmet verilen pazarlara yakın yerlerde geliştirmek ve üretmek için her zaman çaba gösterdiklerini belirten Daikin Europe Isıtma ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Patrick Crombez, konu hakkında şu bilgileri veriyor: “Bugün Avrupa’da satılan konut hidronik ısı pompalarımızın yüzde 100’ü Avrupa’da tasarlanmış ve üretilmiştir. Bu da bizi kıtadaki lider hidronik ısı pompası üreticisi yapıyor.”

Isı pompası uzmanı

Daikin Europe, son 2 yıldır ısı pompası teknolojisi AR-GE’sine büyük yatırımlar yapıyor. 2006 yılında piyasaya sürülen Daikin Altherma serisi, kısa sürede konut ısı pompaları için pazar referansı haline geldi. O zamandan beri hemen hemen her uygulama için çözümler sunabilecek geniş bir ısı pompası portföyü geliştiren Daikin, değişen ve gelişen pazarın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor. Daikin’in bu alandaki çalışmalarını açıklayan Daikin cihazlarının Çek Cumhuriyeti Başkanı Hideki Hara, “Dünyanın tek ısıtma, soğutma, soğutma ekipmanları ve soğutucu akışkanları üreticisi olan Daikin, yaklaşık 100 yıllık tarihi boyunca gelişmiş ısı pompası teknolojisini geliştirmeyi başardı. Karbondan arındırmanın aciliyeti bize teknolojik bilgi birikimimizden yararlanma fırsatını veriyor. Bu aynı zamanda Avrupa’daki fosil yakıtsız ısıtma yarışındaki liderliği ele geçirme imkanı da sağlıyor” dedi.

Büyüyen bir şirket

Daikin Europe’un büyüme hedeflerinin altını çizen bu yatırıma işgücünün güçlü bir şekilde büyümesi de eşlik edecek. Bugün, şirketin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da (EMEA) 12 binden fazla çalışanı bulunuyor. Stratejik yönetim planı olan ‘Fusion25’teki iddialı hedeflere ulaşmak için çaba gösterdiklerini ve 2025 yılına kadar 5 bin kişiyi daha istihdam sahibi yapmak istediklerini belirten EMEA bölgesi İK ve Genel işler müdürü Hilde Goossens, “Daikin Europe, insan merkezli yönetimi sayesinde çekici bir işveren olarak güçlü bir üne kavuştu. Bu sıkı iş gücü piyasasında bile hedeflerimize ulaşmak için doğru insanları bulacağımızdan emin olmamızı sağlıyor” diyor.

Önceki İçerikKombi Klima Shop, Alibeyköy şube açılışını yaptı
Sonraki İçerikİSİB, Building Engineers Association Konferansı’na sponsor olarak katıldı