Grundfos Domestik Bina Hizmetleri Türkiye ve Orta Asya Satış Direktörü Meriç ATAR

 

“Tüketicinin ürün tercihinde uzun vadeli hesaplar yaptığını, uzun ömürlü ve en az servis hizmeti gerektiren ürünleri tercih etmekte olduğunu gözlemliyoruz”

 

“Domestik bina sektörü kapsamında yorumlamak gerekirse, gerek yeni projelerde gerekse yenilemelerde konut sahiplerinin ürünler ve markalar hakkında artık daha çok bilgiye sahip olduklarını biliyoruz. Artan enerji maliyetleri, global su sıkıntısı gibi konular her alanda tüketici tercihlerine etki ettiği gibi konut piyasasındaki tercihlere de etki ediyor. Konut sahipleri binalarındaki malzemelerin çevreci, enerji verimli ve su tasarrufu sağlayan ürünler olmasına önem vermeye başladı. Bununla birlikte akıllı uygulamalar ile evdeki sistemlerin uzaktan kontrol edilebilir olması da konut sahiplerinin bu özellikleri barındıran ürünleri ve bu ürünlerin kullanıldığı konut projelerini tercih etmelerini sağladı.

 

Yeni bir ürünün piyasada kabul görebilmesi için öncelikle mevcut bir sorunun çözümünü içermesi gerekiyor. İnşaat malzemesi sektörüne konut çerçevesi içerisinden baktığımızda, kullanılan malzemenin kaliteli ve dayanıklı olması ilk sırada tercih ediliyor. Tüketicinin ürün tercihinde uzun vadeli hesaplamalar yaptığını, uzun ömürlü ve en az servis hizmeti gerektiren ürünleri tercih etmekte olduğunu gözlemliyoruz.

 

Mevsimsel faktörleri göz önünde bulundurduğumuzda, kolay kurulumu ve düşük enerji tüketimine sahip olması nedeniyle Magna ve Alpha sıcak su sirkülasyon ailesi şu anda en çok talep gören ürünlerimiz arasında yer almaktadır. Alpha 2 Auto Adapt özelliği ile optimum konfor, düşük enerji tüketimi ve basit devreye alma için pompayı sistem taleplerine göre sürekli olarak adapte eder. Alpha 3, ısıtma sistemleri için tasarlanmış bir sirkülasyon pompasıdır ve Grundfos GO Remote uygulamasıyla tamamen kontrol edilerek radyatör ve zeminden ısıtma sistemlerinin hidronik olarak dengelenmesini sağlar. Buna ek olarak dahili bluetooth teknolojisi üzerinden kontrol edilebilen Scala hidrofor serimiz domestik su temini konusunda kendine yeni bir kulvar açıyor.

 

Domestik segmentte sirkülasyon grubunda yeni enerji düzenlemeleri sebebi ile frekans kontrollü pompaların daha fazla talep edileceğini öngörüyoruz.

 

Hidrofor grubunda ise dahili tanklı daha küçük ürünler hem konut projelerinde hem de yenilemelerde tercih edilmeye başlandı. Scala ürün grubu hidrofor kategorisinde bu özellikleriyle en çok hareketlilik beklediğimiz ürün ailesi.

 

Sıcak su resirkülasyon ürünleri arasında musluklardan anında sıcak su erişimi sağlayan bu sayede su israfının önüne geçen COMFORT serisi ürünlerimizin de önümüzdeki dönem talep görmeye devam edeceğini öngörüyoruz.

 

Ayrıca, atıksu grubunda domestik kullanım için özel olarak geliştirilmiş Unilift ailesine eklenecek yeni ürünlerimiz ile bu pazarın daha da hareketlenmesini bekliyoruz.”

 

 

 

 

Önceki İçerik“Artık genel olarak tüm dünyada dinamikler değişti ve hızlı ayak uyduranlar hayatlarına devam edebiliyor”
Sonraki İçerik“Pazar odaklı, müşteri ihtiyacına yönelik ürünlerin piyasada kabul göreceğini düşünüyorum”