SMS Tork Pazarlama Sorumlusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Elif KAYA

“Pazar odaklı, müşteri ihtiyacına yönelik ürünlerin piyasada kabul göreceğini düşünüyorum”

“Pandeminin kötü etkilerinden sonra dünya şu anda bir de Avrupa’da 2. Dünya Savaşı’ndan sonraki en büyük ölçekli savaş olarak geçen Rusya-Ukrayna Savaşı ile karşı karşıya. Küresel ekonomideki dalgalanmalar, enerji krizleri ve artan girdi maliyetleri ile birlikte zaten birçok sektörde gerilemeler olmuştu. İnşaat sektörü de bunlardan en çok etkilenenlerden biri. Sektörel verilere baktığımızda da inşaat sektöründe bir küçülme gözlemliyoruz.

İnşaat yatırımlar yönünden önemli bir sektör. Şu an mevcut dünya krizlerinden dolayı etkilenmiş olabilir ama bu dalgalanmaların zamanla durulacağını düşünüyorum. Biz bu alanda çalışmalarımıza yine devam ediyoruz, gelen talepleri karşılıyoruz. Geniş bir ürün grubuna sahip olduğumuz için birçok sektöre hitap edebiliyoruz. Bu bizim bu noktada bir avantajımız oldu. İnşaat sektöründen etkilendiğimiz yerleri diğer sektörlerden kapatabildik.

Pazar odaklı, müşteri ihtiyacına yönelik ürünlerin piyasada kabul göreceğini düşünüyorum. Bunun yanında tabii kalite ve satış sonrası servis, bakım hizmetlerini de ekleyebiliriz. Biz Tork olarak yeni bir ürünü pazara sunmadan, öncelikle pazar araştırması yaparız. Müşteri taleplerini inceleriz, pazarın ihtiyacına bakarız. O ihtiyaca yönelik ürünü üretmek üzerine çalışırız. Kalite, verimlilik, bunlar vazgeçilmez temel taşlarımızdan diyebilirim. Müşterilerimize bir ürün ulaşmadan önce uzun test sürelerinden ve araştırmalardan geçer. Uluslararası aldığımız kalite belgelerimizle de kalite sürecimiz her yıl dış firmalar tarafından da denetlenmektedir. Biz ürettiğimiz ürünümüzün her zaman arkasındayızdır. Gerek montaj sürecinde gerek sonrasında ürün ile ilgili bir desteğe ihtiyaç duyulduğunda, ekibimizi yönlendiriyoruz. Zaman içerisinde ihtiyaç duyulduğu takdirde bakım hizmetleri de müşterilerimize sunmaktayız. Bunun için servis bakım birimimizi de kurduk. Gerek kendi markamız gerek başka marka ürünlerde teknik birikimimizi firmaların servis bakım ihtiyaçlarında kullanıyoruz. Yerli üretici de olduğumuz için herhangi bir yedek parça ihtiyacında hızlı çözüm sağlayabiliyoruz.

Tork markası altında solenoid vana, patlaç valf, pistonlu vana, pnömatik aktüatör, elektrikli aktüatör, aktüatörlü vanalar; bir diğer markamız olan Varnasan ile de küresel vana imalatı yapıyoruz. Müşterilere tam takım çözüm sunabiliyoruz. Ürün grubumuz çok geniş olduğu için hitap ettiğimiz sektörler de çok geniş bir aralıkta. Fakat en çok talep gören ürün grubumuz solenoid vanalar diyebilirim. Birçok alanda, birçok farklı akışkanda kullanılabilme seçeneği olduğu için pazarda daha çok tercih edilebiliyor. Küçük, kompakt ve ekonomik çözüm sağlayan ürünlerdir. Tork solenoid vanalarımız da kullanıldığı akışkana göre 7 farklı gruba ayrılıyorlar. S10 genel maksat, s20 buhar, s30 vakum, s40 yakıt, s50 kompresör, ss10 paslanmaz ve sxatex serisi olmak üzere 7 ana grubumuza ek olarak, pinç vana, grup solenoid vanalar, gemi düdük valfi, latching solenoid vanalar gibi özel seri solenoid vanalarımız da bulunmaktadır. Su, hava, gaz, buhar akışkanlarının olduğu ütü makineleri, yakıt sistemleri, benzin istasyonları, kompresörler, gıda, kimya ve exproof bobinli patlayıcı ortamlara dayanıklı uygulamalarda kullanılmaktadırlar.

Daha öncede belirttiğim gibi geniş bir ürün grubuna sahibiz. 2017 yılında Varnasan markasını da bünyemize katarak küresel vana üretimine başladık. Bu sayede aktüatör ve vanası ile tam takım olarak bir prosesin ihtiyacını karşılayabiliyoruz. Solenoid vanalarımız proseslerde kullanım kolaylığı sağladığı ve ekonomik çözüm olması sebebiyle de potansiyeli yüksek ürün gruplarımızdan. Bunun yanında fabrika otomasyonunda daha çok tercih edilen aktüatörlü küresel veya kelebek vana ürün gruplarımızda da özellikle maden, kimya, arıtma ve gıda gibi sektörlerde çokça tercih edilmektedir.”

Önceki İçerik“Tüketicinin ürün tercihinde uzun vadeli hesaplar yaptığını, uzun ömürlü ve en az servis hizmeti gerektiren ürünleri tercih etmekte olduğunu gözlemliyoruz”
Sonraki İçerik“Sektörümüzde yeni ürünlere olan talepler ihtiyaçlara göre artmaya başladı”