PNOSAN Group’un odağında Endüstri 4.0 ve dijital entegrasyon var 

 

Avrupa standartlarında bir kaliteye sahip olan oransal kontrol vanalarının, PNOSAN Group’un prestij ve bilinirliliğini farklı bir noktaya taşıdığını belirten Göksel Şahin, 2022 yılında da Ar-Ge ve yatırıma devam ettiklerini dile getirdi. Hem ‘en iyi ve en güvenilir olma’ hem de ‘ürettikçe gelişiyor, geliştikçe büyüyoruz’ mottosuyla hareket eden PNOSAN Group, geleneksel yöntemlerden sıyrılarak dijital entegrasyon dönemine uyumlu olmanın önemine vurgu yapıyor.

 

Artık sadece ürünün değil, hizmet kalitesinin de bir o kadar önemli olduğu bir dönemdeyiz. Siz PNOSAN Group olarak, ürün kalitesi dışında müşterilerinize ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

PNOSAN Group olarak, kurulduğumuz günden bu yana her daim hem ürün kalitesine hem de hizmet kalitesine oldukça önem vermekteyiz. Biz; iletişimin gücüne inanan bir şirket yapısına sahibiz. Müşterilerimiz ile satış öncesi olduğu kadar satış sonrası da iletişimde kalarak, güçlü bir bağ kurmaya dikkat ediyoruz.

Şirketimiz, müşterilerinin beklentilerini karşılayabilmek için araştırma ve görüşmelerle iç görü elde ederek, müşterilerine eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Şirketimiz, proaktif ve kişiselleştirilmiş CRM sistemiyle, yaşanan sorunlara özel entegrasyonlar da yapmaktadır. Ayrıca kullanıcı dostu sistemsel çözümler sunarak, onların hayatlarını kolaylaştırmak için de gayret gösteriyoruz. PNOSAN Group olarak, endüstri sektör pazarında uzun süredir müşterilerimize sunmuş olduğumuz ürünlerimizle, 28 senedir güvenli ve kaliteli hizmet vermek için gayret göstermekteyiz.

 

Türk vana sektörü açısından son ürünlerinizden biri olan oransal kontrol vanalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Avrupa standartlarında bir kaliteye sahip olan oransal kontrol vanalarımız, markamızın prestij ve bilinirliliğini farklı bir noktaya taşıdı. Türk vana sektörü açısından, bu ürünlerimizi incelediğimizde, işletmelerde daha az enerji sarf etmesi için üretilen ve üretilmiş olan enerjinin transferine yardımcı olan buhar, sıcak ve soğuk su, kızgın yağ, gaz ve benzeri akışkanların sistemin ihtiyacına yönelik herhangi bir kayba uğramadan amaçlarına uygun olarak transferine ve kontrol edilebilmesine yardımcı olurlar. Kontrol vanaları genellikle bir hattaki akışkanı istenilen zamanda ve kontrol-emniyet fonksiyonlarını yerine getirecek şekilde durduran, ayarlanabilir ve/veya akışkana yol vermeye yarayan son kontrol ekipmanı olarak bilinmektedir.

Oransal kontrol vanaları, tesisatlarda akışkanın daha sağlıklı dolaşım yapabilmesi için kullanılması gereken bir üründür. Örneğin; bir üründen dakikada 50 litre su, buhar ya da kızgın yağ geçmesini sağlamak istiyorsunuz, bu ürünle yapacağınız ayarlar doğrultusunda bunu sağlayarak, akışkanı kontrol edebilirsiniz. Kullanacağınız ek ürünlerle de bir kombinasyon oluşturarak akışkana yön verebilirsiniz. Tüm endüstriyel işletmelerde rahatlıkla kullanılabilen bu vanalar ile enerji maliyetlerinde de ciddi oranda tasarruf sağlanabilmektedir. Daha önce bu işlemleri on/off vanalarla yapabiliyorduk, ancak kontrol vanalarıyla birlikte istenmeyen akışkanların da kontrolünü sağlayabiliyoruz. Böylece daha az su, daha az yakıt ve daha az elektrik tüketmiş oluyorsunuz. Bu noktada da enerji verimliliği konusuna direkt olarak katkı sağlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

PNOSAN Group’un teknolojiyle olan ilişkisini nasıl yorumluyorsunuz? Önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığınız yatırımlar var mı?

Teknolojinin gelişmesi ile hassas ölçüm kontrol sistemleri ve akış kontrolleri oldukça önem arz etmeye başlamıştır. Hassas performans göstermesi beklenen vanalarımız ile ölçülebilir ve hesaplanabilir fiziksel veriler girildiğinde, proses kontrolü kolaylıkla sağlanabilmektedir. Üretim maliyetlerinin değişken yapısı yüzünden üretim bantlarında aksamalar yaşayan fabrikaların, bu ürünler sayesinde üretimde standartlaşmaları mümkün kılınabilmektedir. Kısaca; eski ve klasik sistemler yüzünden kullanılan gereksiz enerjinin yerini iş kontrolü ve enerji verimi kontrolüne bırakarak, prensiplerinizi değiştiriyoruz. NST-NORDSTEAM direkt tesirli buhar basınç düşürücü vanalar, buhar, basınçlı hava ya da diğer yanıcı olmayan sanayi gazlarının bulunduğu hatlarda kullanım için tasarlanmışlardır.

 

Tüm bu üretim sürecinde, proses ekipmanlarımızı genişletme yönündeki Ar-Ge çalışmalarımıza, hız kesmeden hijyen kurallarına uygun bir şekilde devam ediyoruz. Şirketimiz, içerisinde Ar-Ge ve yenilik yoluyla uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması için teknolojik bilgi üretilmesini, üründe ve üretim süreçlerinde yenilik yapılmasını, ürün kalitesi ve standardının yükseltilmesini, verimliliğin artırılmasını, üretim maliyetlerinin düşürülmesini amaçlamaktadır.

 

Şirket olarak odaklanmış olduğumuz konular, akış kontrol, emniyet ve güvenlik, test sistemleri, yatırım dönüşümü ve optimizasyon, Endüstri 4.0 gibi konulardır. PNOSAN Grup olarak, markalarımızın sektörel bazda daha sağlıklı tanınması, Türkiye standartlarına uygun ürünlerimizin kimya, kağıt, gıda, ilaç, su ve atık su, enerji, çimento, otomotiv, demir/çelik sektörlerindeki büyük, orta, küçük ölçekli şirketler tarafından bilinmesini sağlamak birinci önceliğimizdir. Yatırım aşamasında olan fabrikaların, endüstri ekipmanları ihtiyaçlarını, uygun ürünlerimiz ile karşılayabilmek için üretim, yatırım, bakım ve satın alma süreçlerinde sorumlu kişilerimizle olası görüşmelere ön ayak olmak bir diğer hedeflerimizden biridir.


Vana sektöründe üretici olmak size ve müşterilerinize ne gibi avantajlar sağlıyor?

 

Şirket olarak gerek ‘en iyi ve en güvenilir olma’ mottomuzla gerekse de ‘ürettikçe gelişiyor, geliştikçe büyüyoruz’ sözüne verdiğimiz önemle, vana sektöründe üretici olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.  Üretici olmanın avantajlarından biri de tüm süreçte müşterilerimizin yanında olabilmemiz ve müşteri deneyimi sürecini başarılı bir şekilde yürütebiliyor olmamızdır.

 

Fabrikamızda, endüstriyel kullanıma uygun ürünlerimizi müşterilerimizin talepleri doğrultusunda da üretebilmekteyiz. Ürünlerimizin üretimi, Türk sermayeli ve yerli üretim markalarımız adı altında kusursuz, hızlı ve yüksek verimli şekilde gerçekleşmektedir. Üretim sürecimizin, belirlenen hususlara uygun şekilde tamamlanabilmesi için alanlarında tecrübeli ekibimiz kalite ve üretim departmanlarımızla irtibat halinde çalışmaktadırlar. Bu süreç bize, endüstri ve sanayi sektörlerinde, güzel avantajlar kazandırmaktadır.

 

 

Hemen hemen her sektörde ‘enerji verimliliği’ önem arz ediyor. PNOSAN Group ve ürünleri için bu kavramın karşılığı nedir?

PNOSAN Group ürün ve ürün grupları, uygulanan testler sayesinde ISO standartlarını karşıladıklarında, eski ve klasik sistemler yüzünden kullanılan gereksiz enerjinin yerini enerji verimliliği kontrolüne bırakmanızı sağlarlar. Ürünlerimizin çalışma şartları, enerji tasarrufu yapmanıza yardımcı olurlar. Oransal kontrol vanalarımızın öne çıkan özelliği: %100 (CLASSVI) sızdırmazlık sağlıyor olmalarıdır. Şirket olarak bu konuda müşterilerimize garanti veriyoruz ve bu %100 sızdırmazlık sayesinde firmalar, ciddi bir enerji tasarrufu sağlıyorlar. İşletmede eğer buhar kaçağı var ise, enerjinin tekrar kazanımı düşünülemez. Bundan dolayıdır ki önlem alınması gerekmektedir. Çünkü söz konusu buhar kaçakları direkt elektrikle ya da gaz anlamına gelmektedir. Dolayısıyla buhar kaçağı olması, işletmeler için maliyet anlamına gelmektedir. Biz de enerji verimliliğine verdiğimiz önemi, üretimimiz olan oransal kontrol vanalarında %100 (CLASSVI) sızdırmazlık garantisi ile gösteriyoruz.

Hedeflerinizden birinin de full otomasyona geçmek olduğunu belirtmiştiniz. Bu alandaki çalışmalarınız nasıl ilerliyor? Gelişmelerle ilgili bilgi verir misiniz?

 

Otomasyona dayalı endüstriyel vana üretiminde iyi bir noktayı yakalamaya çalıştığımızı söyleyebiliriz. Tüm ürünlerimize yurt içi ve yurt dışından gelen talepler her geçen gün artış gösteriyor, bu durumda bizi oldukça mutlu etmektedir. PNOSAN Group olarak, üretimini yaptığımız oransal kontrol vanaları şu anda oldukça ön planda ve müşterilerimiz tarafından oldukça beğenilmektedir.

NST-NORDSTEAM basınç düşürücü vanalar, buhar, basınçlı hava ya da diğer yanıcı olmayan sanayi gazlarının bulunduğu hatlarda kullanım için tasarlanmışlardır. Bu ürün, yüksek basınçta gaz fazındaki akışkanların, basıncının düşürülmesinde idealdir. Bilindiği üzere endüstri sektöründe, maliyet ve zaman bakımından avantaj kazanmak için, akışkanlar yüksek basınçlı hatlarla transfer edilirler. Daha sonra, kullanım yerlerine bağlı olarak bu basınçların düşürülüp, proses verimliliği ve güvenliği için stabil hale getirilmesi gerekmektedir. Bu sebeple de endüstriyel kuruluşlar basınç düşürücülere gereksinim duymaktadır. Bu ürün ihtiyaca göre sistemde veya makinenin ana girişinde kullanılabilmektedir. NST-NORDSTEAM basınç düşürücülerin en önemli özelliği ise, bize verilen basınç ayar sahalarına göre üretimi gerçekleştirebiliyor olmamızdır.

 

Önceki İçerikTuraş Gaz Armatürleri, ihracat hacmini genişletmeye devam ediyor
Sonraki İçerikDenize olan tutkusuyla kariyer basamaklarını tırmanan adam: Necmettin Gezginci