İSİB’ten Aquatherm Taşkent Fuar’ına milli katılım organizasyonu

 

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 28-30 Eylül tarihleri arasında Özbekistan’ın başkenti Taşkent şehrinde gerçekleştirilen Aquatherm Taşkent Fuarı’na milli katılım organizasyonu gerçekleştirdi. Özbekistan’da HVAC teknolojileri alanındaki son gelişmeleri ve yenilikleri sunan tek endüstri ihtisas fuarı olan Aquatherm Taşkent Fuarı, bu yıl 10. yıldönümünü kutladı. Özbekistan Konut ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kurban Tursunov ve İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın’ın açılış konuşmaları ile başlayan fuar bu sene, ulusal ve uluslararası üreticiler, distribütörler ve acentelerden oluşan 174 katılımcı firma ile 7000’den fazla ziyaretçiyi ağırladı. Fuarda ağırlıklı olarak ısıtma, soğutma, havalandırma ve tesisat sistemlerine yönelik ürünler sergilendi.

 

Fuara Milli Katılım kapsamında Türkiye’den 16 firma iştirak etti. Milli katılım organizasyonu haricinde 19 Türk firması da bireysel olarak katılım gösterdi. 29 Eylül 2022 tarihinde milli katılım organizasyonuna katılan firmalar ile bir akşam yemeği organize edildi. Yemeğe Türkiye Cumhuriyeti Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar ve Ticaret Müşaviri Ahmet Melih Horata da katıldı. Bununla birlikte fuar organizasyonu firması, desteklerinden dolayı İSİB’e en değerli partner ödülü takdim etti. Fuar dışında ise İSİB yetkilileri tarafından Özbekistan’da yerleşik bulunan Teknopark firmasının bakır boru üretim tesisi ziyaret edildi. Ayrıca Rokaflex firmasının fabrika açılış töreni Türkiye Cumhuriyeti Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, Türk- Özbek İş Adamları Derneği Başkanı Davut Erbaş ve İSİB yetkililerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

 

İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın, “Her sene yaklaşık 1,8 milyar dolar iklimlendirme sektörü ithalatı yapan Özbekistan, Türkiye için çok ciddi bir Pazar”

 

Aquatherm Taşkent Fuarı’na yapılan milli katılım organizasyonunun çok başarılı geçtiğini ifade eden İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın şunları söyledi: “Özbekistan, Türk iklimlendirme sektörü açısından stratejik öneme sahip bir ülke. Her sene yaklaşık 1,8 milyar dolar iklimlendirme sektörü ithalatı yapan Özbekistan, Türkiye için çok ciddi bir pazar. Türk iklimlendirme sektörü, şu anda Özbekistan’ın iklimlendirme sektörü ithalatının yüzde 8’ini karşılıyor. Milli Katılım organizasyonumuza katılan 16 firma yaptıkları görüşmelerde ihracata dönüşecek birçok bağlantı gerçekleştirdi. Özbekistan’da 2022 yılında pazar payımızı yüzde 10 seviyelerine getirmek istiyoruz. Yaptığımız pazarlama, iletişim ve eğitim faaliyetleri ile ülkeler ve sektörler arası ilişkilerin daha da yukarılara çıkacağını ve ihracat hedeflerimizi daha da yükselteceğimizi düşünüyoruz. İSİB olarak her alanda ihracatçılarımıza destek olmaktan gurur duyuyoruz.”

Önceki İçerikAlarko Carrier, inovatif ürünlerine Toshiba USX Chiller ısı pompasını ekledi
Sonraki İçerikMTMD 13. Çalıştay’ını düzenledi