Wilo Türkiye’de mükemmellik eğitimleri başladı

 

Dijital çözümleriyle suya yön veren Wilo globalde uyguladığı satış mükemmelliği süreçlerini Türkiye’de de hayata geçiriyor. İleri teknolojisi ile pompa sektörünün dijital dönüşüm öncüsü olan Wilo, yüksek verimli pompa çözümleriyle hayatı kolaylaştırırken, satış organizasyonunda da mükemmellik odaklı çalışmalar yürütüyor. Satış organizasyonunu daha verimli, müşteri ve değer odaklı olarak yeniden şekillendirmeyi hedefleyen Wilo Grup, hizmet verdiği tüm ülkelerdeki satış ekiplerine yönelik satış mükemmelliği eğitimi gerçekleştirdi. Dünyanın önde gelen satış danışmanlığı ve sonuç iyileştirme şirketi Mercuri International partnerliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde hem yerel hem de küresel olarak özelleştirilmiş çözümlere ağırlık verildi.

 

Bina teknolojileri, su yönetimi ve endüstri sektörlerinde faaliyet gösteren, dünyanın önde gelen premium pompa ve pompa sistemleri tedarikçilerinden biri olan Wilo, tüm dünyada çalışanlarının mesleki gelişimini destekleyen ve stratejik becerilerin oluşturulmasına yardımcı olan küresel yönetim geliştirme programını uyguluyor. Bu kapsamda Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Wilo Grup’un hizmet verdiği tüm ülkelerde eğitimler düzenlendi. Farklı alan ve uzmanlıklarda gerçekleştirilen eğitimler doğrultusunda, müşteri ihtiyaçlarını anlama, etkili çözümler sunma ve değer satışı konularına ağırlık veriliyor. En iyi hizmeti sunan yapıyı sürdürülebilir hale getirmek amacıyla düzenlenen eğitimlerde tüm dünyada değişen koşullar ve trendlere uyum parametreleri ön planda tutuluyor.

 

Nisan ayı içerisinde tüm satış ekiplerinin, Wilo Grup ve Mercuri’nin içeriğini oluşturduğu ‘Danışman Satıcı’ eğitimlerini tamamladığını belirten Wilo Grup Satış Müdürü Fatih Öner; “Wilo olarak, çalışanlarımıza küresel bir ortamda hem profesyonel hem de kişisel anlamda gelişebilecekleri eğitimler sunuyoruz. Bu kapsamda Nisan ayında Satış Mükemmelliği eğitimini gerçekleştirdik. Wilo Grup bünyesinde oluşturulan, temel görev tanımında satış süreçlerinin geliştirilmesi yer alan ‘Satış Mükemmelliği’ departmanımız ile Satış Mükemmelliği alanında eğitimler gerçekleştirdik. Wilo Türkiye’nin satış mükemmelliği dönüşümü ile tüm satış ekibimizin, müşteri ihtiyaçlarını ön planda tutan, etkili çözümler sunan birer partner olmasını arzu ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Önceki İçerikWilo, Four Essentials’da sektör paydaşlarıyla buluştu
Sonraki İçerikXylem’den Türkiye’deki faaliyet alanını güçlendirecek bir hamle daha