Hifyber, sürdürülebilirlik yolculuğunda iddialı

Abalıoğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hifyber, “Atıksız Yaşam, Yeşil Gelecek” felsefesiyle doğada çözünebilen hammaddelerden ürettiği “filtrasyon çözümleri” ile sürdürülebilirlik yolculuğunda emin adımlarla ilerliyor.

Endüstriyel filtrasyonda, HVAC sistemlerinde ve yüz maskesinde kullanılmak üzere geliştirdiği “Nanofiber Filtre Medyası”nı çevreye duyduğu sorumluluk bilinci ile doğada çözünebilen ham maddelerden üreten Hifyber, sürdürülebilirlik yolculuğunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

“Atıksız yaşam, yeşil gelecek”

 “Atıksız Yaşam, Yeşil Gelecek”  felsefesiyle gelecek nesillere; daha yeşil ve daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için Ar-Ge faaliyetlerine yön veren Hifyber, geliştirdiği verimli ve doğada çözünebilir filtrasyon çözümleri ile hem paydaşlarının yararına kazanç sağlamayı hem de toplum için değer yaratmayı hedefliyor.

Odağı: çevre, insan ve inovasyon

“Dünyamızın geleceği için sürdürülebilirliği tüm süreçlerimizin merkezine yerleştirmek zorundayız, ancak bu yolla değer yaratabiliriz” diyen Hifyber Genel Müdürü Ahmet Özbecetek, Hifyber’ın sürdürülebilirlik hedeflerini, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu hale getirdiklerini ifade etti. Özbecetek, sözlerine şöyle devam etti: “Hızla artan dünya nüfusu ve küresel iklim krizinin çevresel faktörleri, ekosistemimizi tehdit ediyor. Hifyber olarak kuruluşumuzdan bu yana geliştirdiğimiz filtrasyon çözümleri ile düşük karbon ekonomisini destekliyoruz. Sürdürülebilir gelecek için çalışmalarımızı; çevreyi, insanı ve inovasyonu odağımıza alarak yürütüyoruz. Bu kapsamda sürdürülebilirlik kavramını, iş süreçlerimizin merkezi olarak görüyor ve tüm AR-GE süreçlerimizi, çevresel etkimizi en aza indirecek şekilde kurguluyoruz.”

HVAC sistemlerinde enerjiden yüzde 30 tasarruf

Özbetecek, şöyle devam etti: “Çevreye duyduğumuz sorumluluk bilinciyle; endüstriyel filtrasyonda, HVAC sistemlerinde ve yüz maskelerinde kullanılmak üzere, uluslararası standartlarda geliştirdiğimiz “Nanofiber Filtre Medyasını”  doğada çözünebilir ham maddelerden üretiyoruz. Nanofiber yapının sağladığı yüksek hava geçirgenliği sayesinde endüstriyel filtrasyonda ve HVAC sistemlerinde kullanılan fan motorlarında enerjiden yüzde 30 tasarruf sağlıyoruz. Fan motorlarının daha az enerji ile çalışması sayesinde de karbon emisyonunu azaltıyoruz. “Nanofiber Filtre Medyası”nın sistemin verimini artıran çalışma prensibi sayesinde filtrelerin daha uzun ömürlü kullanılmasını sağlayarak, filtre üretimi esnasında oluşan karbon emisyonunu da ortadan kaldırıyoruz.”

Çevreci Yaklaşım

Dünya genelinde yaygın olarak kullanılan maskelerin yüzde 90’ının uzun ömürlü plastik malzemelerden üretildiğini söyleyen Özbetecek, “Kullanım sonrası çevreye rastgele atılan bu maskeler, 450 yıl çevrede kalarak; doğayı, canlıları ve insan yaşamını tehdit ediyor. Hifyber olarak maskelerin çevresel bir tehdit oluşturmasını önlemek amacıyla yaklaşık bir yıl süren AR-GE çalışmalarımızın sonunda geliştirdiğimiz “HF-BIO60 yüz maskesi filtrasyon katmanı” ile çevre dostu bir yaklaşım benimsiyoruz” dedi.

 

2030 hedefi

Özbetecek, sözlerini şöyle sürdürdü: “EN13432 standardına uygun olarak kontrollü koşullar altında, yüksek teknoloji nanofiberlerle birlikte biyolojik olarak parçalanabilen ürünümüz ile; çevre dostu bir şekilde yaşamak, bireysel karbon ayak izini azaltmak ve gezegenimizi korumak isteyen herkese yardımcı olarak, sürdürülebilir yaşama katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda düşük karbon ekonomisine geçiş için 2030 yılında tüm süreçlerimizde ki doğrudan emisyonları %60 azaltmayı hedefliyoruz.”

 

Güvenli yaşam alanları

 

Açıklamalarına devam eden Özbetecek, “Temiz hava, insanların en temel hakkıdır. Hifyber olarak “insan odaklı” bir kurum kültürü benimsiyoruz. Bu kapsamda binalar ve endüstriyel tesislerdeki; HVAC sistemleri ve endüstriyel filtrasyon için geliştirdiğimiz “Nanofiber Filtre Medyası” ile yüksek filtrasyon verimliliği sağlıyoruz. Cam elyafı içermeyen, nanofiber kaplı antibakteriyel-antiviral özellikte ki fitre kumaşı ile ortam havasında bulunan; mikroorganizmaların, toz ve alerjenlerin giderilmesini sağlayarak, güvenli yaşam alanları sunuyoruz” dedi.

 

İnovasyon ve Ar-Ge

 

Özbetecek, son olarak “Başarımızın arkasındaki en önemli faktörün Ar-Ge’miz olduğuna inanıyoruz. İnsanı ve çevreyi merkezine alan Ar-Ge’miz ile faaliyetlerimizi daha verimli hale getirerek, daha az kaynak tüketiyoruz. Ayrıca hava filtrasyonu alanında sürdürülebilir başarılar yakalayıp, istikrarlı şekilde büyüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.”

 

Önceki İçerikÜstün Tasarım Ödülü’nün sahibi Hammam Design Radyatör oldu
Sonraki İçerikGüneş enerjisi teşvikleri yatırımların artmasını sağlayacak