Wenta Isı Teknolojileri, en çok kazan ihracatı yapan 3. firma oldu
Wenta Şirketler Grubu’nun ülkemizdeki en büyük sanayi kuruluşları içerisinde yer aldığına vurgu yaparak firmaya ve ihracat tarafına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Wenta Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aydın, şu açıklamalarda bulundu: “Dünyanın sayılı ısı teknolojileri üreticilerinden biriyiz. Her ne kadar pandemi dolayısıyla dünyaca ve ülkece zor bir süreçten geçiyor olsak da Wenta Şirketler Grubu olarak hedefimizi ve hayallerimizi küçültmek istemiyoruz. Ürünlerimizle bir dünya markası olma vizyonuyla, dünyanın farklı noktalarındaki insanların hayatını kolaylaştıracak, yarınlara yenilik katarak doğaya ve teknolojiye daha uyumlu, huzurlu ve mutlu yaşanacak ortamların yaratılmasını hedefliyoruz. Doğayı ve çevreyi koruyarak gelecek nesillere daha yaşanır ve daha temiz bir dünya bırakmayı kendimize görev edindik. Bu sebeple tüm fabrikalarımızda doğa dostu teknolojiler kullanarak farkındalık yaratmaya devam ediyoruz. Bu nedenledir ki; Wenta Şirketler Grubu 2019 yılı sektör ihracatında Wenta Isı Teknolojileri AŞ olarak ‘En çok kazan ihracatı’ yapan firma olarak Türkiye 3. oldu. Türkiye’den çıkan bir Türk markası olarak; 25 yıllık tecrübesi, 3 kıtada 58 ülkeye yaptığı ihracatı, ulusal ve uluslararası düzeyde sahip olduğu 105 sertifikasıyla verimliliğe ve kaliteye önem veren bir firmayız.”
Wenta Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aydın: “Ankara’daki 8.000 m²’lik açık ve kapalı alanı bulunan modern üretim tesisimizi, 2020 yılında Wenta Şirketler Grubu’na kattık”
İnovasyonun her zaman önemsedikleri konuların başında geldiğine dikkat çeken Fatih Aydın, şöyle devam etti: “Her zaman kaliteli inovatif ürünler üretmeye, müşterilerimizi dinlemeye, teknolojiyi takip etmeye ve onu içselleştirmeye çalışıyoruz. Hizmet kalitesine, rekabetçi fiyatlara, güvenilirliğe ve dürüstlüğe önem vererek ve bu değerleri koruyarak bugünlere geldik. Günden güne karmaşık hale gelen rekabet ortamında ve birçok yatırımcının yatırım yapmaktan kaçındığı bu kriz ortamında doğru strateji ile planlama yaparak, her yıl kendimizi yenileyip yapı taşlarımıza bir tuğla daha koymak istiyoruz. 2019 yılında yeni makine ve cihaz alımı yaparak hem istihdamı artırdık hem de yapı taşlarımıza İzmir-Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 9.500 m² açık ve kapalı alanı olan ve kendi konusunda modern, Türkiye’nin en büyük ve en çok kapasiteli modern emaye tesisinde bulunan Watfa Isı Teknolojileri AŞ fabrikamızı açtık. 2020 yılında ise yapı taşlarımıza Ankara-Sincan ASO. 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 8.000 m²’lik açık ve kapalı alanı bulunan modern üretim tesisleriyle yeni fabrika yerimizi mülkü ile birlikte satın alarak Wenta Şirketler Grubu’na kattık.”
“İhracatımızı 2019’a göre % 40 oranında artırdık”
Birçok şirket veya firma için sonbahar döneminin; yapılan planlamaların gözden geçirildiği, yeni döneme ilişkin planlamaların yapıldığı, yeni proje ve stratejilerin geliştirildiği bir dönem olduğunu sözlerine ekleyen Fatih Aydın, konuyla ilgili şu ayrıntılara değindi: “Ancak politika, ekonomi, ticaret savaşları ve toplumsal olayların yanı sıra sağlık faktörünün de eklenmesiyle geçmiş yıllarda yapılan planlama ve stratejilerin aksine önümüzdeki pandemi dönemi de dikkate alınarak yeni planlama ve stratejilerin geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü küresel ticaretin ve piyasaların ana gündem maddesi sağlıktır. Wenta Şirketler Grubu olarak; uzun yıllardan beri çeşitli tip ve kapasitede ısıtma sistemi ve ekipmanları üretiyor. Şirketlerimiz bünyesinde projeye bağlı olarak anahtar teslimi projeler ve bireysel ekipmanlar sunuluyor. Başta AB ülkeleri olmak üzere 50’nin üzerinde ülkeye ürün ihraç ediyoruz. Ürünlerimiz yurt dışı pazarda yoğun ilgi görüyor. Isıtma sektöründe son yıllarda ihracatta % 47 artışla çok ciddi bir artış oldu. Bütün dünyada ve ülkemizde pandemi nedeniyle daralan pazar koşullarına rağmen Wenta Şirketler Grubu ihracat başta olmak üzere üretimini; 2018’de 2017’ye göre % 65, 2019’da 2018’e göre % 70, 2020’de 2019’a göre % 40 oranında artırdı.”
“Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin AB pazarındaki şansı daha çok artabilir”
Son olarak sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fatih Aydın, sözlerini şu noktalara vurgu yaparak sonlandırdı: “Ülkemizin hem ham madde hem de pazarlara yakın olması ve işçilik maliyetlerinin göreceli olarak düşük olması avantajları nedeniyle dünyanın her tarafına mamül mal satan bir sektör konumundayız. Bugün ülkemizde ekonominin itici gücü ihracattır. AB’nin altıncı tedarikçisi konumunda bulunan ülkemizin üretim, pazarlama ve satış gücüyle gelecek dönemde AB pazarında şansı daha çok artabilir. Çin ürünlerine karşı pandemi nedeniyle oluşan antipatik duygular, ülkemizin ve sektörümüzün önünde itici bir güç oluşturmaktadır. Bunun önümüzdeki yılda da devam edeceğini düşünmekteyiz. Ancak ülkemizdeki mevcut vaka sayılarına baktığımızda, sektör olarak bu yılın sonu da dahil olmak üzere 2021 yılında da tedirginliğin devam edeceği görülüyor. Pandemi sonrası özellikle artan talebi karşılamak için ülkeler arası rekabetin artacağı ve kıyasıya bir mücadelenin olacağını gösteriyor. AB ülkelerinde bizim sektörümüzde faaliyet gösteren birçok firmanın Covid-19 nedeniyle büyük hasar aldığı ve kapanacağını düşünüyoruz. Talebi karşılamak için bizim gibi ülkeler ve bizim sektörümüze çok büyük iş düşecektir.”