“İhracat, firmalarımız için önemli bir motivasyon ve güzel bir gelişim fırsatı sunmaktadır”

AFS Boru Genel Müdürü S. Zeki POYRAZ

“İhracat, firmalarımız için önemli bir motivasyon ve güzel bir gelişim fırsatı sunmaktadır”

“AFS Boru Sanayi AŞ olarak, ‘En çok hava kanalı ihracatı yapan firma’ kategorisinde ödül almış bulunuyoruz. Bu başarıda, AFS kültürünün özünü oluşturan ‘müşteri memnuniyeti’ ilkesinin tüm çalışanlarımız tarafından benimsenmesi ile birlikte yurt içi ve yurt dışında sektörümüzü yakından takip etmenin,  Ar-Ge çalışmalarımız ile sürekli gelişim çabası içerisinde olmanın, müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini doğru analiz ederek, üretim, satış, pazarlama faaliyetlerimizi bu veriler ışığında planlayarak, özveriyle çalışmanın da önemli rolü olduğuna inanıyorum. Dünyada AFS markası ile birlikte anılan ‘kalite’ değerinden taviz vermeden rekabetçi olup, bu başarılara sahip olmak da ülkemiz ve firmamız adına ayrıca bir gurur kaynağı olmuştur.

AFS olarak daima önceliğimiz markamıza, tecrübemize yakışan kalıcı başarılar ile sahip ve layık olduğumuz konumu koruyup, ülkemizin ve firmamızın dünya ithalatındaki payını artırmak olmuştur.  2019 yılı sonunda bu hedefler doğrultusunda hazırladığımız 2020 programımız her ne kadar hepimizin malumu olduğu öngörülemez ve global ölçekte ekonomik ve sosyal etkileri olan bir kriz sürecine maruz kalsa da 2020 yılının ikinci yarısında beklediğimiz toparlanma, ivmelenme gerçekleşti. Böylece tüm dünyanın dönemsel uyguladığı karantina sürecinde bizim yaptığımız stok hazırlık ve müşteri takip çalışmalarının olumlu sonuçlarını hep birlikte tecrübe etmiş olduk. Yılın kalan bölümünde pandemiye ve ihracat pazarlarındaki kısmi daralmaya rağmen, sahip olduğumuz geniş müşteri portföyü ve 2020 yılı içerisinde aktif ihracat pazarlarımıza katılan yeni ülkeler ile planladığımız büyüme hedeflerine yılsonu itibarıyla ulaşacağımıza inancımız tamdır.

Sürdürülebilirlik açısından ihracata, gelecek nesillere ekonomik ve sosyal koşulları daha iyi bir dünya bırakmak için sürekli yenilenebilir, geliştirilebilir kaynaklara, imkanlara sahip olabilmek çerçevesinden bakarak, ihracatın bu hedefe hizmet eden çok önemli bir faaliyet olduğunun bilincindeyiz. Her ülke veya portfoyün farklı talepleri ve ihtiyaçları olduğunu düşünürsek, firmalarımızın bu taleplere cevap verebilmek için dinamik bir süreç takip etmeleri ve akabinde yeni vizyonlara sahip olmaları ihracatın önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Üretiminin % 80’ini yurt dışı satışları için kullanan AFS, ihracatın önemini uzun yıllar önce fark etmiş ve bu ihtiyaç doğrultusunda teknik, dokümantasyon ve finansal gelişimini planlamış, üretim kapasite yönetimi ve yatırım ihtiyacını ihracatın taleplerini karşılamak için sürekli güncelleyerek büyümeye devam etmektedir.  Bu vizyon ile sürdürülebilir büyümeye firmamız özelinde önemli katkı yaptığımızı düşünüyorum.

Rekabet gücü ve ürün çeşitliliği ile yeni pazarlarda yer alma şansının doğrusal ilişkisi göz önüne alındığında ihracat, firmalarımız için önemli bir motivasyon ve güzel bir gelişim fırsatı sunmaktadır. Ürünlerde yapılan her bir inovasyon, sonuç itibarıyla firma ve ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlayıp, ihracat payımızı artırmak için yeni fırsatlar sunmaktadır.

Ar-Ge çalışmalarımızın sonucu olarak ürün çeşitliliğimizi sürekli artırmanın, AFS kataloglarında yer alacak yeni ürünlerin ihracat pazar payımıza ve rakamlarımıza yapacağı desteğin yanı sıra AFS’nin bir dünya markası olma yolundaki hedefine emin adımlarla ilerlemesine hizmet edecek tüm ihracat karar ve faaliyetleri titizlikle değerlendirilmeye devam edecektir.

Mevcut durumda Avrupa’nın en büyük esnek hava kanalı üreticisi olarak liderliğimizi ilan ettiğimiz Avrupa pazarındaki konumumuzu koruyarak, her biri kendi bölgesinde ve alanında sektör lideri olan çok uluslu müşterilerimiz ile olan iş birliğimizi artırıp, yeni pazarlarda, yeni mutlu müşterileri portfoyümüze dahil ederek, AFS kalite ve servisini tecrübe etmelerini sağlamak için gayret ve çaba sarf edeceğiz.”

Önceki İçerikBaymak, yılın ürününde liderliğe koşuyor
Sonraki İçerik“İç pazar-ihracat dengesinin %50-50 olmasının şirketler için çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum”