Systemair HSK, Taze Hava Akımı Kampanyası ile iç ortam hava sağlığına dikkat çekiyor

Mekânların iç hava kalitesini artırıp insanlara taze hava sağlamak misyonuyla çalışan Systemair HSK, “Taze Hava Akımına Kapılın” sloganıyla hayata geçirdiği kampanya kapsamında, kapalı alanlarda sağlıklı ve temiz havanın ancak doğru “havalandırma” ile sağlanabileceğine dikkat çekerek alınması gereken önlemleri anlatacak.

Bilinçlendirme kampanyası kapsamında; hastanelerden alışveriş merkezlerine, okullardan otellere, fabrikalardan ofislere kadar pek çok farklı alanda sektör profesyonellerine ulaşılarak toplum sağlığı için taze havanın önemi ve doğru havalandırma yöntemleri anlatılacak. Vatandaşlara ise evleri, ofisleri, çocuklarının okulları, gittikleri alışveriş merkezleri, oteller ve hastaneler gibi tüm bu mekanlardakiiç ortam hava sağlığını nasıl sorgulayabilecekleri konusunda bilgiler verilecek.

Pandemiyle birlikte iç ortam hava sağlığı hiç olmadığı kadar konuşulmaya başlandı

 

Marka isminde “hava” kelimesini (İngilizce olarak air) barındıran bir şirket olarak dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de dev projelere “taze hava” sağladıklarını belirten Systemair HSK Genel Müdürü Ayça Eroğlu, havalandırma alanındaki bilgi birikimlerini kamuoyuyla çok daha yoğun bir şekilde paylaşmak için başlattıkları kampanya kapsamında şu bilgileri aktardı: “Ülkemizde iklimlendirme denildiği zaman ilk akla gelen ısıtma ve soğutma oluyor ve çok önemli bir unsur olan havalandırma genellikle göz ardı edilebiliyordu. Pandemi dönemiyle birlikte ise toplu alanlardaki havalandırma sistemleri ve iç hava sağlığının hiç olmadığı kadar konuşulduğuna şahit olduk. Şirket olarak düzenlediğimiz online söyleşilerde de pek çok farklı sektörden yoğun bir ilgiyle karşılaştık, iç hava kalitesi konusunda çok fazla soru almaya başladık. Tüm bu ihtiyaçlar ve aydınlatılmayı bekleyen konuları dikkate alarak “Taze Hava Akımı” ismini verdiğimiz kampanyamızı kurguladık. Kampanyamız kapsamında pek çok farklı alandan sektör temsilcilerinde ve kamuoyunda,iç ortamlarda taze ve temiz havanın önemiyle ilgili farkındalık sağlamayı hedefliyoruz. Düzenleyeceğimiz etkinlikler, seminerler, projeler gibi iletişim aktiviteleri ile taze havanın lüks değil, sağlıklıyaşam için bir zorunluluk olduğuna dikkat çekerek kurumlar tarafından alınması gereken önlemleri ve tüketicilerin ortam havasıyla ilgili sorgulamaları gereken hususları anlatacağız.”

Zamanının yüzde 90’ını kapalı alanlarda geçiren herkesin ortak kaygısı: “Taze hava”

 

Zamanımızın yaklaşık yüzde 90’ını işyeri, fabrika, okul, konut, alışveriş merkezi gibi kapalı alanlarda geçirdiğimizi hatırlatan Ayça Eroğlu, bu nedenle iç mekânlara dış ortam hava kirliliğinden etkilenmemişkaliteli taze hava sağlanmasının kritik önem taşıdığını vurguladı. İçmekânlardadoğru havalandırmanın sağlık, konfor, iş ve okul başarısı gibi pek çok açıdan önemine dikkat çeken çok sayıda akademik araştırma bulunduğunu belirten Eroğlu, “Kapalı alanlarda fiziksel ve zihinsel verimi artıracak, sağlık sorunlarına neden olmayan ve olası salgın hastalıkların yayılmasını yavaşlatacak koşullar sağlanabilmesi için iç ortamlara her zaman taze ve temiz hava sağlayan teknolojik iklimlendirme çözümlerinin kullanılması ve bu sistemlerin bakımlarının periyodik olarak yapılması çok önemli” diye konuştu.

 

İç ortamdaki yüzde 100 taze hava virüslerin diğer alanlara taşınmasını engelliyor

 

İç ortamda sağlanan yüzde 100 taze havanın virüslerin diğer alanlara taşınmasını engellediğini söyleyen Eroğlu; “İnsanlığın Covid-19 veya farklı virüslerle mücadelesi devam edecek gibi görünüyor. Virüslerin yayılımını önlemek için uygulanabilecek yeni yöntemler olduğu gibi mevcut sistemler için de alınabilecek önlemler bulunuyor. Doğru sistemlerle sürekli sağlanan ‘taze ve temiz hava’ vasıtasıyla ortamdaki virüs ve kirleticilerin yoğunluğu azaltılabilir. Havalandırma sistemlerinde virüsün yayılmasını durduracak en kritik eylem taze hava ile iç ortam havasının karışmasını tamamen önüne geçmek ve klima santrallerini yüzde 100 taze hava moduna getirerek ortamdaki virüsün diğer mahallerdeki insanlara taşınmasını engellenmek” dedi.

 

 “Kamu, yerel yönetimler, sivil toplum ve üniversitelerle işbirliğine açığız”

 

Fabrikalar, alışveriş merkezleri, havalimanları, hastaneler, endüstriyel tesisler gibi dev projelerin iklimlendirmesini sağlayan Systemair HSK’nın, bugün Türkiye’de işletmeye alınmış şehir hastanelerinin yatak kapasitelerinin yüzde 70’ini havalandırdığını ifade eden Eroğlu, “Pandemi döneminde 45 günde inşa edilen Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, İstanbul Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu başta olmak üzere hayatın içindeki pek çok projede toplumumuza taze ve temiz hava sağlıyoruz. Lokomotif ürünümüz olan klima santralleri başta olmak üzere taze hava sağlayan tüm ürünlerimizi Dilovası’nda konumlanan ve Türkiye’nin LEED Gold Sertifikalı ilk klima santrali fabrikası olan üretim tesisimizde üreterek 25 ülkeye ihraç ediyoruz. Ülkemizin ekonomisi ve istihdamına katkı sağlarken taze hava konusundaki deneyimimizi daha yoğun bir şekilde tüm ilgili taraflarla paylaşmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu noktada kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle gerçekleştireceğimiz her türlü işbirliğine açığız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Önceki İçerikİpragaz ve ODE Yalıtım işbirliği tasarruf, verim ve zaman kazancı sunacak
Sonraki İçerikÜçay Mühendislik’in 2021 hedefi: 30 bin Daikin kombi