Ulusal İKS Eğitmenleri Konferansı Webinar üzerinden yapıldı

  1. Ulusal İKS Eğitmenleri Konferansı Webinar üzerinden yapıldı

 

ISKAV tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Ulusal İKS Eğitmenleri Konferansı İklimlendirme başlığıyla yapıldı. Konferansa Türkiye’nin farklı illerinden 36 eğitmen online olarak konferansa katıldı. 6 Temmuz Pazartesi günü ISKAV Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yönet tarafından konferansın açılışı yapıldı.

Konferans kapsamında TTMD’nin platform desteği ve sektörün önde gelen kurumları tarafından desteklenen oturumlar düzenlendi. Oturum sponsorlukları; Daikin Türkiye AŞ, Ercan Teknik. İklimlendirme Ticaret ve Sanayi AŞ, Friterm AŞ ve Systemair HSK Hav. End. San. ve Tic. AŞ firmalarının destekleriyle tamamlandı.

İklimlendirme konusunun işlendiği konferansta; eğitmenler ilk gün Ercan Teknik AŞ Genel Müdürü Armen Hüsüman’ın anlatımıyla Soğutma Sistemlerinde Uzaktan İzleme ve Enerji Tasarrufu oturumlarına katıldılar. Bu oturumda katılıcılar; soğutma tesislerinin nasıl sınıflandırılacağı, uzaktan izleme ve yönetim metotlarını, mobil tesisler için uzaktan izleme yöntemlerini görmüş oldular. Konferansın ikinci oturumunda, Friterm AŞ Yurtiçi İş Geliştirme Müdürü  Hayati Can’ın anlatımıyla, Soğuk ve Donmuş Muhafaza Tesislerinde Enerji Verimliliği oturumu ile devam etti. Bu oturumda katılımcılara; soğuk depoculuk ve muhafaza şekilleri, elektrik kontrol ve kumanda panosu, hava hızının soğutma üzerindeki etkisi, hava sirkülasyonunun önemi, ürünün sarılması ve paketlenmesinin etkisi konularını incelemiş oldular. Oturumlar gelen soru cevaplar ile değerlendirilerek tamamlandı.

Konferansın ikinci gününde ise; Daikin Türkiye AŞ firmasından Endüstriyel Soğutma Satış Yöneticisi Dorukhan Akıncılar’ın anlatımıyla Endüstriyel Soğutma Uygulamaları başlığında; şoklama, donmuş muhafaza, taze muhafaza, serin muhafaza ve gıda işleme alanları, soğutma yükü, AB F-Gaz regülasyonu konuları anlatıldı. Konferansın ikinci oturumunda, Daikin Türkiye AŞ firmasından Teknik Departman Müdürü-ISKAV Eğitim ve Laboratuvar Komisyonu Başkanı Sayın Turgay Yay’ın anlatımıyla, Pandemi Sonrasi Tesisat başlığında virus hangi boyutlardadır, hangi sıcaklık aralığında yaşar, ortam nemiyle ilişkisi nasıldır, dezenfeksiyon için özellikle termik dezenfeksiyon için gerekli koşullar nelerdir, farklı koşullarda ömrünedir, konusu ile oturum sunumu gerçekleştirildi. Oturum sonunda katılımcılardan gelen soru ve cevaplar ile oturum tamamlandı.

Programın üçüncü ve son gününde Systemair HSK Hav. End.San. ve Tic. AŞ Üretim Şefi Tolga Erden önderliğinde sanal teknik gezi sponsorluğunda Dilovası’nda yer alan fabrikasının tanıtımı gerçekleştirildi. Üretimdeki son teknolojik gelişmeler ve uygulama yöntemleri eğitmenlerle paylaşıldı. Sanal fabrika turunun ardından Systemair HSK Hav. End.San. ve Tic. AŞ Ar-Ge ve Kalite Müdürü Merve Selviboy’un anlatımıyla Klima Santralleri ve Ecodesign Yönetmelikleri oturumu ile devam etti, bu oturumda; klima santralleri, ErP nedir, ecodesıgn kriterleri ve belirli tanımlar nelerdir konu başlıkları ele alınarak eğitmen ile paylaşılmıştır. Eğitmenlerin yüksek memnuniyetlerini ifade etmeleriyle birlikte program sona erdi.

Önceki İçerikVestel Proje Ortağım, V6 serisinin yeni VRF ürünlerini sektöre sunuyor
Sonraki İçerik“ALDAĞ A.Ş. Satış Sonrası Hizmetlerde de Fark Yaratıyor”