AIRPLUS olarak, hızla gelişen veri merkezi teknolojileri ve kritik altyapıların iklimlendirilmesi alanındaki mühendislik deneyimimizi akademiyle buluşturmak ve sektöre yönelik bilgi paylaşımını güçlendirmek amacıyla Doğuş Üniversitesi’ni ziyaret ettik.
AIRPLUS Kurucusu ve Genel Müdürümüz Kubilay Çiftçi ve Veri Merkezi Çözümleri İş Geliştirme Müdürümüz Hakan Unuz, Doğuş Üniversitesi Rektör Danışmanı ve İş Dünyası ve İnovasyon Ofisi (BWI-Hub) Direktörü Dr. Turhan Karakaya ile bir araya geldi.
Gerçekleştirilen görüşmede; veri merkezi teknolojileri, enerji verimliliği, kritik uygulamalarda iklimlendirme çözümleri, sektörel eğitimler ve üniversite-sanayi iş birliği kapsamında geliştirilebilecek çalışmalar ele alındı.
Veri merkezlerinin artan enerji yoğunluğu ve süreklilik gereksinimleri, iklimlendirme sistemlerini altyapının en kritik bileşenlerinden biri haline getiriyor. AIRPLUS olarak bu alanda; yüksek yoğunluklu IT yüklerine yönelik hassas soğutma çözümlerinden In-Row DX sistemlerine, likit soğutma uygulamalarına ve yüksek verimlilik odaklı Dry Cooler çözümlerine kadar farklı ihtiyaçlara cevap veren mühendislik çözümleri geliştiriyoruz.
Bu deneyimin yalnızca projelerde uygulanması değil, sektörün geleceğini şekillendirecek mühendislerin yetişmesine katkı sağlayacak şekilde akademik ortamla paylaşılması da bizim için büyük önem taşıyor.
Bu buluşmayı; mühendislik deneyiminin, sektörel bilginin ve akademik bakış açısının bir araya geldiği, geleceğe yönelik ortak çalışmalar için değerli bir başlangıç olarak görüyoruz.
AIRPLUS olarak veri merkezi soğutma teknolojilerinde mühendislik gücümüzü geliştirmeye, bilgi ve deneyimimizi paylaşmaya ve üniversite-sanayi iş birliklerini güçlendirmeye devam edeceğiz.






