SMS TORK, İnovaLİG Yarışmasında ‘Yalın Üretim’ ile ‘İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü Kobi’ kategorilerinde ikinci oldu

SMS TORK, İnovaLİG Yarışmasında ‘Yalın Üretim’ ile ‘İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü Kobi’ kategorilerinde ikinci oldu

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı olan İnovaLİG Yarışmasında, SMS TORK çalışma kültürü inovasyonu “Yalın Üretim” ile “İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü Kobi” kategorisinde ikinci oldu.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), bu yıl 10’uncusunu düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında yer alan, Türkiye’nin inovasyon şampiyonlarının belirlendiği İnovaLİG’de iş dünyasındaki yenilikçi yaklaşımları ve başarıları ile öne çıkan şirketler ödüllerini aldı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde SMS TORK adına ödülü Yönetim Kurulu Başkanı Enver Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe’den aldı.

Enver Kaya, Türkiye’nin ilk yerli solenoid valf, pnömatik aktüatör, pnömatik pistonlu valf, patlaç valf ve elektrikli aktüatör üreticisi olarak sektörümüzde öncülük eden SMS TORK’un böylesi anlamlı bir ödüle layık görülmesinden büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi. Kaya “SMS TORK, İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü Kobi’ kategorisinde, kurum içinde ürün inovasyonu dışında pazarlama, süreç, hizmet, iş modeli, çalışma kültürü, sürdürülebilirlik ve sosyal alanlarda inovatif fikirleri merkeze alan yaklaşımı ile ödüle layık görüldü. Cumhuriyetimizin 100. yılında böyle bir ödülü kazanmak bizim için ayrı bir öneme sahip. 1985 yılından beri sektörümüzün Türkiye’de öncüsü konumundayız. Bugün ürettiğimiz ürünleri 85’ten fazla ülkeye ulaştırarak Türkiye’nin adını dünyanın dört bir yanına taşıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de inovasyonu merkezine koyan yaklaşımımızla müşterilerimizin ihtiyaçlarını öngörerek, yerli üretimimizle rekabette öne çıkan ve sürdürülebilir büyüme sağlayan ürünler geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Şirketlerde inovasyon bilincinin geliştirilmesi ve inovasyona dayalı ihracat artışının desteklenmesi amacıyla başlatılan İnovaLİG, Avrupa’da 17 ülkede uygulanıyor ve IMP3rove metodolojisiyle, Türkiye’deki firmalara ciddi bir fikri sermaye kazandırmayı amaçlıyor. İnovaLİG; her yılın inovasyon liderlerini belirleyerek, firmaların inovasyon karnelerini oluşturarak, organizasyonlarına ve günlük operasyonlarına inovasyon kültürünü yerleştirmeleri için önemli bir fırsat sunuyor.

 

Önceki İçerik2023’te başarılarımıza yenilerini ekledik
Sonraki İçerikBosch Home Comfort Türkiye, Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulama laboratuvarı açtı