E.C.A. Ürün Yönetim Müdürü Hakan UÇAR

 

Tüketicilerin verimli ürün arayışları ile birlikte ilerleyen zamanda verimliliği ve tasarrufu daha fazla artıracak yeni gaz geçişleri olacağı aşikardır”

 

“Artan enerji maliyetleriyle birlikte tüketiciler daha bilinçli satın alımlar yapmaya başladılar. Günümüzde tüketicilerin araştırma eğilimleri giderek artmaktadır. Tüketiciler artık kullandıkları ürünlerin daha verimli olmasının yanında bu ürünleri daha nasıl verimli kullanırım sorusunun cevabını aramaya başladılar. Bu durum kombi ürünlerinde, konvansiyonel kombilerden tasarruf sağlayan yoğuşmalı kombilere geçişlerinin daha hızlı olması sağlamıştır. Aynı şekilde klima ürünlerinde on/off klimalardan, inverter ürünlere geçişlerinde yaşanmıştır. Daha sonra R410 gazından R32 gazına geçilmesi ile tasarruf sağlamaya devam etmiştir. Tüketicilerin verimli ürün arayışları ile birlikte ilerleyen zamanda verimliliği ve tasarrufu daha fazla artıracak yeni gaz geçişleri olacağı aşikardır.


Hibrit sistemlerin kullanımını daha çok yaygınlaştırmamız gerekmektedir. Özellikle projelerimize fotovoltaik güneş panellerinin eklenmesi, ısı pompalarının kullanımının artması gerekmektedir. Projelerde, enerji verimliliği etütleri yapan firmaların çalışmalara dahil edilmesi ve sayılarının artırılması sağlanmalıdır. Bu sayede enerji tasarrufunu maksimum seviyeye çıkartabiliriz.

Avrupa ülkelerine göre hala gelişmeye ihtiyacımız var, ama son yıllarda tüm şirketler bu alanda çok büyük yatırımlar yapıyor. Bu yatırımlarla birlikte geleceğe yönelik umutlarımız artmaktadır.

Kısa süre içinde yeni üretimimiz olan ısı pompasını tüketicilerimizin beğenisine sunacağız. Bununla birlikte yoğuşmalı kombilerimizin verimini artırıcı çalışmalar yapmaktayız. Yüksek verimli kombi eşanjörümüzün üretimi devam etmektedir. Modülasyonlu oda termostatımızın üretimine kısa zaman içerisinde başlayarak, tüketiciler ile buluşturacağız. Klima ürünlerimiz için verimliliği artırıcı tasarım çalışmalarımız devam etmektedir. Enerji verimliliği daha yüksek olan R290 gaza geçiş çalışmaları yapmaktayız.”

Önceki İçerikSektörümüzün Acı Kaybı…
Sonraki İçerik“Enerji verimli ürünlerin yaygınlaşması, klima ürünleri içinde bir zorunluluk haline geliyor”