Mimsan Grup, Çalışanları İçin Prefabrik Kampüs Kurdu

Malatya’nın öncü sanayi kuruluşlarından Mimsan Grup, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya Yeşilyurt’ta bulunan fabrikasının arazisine 130 konteynerlik yerleşim alanı kurdu. Mimsan çalışanları ve ailelerinden oluşan 350 kişinin barınma ve yemek ihtiyacını karşılan prefabrik kampüste aynı zamanda psikososyal destek de sağlanıyor. 18 Nisan’da sektörel basın temsilcileri ile prefabrik kampüste bir araya gelen Mimsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan, prefabrik kampüste ki olanaklar hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Mimsan Grup, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından tüm çalışanları ile ailelerinin barınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılamak, psikososyal destek sağlamak üzere bir prefabrik kampus kurdu. Mimsan Grup’un Malatya Yeşilyurt’ta bulunan fabrikasının arazisine kurduğu 130 konteynerlik yerleşim alanında 350 kişi yaşıyor. 18 Nisan’da ulus basın temsilcileri ile prefabrik kampüste bir araya gelen Mimsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan, prefabrik kampüste ki olanaklar hakkında önemli bilgiler paylaştı: “Ülkemizi yasa boğan afet nedeniyle verdiğimiz kayıpların acısını yüreğimizde hissediyoruz. Yüzyılın felaketi olarak değerlendirilen bu depremlerde; çalışma arkadaşlarımız ve yakınlarımızdan 16 kişiyi kaybettik, çok üzgünüz. Mimsan olarak, depremin ilk gününden itibaren AFAD ile koordineli bir şekilde bölgedeki yaraların sarılması için çalışmalar yürüttük. Aynı zamanda tüm çalışanlarımız ve aileleri için konteyner kent kurarak, barınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Depremden iki hafta kadar kısa bir süre sonra fabrikamızda üretime başladık. Aynı şekilde tüm şantiyelerimizde de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yarınlarımız için var gücümüzle çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Fabrikamızın arazisinde kurulumunu gerçekleştirdiğimiz 130 konteynerlik yerleşim alanında 350 kişi yaşıyor. Kampüste ki yaşam ve sunulan olanaklar, çalışanlarımız ve aileleri için moral oldu. Bu prefabrik kampüste 3 öğün yemek çıkıyor. Ramazan ayı boyunca da sahur ve iftar yemekleri organize ettik.

“Psikososyal destek programlarına başladık”

Çocuklarımızın depremin yıkıcı etkilerinden kurtulmaları, psikolojik ve sosyal açıdan iyi hissetmelerini sağlamak için kampüste oyun parkı kurduk. Bunun yanı sıra ‘Genç Öncüler Gençlik ve Spor Derneği’ ile işbirliği yaparak, prefabrik kampüste ki çocuklara ve yetişkinlere yönelik olarak psikososyal destek programlarına başladık. Bu kapsamda uzman eğiticiler, çocuklar için; değerler eğitimi, kitap okuma saati, resim ve boyama saati gibi çeşitli atölyeler gerçekleştiriyor. Lise yaş grubuyla; çay saati, sohbet ve atölyeler gerçekleştirilirken, yetişkinlere yönelik olarak da sohbet grupları düzenleniyor. Prefabrik kampüste ki destek programları, iki hafta boyunca devam edecek.  Ayrıca Kadir Gecesi’nde düzenlediğimiz iftar programına katılan çocuklarımıza, Genç Öncüler Gençlik ve Spor Derneği ile birlikte hediyeler ve bayram harçlıkları vererek, onların bayram sevincine ortak olduk. İnşallah yaralarımızı hep birlikte saracağız” dedi.

Önceki İçerikMasdaf, Hataylı depremzede çocukların yüzünü güldürdü
Sonraki İçerikODE Yalıtım’ın kurumsal iletişim müdürü Nuray Artış oldu