Türk iklimlendirme sektöründen ISH Frankfurt 2023 Fuar’ına büyük katılım

 

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 13-17 Mart tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük altyapı, bina, enerji, iklimlendirme teknolojisi ve yenilenebilir enerji fuarı olan ISH Frankfurt 2023’e toplam 65 m2’lik iki info stand ile katıldı. Yaklaşık 260 bin metrekarelik alanda 2.500’ün üzerinde uluslararası katılımcının yer aldığı; ilgili sektörlerden üreticiler, perakendeciler ve inovasyon sahibi firmalardan yönetici ve yetkililerin ziyaret ettiği fuara Türk iklimlendirme sektöründen ise 128 firma katıldı. Fuar’a İSİB’i temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Poyraz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Aktaş ve Ömer Duyar iştirak etti.

 

13 Mart ve 16 Mart tarihlerinde Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer veTürkiye Cumhuriyeti Ticaret Ataşesi Yusuf Yerkel fuarda İSİB ve Türk katılımcı firmaların stantlarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Görüşmelerde iki ülke arasındaki ticari ilişkiler hakkında bilgi alışverişinde bulundu. 15 Mart tarihinde ise Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2024 Fuarı kapsamında Reed Exhibition İtalya Direktörü Massimiliano Pierini, Uluslararası Satış Müdürü Barbara Mauri ve İtalyan Ticaret Odası Genel Sekreteri Fatih Ayçin ile İSİB standında bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede gelecek yıl yapılacak MCE 2024 Fuarı’ndaki gündem maddeleri konuşuldu. 6 Haziran’da İtalyan Büyükelçiliği’nde gelecek yılın planlamalarına ilişkin bir lansman toplantısı yapılacağı belirtildi.

 

İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, “Pek çok firmanın ısı pompasına yönelik çözümleri fuarda katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılaştı”

 

Sıhhi tesisat, ısıtma ve iklimlendirme tesisatçıları ve endüstrisi, sistem planlamacıları ve mühendisleri, toptancılar ve perakendeciler, mimarlar, iç mimarlar, tasarımcılar, inşaat ve konut sektörü yatırımcılarının yoğun ilgisinin olduğunu belirten İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, fuarla ilgili şunları söyledi: “Almanya pazarı 3 trilyon dolarlık toplam büyüklüğü, 120 milyar dolarlık iklimlendirme sektörü büyüklüğü ile Türkiye ve sektörümüz açısından en önemli pazarlardan biri. ISH Frankfurt 2023, Türk iklimlendirme sektörü için dünyadaki en önemli iki fuardan biri konumunda. Sektörümüzün çok değerli firmaları ‘Bizim Standımız, Sizin Standınız’ konsepti ile oluşturduğumuz İSİB standında oldukça yoğun bir şekilde B2B görüşmeleri gerçekleştirdi. Fuar’da ısı sistemlerindeki değişimler paralelinde ısı pompası sistemleri ön plana çıktı. Pek çok firmanın ısı pompasına yönelik çözümleri fuarda katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Bununla birlikte taze hava ünitelerinde ise birçok yeni ürün ve ekipmanda fuarda yer aldı. İSİB olarak fuar süresince şehir genelinde yoğun bir iletişim faaliyetinde bulunduk. Fuar kapsamında firmalarımızın yaptığı görüşmeler ve başlatılan işbirlikleri ile var olan ihracatımızın artacağına eminiz. İSİB olarak pazarlamadan iletişime kadar her alanda ihracatçılarımıza destek olmaktan gurur duyuyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki İçerikDev markalar Mitsubishi Heavy kalitesine güveniyor
Sonraki İçerik ISKAV Mütevelliler Heyeti 50. toplantısı yapıldı