Daikin Türkiye, Kazakistan’daki gücünü artırıyor

 

Bugüne kadar Kazakistan’da gerçekleştirilen en önemli gayrimenkul projelerinde iklimlendirme çözüm ortağı olarak yer alan Daikin Türkiye, bölgedeki varlığını güçlendirmek amacıyla Almatı şehrinde yeni bir merkez kurdu. Bölge irtibat ofisi, eğitim ve servis fonksiyonlarını yerine getirecek olan merkez ofis, 16 kişilik ekibiyle hizmet verecek. Ürün kalitesinin yanı sıra satış öncesi ve satış sonrası süreçleri de önemseyen Daikin Türkiye, açılan bu merkez ile müşterilerine bütünsel çözümler içeren bir hizmet verebilecek. Yeni açılan merkez ofis eğitim fonksiyonu ile sadece Kazakistan’daki değil; çevre ülkeler Kırgızistan ve Özbekistan’daki distribütörlere de eğitim vereceğinden özel bir önem taşıyor.

 

Türkiye’nin yanı sıra Doğu Avrupa, Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın da Ar-Ge, üretim ve lojistik üssü olarak konumlanan Daikin Türkiye; CIS bölgesi olan Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Ermenistan pazarlarının da sorumluluğunu üstleniyor. Türkiye’yi bölgenin iklimlendirme lojistik üssü yapma hedefi doğrultusunda bu ülkelerdeki büyümesini sürdüren Daikin Türkiye, Eylül 2022’de Kazakistan’ın Almatı şehrinde bölgenin merkezi olarak konumlanacak ofisini açtı. Bölge irtibat ofisi, eğitim ve servis fonksiyonlarını bir arada bulunduran merkez ofis, bölge müdürüyle birlikte 16 kişiden oluşuyor. Daikin Türkiye İhracat Departmanı’nın yerel yapıları güçlendirme stratejisinin bir parçası olarak hizmete giren merkez; eğitim, satış ve satış sonrası hizmetleri destekleyecek şekilde işlev görecek. Almatı kentindeki söz konusu merkez, çevre ülkeler Kırgızistan ve Özbekistan’daki distribütörler için de eğitim merkezi olacağından bölge ve Daikin Türkiye için özel bir önem taşıyor.

 

 

En önemli projlerde daıkın imzası

 

Bugüne kadar Kazakistan’da Deniz Park, Rixos Water World Hotel, Astana Grand Mosque, Mega Silk Way AVM, Nazarbayev University gibi imza işlerde yer alan Daikin kalitesinin, açılan merkezle birlikte daha geniş kitlelere ulaşması amaçlanıyor. Yaklaşık 60 milyon euro hacmi olan Kazakistan HVAC pazarından yüzde 20 pay alan Daikin Türkiye, 2021 yılında bu ülkeye 3 milyon euroluk ihracat gerçekleştirdi. 2022 yılı için ise bu rakamın 5.5 milyon euroya ulaşması hedefleniyor.

 

Yeni merkezin açılışıyla ilgili olarak konuşan Daikin Türkiye ESG Export Satış Departman Müdürü Ömer Yorgun şu bilgileri verdi: “Kazakistan, Daikin Türkiye olarak birçok önemli projeye imza attığımız bir ülke. Buradaki varlığımızı güçlendirmek, sürdürülebilir büyümemize ivme kazandırmak için Almatı’da bölge irtibat ofisi, eğitim ve servis hizmetlerini verecek bir merkezi hizmete açtık. Ürün kalitesi kadar satış öncesi ve satış sonrası süreçleri de önemseyen Daikin, müşterilerine bütünsel çözümler sunarak müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarma arzusunda. Bu nedenle montaj, devreye alma, bakım ve arıza gibi durumlarda oluşturduğu yerel servis yapılarıyla anında sorunlara müdahale ederek çözümler üretiyor. Müşteri memnuniyetinin yanı sıra rekabet avantajı kazandıran bu yaklaşım, markamızın bölgedeki varlığını güçlendiriyor. Yeni açılan merkezimiz 500 metrekare kapalı alanda ve sadece Daikin markalı ürünler için hizmet verecek. Bölge müdürüyle birlikte 16 kişi olan ekibimiz, konusunun uzmanı kişilerden oluşuyor. Burası aynı zamanda sektör bileşenleriyle bir araya geleceğimiz, düzenlenen eğitimlerle hem Daikin ürünlerinin tanıtımını yapacağımız hem de enerji verimliliği konusundaki farkındalığı artıracak çalışmalara imza atacağımız bir merkez olacak. Merkez’deki eğitimler lojistik yakınlığa sahip Kırgızistan ve Özbekistan distribütörlerimiz için de eğitimler verecek. Böylece buralardaki yapılanmamız daha da güçlenmiş olacak.”

Önceki İçerikGalataport İstanbul’a Daikin imzası
Sonraki İçerikİstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin iklimlendirme tercihi, Clivet Santrifüj Chiller