Karsac’ın ihracat atağı devam ediyor

Türkiye’de havalandırma sektöründe 25 yıldır faaliyet gösteren Karsac, son iki yıldır dünyayı etkisi altına alan Covid salgını ve küresel ekonomik krize rağmen tüm bölgelerde istikrarlı büyümesini sürdürmeye devam ediyor.
Her projeye uygun, kaliteli havalandırma kanalları ve askı- bağlantı ekipmanları ile 25’den fazla ülkede kesintisiz hizmet sunan Karsac, yılın ilk yarısında sektörünün oldukça üzerinde bir performans göstererek, ihracatının cirosu içindeki payını yüzde 30 artırdığını açıkladı.

2022 yılında; toplam kalite, enerji verimliliği, Ar-Ge, sürdürülebilirlik ve en son teknolojik yatırım konularının ana gündem maddeleri arasına alan Karsac yatırımlarını arttırarak devam ettiriyor ve orta vadede ihracatının cirosu içindeki payını, yüzde 40’ın üzerine çıkarmayı hedefliyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Karsac Dış Ticaret Direktörü Soner Karabudak, bu hedef doğrultusunda 2023 yılında da pazar arayışlarına devam edeceklerini vurguladı. Soner Karabudak sözlerine şöyle devam etti: “Ekonomik gelişmede orta-uzun dönemli hedefler, stratejiler önemlidir, gereklidir; hedefi olmayan, planı programı olmayan işletmeler kaybetmeye mahkûmdur. İhracata dayalı üretim modelini de aynı kategoride düşünmemiz gerekiyor. Enerji ithal etmek durumunda olan ve bu piyasaya müdahalesi sınırlı olan Türkiye gibi ülkeler için ihracat stratejik bir konudur ve özel olarak üzerinde politika geliştirmemiz gereken bir alandır. Öte yandan, belirtmek gerekiyor ki; işin özü de rekabetçi olabilmektir. Herhangi bir mal veya hizmet için rekabetçi olduğunuz ölçüde pazarınızı geliştirebiliyorsunuz. Bu hem iç piyasa için geçerli ve elbette ihracat pazarlarımız için de geçerli.”

Karsac Dış Ticaret Direktörü Soner Karabudak, “Temel ilkelerimiz; müşteri memnuniyeti, markalaşma, verimlilik arttırma, pazar payımızı ve karlılığımızı arttırmak olacaktır”

İş ve yatırım ortamını daha sağlıklı kılacak her türlü politika alanının aynı zamanda verimlilik ve rekabet düzeyini belirleyen unsurlar aslında yer aldığını belirten Soner Karabudak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların hepsi hem yurt içi pazar için hem de ihracat pazarı için geçerli konular. Bunlardan kaçarak veya görmezden gelerek ne iç pazarda ne dış pazarda başarı elde etmemiz mümkün olamaz. Bu bağlamda hep birlikte çalışarak ortaya çıkardığımız ve umuyorum başarılı bir şekilde sürdüreceğimiz dış ticaret konusunu bugünkü konumuzun çok önemli bir tamamlayıcısı olarak görüyor ve önemsiyoruz. Karsac‘ın başarısının ölçümlenmesi amacıyla yaptığımız değerlendirmede de “Mutlu çalışanlar = Başarılı şirketler” sonucun ortak nokta olduğunu gözlemliyoruz. Mutlu çalışanların aidiyet duygusu daha da yüksek oluyor. Karsac’ın başarılarına katkı sağlayan en büyük unsur çalışanlarıdır. Son olarak, temel ilkelerimiz ise müşteri memnuniyeti, markalaşma, verimlilik arttırma, pazar payımızı ve karlılığımızı arttırmak olacaktır.”

Önceki İçerikDemirDöküm, İzmirgaz heyetini Bozüyük Fabrikası’nda ağırladı
Sonraki İçerikPa-Flex Kauçuk, Aquatherm Taşkent Fuarı’ndaydı