İGDAŞ Çatalca’nın 2 mahallesini daha doğal gaza kavuşturdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İGDAŞ, yaklaşan kış öncesi Çatalca’nın Kızılcaali ve Yalıköy mahallelerine doğal gazı ulaştırdı. Yalıköy ile birlikte İstanbul’un Trakya’daki en uç sınırı doğal gaz konforuna kavuşmuş oldu.  Çatalca’ya doğal gaz ilk kez 2004 yılından önce ulaştığı halde o tarihten bu yana bazı mahallelere çeşitli nedenlerle doğal gaz ulaşamamıştı. Kızılcaali ve Yalıköy mahalle sakinlerinin 18 yıllık bekleyişi sona erdi. İGDAŞ’ın girişimleri ve yeni yatırımlarının tamamlanmasının ardından her iki mahalle sakinleri, evlerinde ilk kez doğal gaz kullanabilmenin sevincini yaşadı.

Yalıköy’de düzenlenen “ilk doğal gaz verme” töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, doğal gazın en çağdaş, konforlu, temiz enerji kaynaklarından biri olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: “Belediyemizin bir iştiraki olan İGDAŞ, doğal gaz dağıtım ağını İstanbul’un en uç noktasına kadar ulaştırmak, şehrimizde doğal gazsız sokak bırakmamak hedefiyle var gücüyle çalışıyor. Kızılcaali Mahallesi projesini 5 milyon 300 bin, Yalıköy Mahallesi projeni 15 milyon 900 bin, toplamda ise 21 milyon TL maliyet ile gecikme yaşanmadan tamamladık. Ayrıca Çatalca’da doğal gaz olmayan son 3 mahalle olan Gümüşpınar, Yaylacık ve Karamandere’ye de doğal gaz ulaştırmak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.”

 

İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen ise törende yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na,‘İstanbul’da doğal gazın ulaşmadığı tek bir sokak kalmayacağı’ sözü verdiklerini anımsatarak, şunları söyledi: “İGDAŞ olarak bütün ilçelerimizde olduğu gibi Çatalca’da da gerek mevzuat sorunlarının aşılması, gerekse yatırım maliyetinin karşılanması anlamında gerekli sorumluluğu alarak, doğal gazı istisnasız herkese ulaştırmaya gayret ediyoruz. Nitekim geçen yıl bu tarihlerde Örcünlü’yü doğal gaza kavuşturmuştuk. Şimdi de Kızılcaali ve Yalıköy’ü doğal gaz konforuyla tanıştırıyoruz.”

Dr. Mithat Bülent Özmen, konuşmasında son nüfus sayımına göre Kızılcaali’de bulunan 80 hanede, 214 vatandaşımızın yaşadığını belirterek, “80 hane için 5.3 milyon TL yatırımla, yaklaşık 7 kilometre polietilen hat imalatı yaptık. Aslında bu bizim meseleye kar değil, insan odaklı baktığımızın en büyük göstergelerinden bir tanesidir” diye konuştu. Açılış ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ve İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet etti.

 

Önceki İçerikİGDAŞ Çekmeköy Şebeke Şefliği hizmete açıldı
Sonraki İçerikÇalışan bağlılığı şirket yönetiminin karnesidir