Universal Kazan, son 1 yılı ve sektörü değerlendirdi

 

Faaliyet gösterdikleri sektörün pandeminin ardından 2022 yılında nasıl bir grafik izlediğini değerlendiren Universal Kazan Genel Müdürü Gülcan Yalçın, “Sektörümüz pandemiden direkt olarak olumsuz yönde çok etkilenmemiş olsa da, özellikle ekonomiye olan etkileri neticesinde dolaylı bir etkisi söz konusu olmuştur.  Sipariş alıp üretime devam etme çabalarımızın yanında olumsuz ekonomik gelişmeler grafiğimizin seyrinin sürekli yükselir bir halde olmasına olanak tanımamıştır. 2020 yılı başında 1 Dolar= 5,95 TL, 1 Euro= 6,65 TL olmuştur. Pandeminin etkisiyle Gelişmekte Olan Ülkelerden (GOÜ) kaçan yabancı sermaye ve fonlar Türkiye’den de hızla çıkmıştır.  Sermaye çıkısıyla paralel bir şekilde döviz kurlarında yükseliş ve Türk Lirası’nda değer kaybı yaşanmıştır. Merkez Bankası verilerine göre, yabancı yatırımcılar yılın ilk dört ayında yaklaşık 3 milyar dolarlık hisse senedi satmıştır. Yükselen döviz hiçbir başka girdimizi hesaba katmadan maliyetlerimizde 4 kata yaklaşan artış meydana getirmiştir, zira en kalitelisini kullandığımız kazan sac ve borularını ithal etmekteyiz. Bütün bu verilere diğer girdilerinde (yakıt, araç, ulaşım,  işçilik, vergiler vb.) artan fiyatı ve dolaysıyla hayat pahalılığada eklenince, her sektör kadar etkilendiğimiz aşikardır” dedi.

Universal Kazan, bayi ve servis ağı ile güçlü bir satış ve satış sonrası hizmet sunmaktadır”

Universal Kazan’ın sektördeki konumundan ve son 1 yıla ilişkin faaliyetlerinden bahseden Gülcan Yalçın, şöyle devam etti: “ Isı cihazları konusunda 1970’ten bu yana üretim faaliyetini sürdürmekte olan firmamız; deneyimi, uzman kadrosu, satış sonrası hizmet kalitesi, yurt içi ve yurt dışındaki binlerce referansı ile sektörün öncü firmalarındandır. Üniversal Kazan kurulduğu günden bu güne sadece buhar, sıcak su,  kızgın yağ kazanları veya Buhar Jeneratörleri üretimi değil, aynı zamanda Enerji ve Isı transferi üreten ve ısı geri kazanımı ile ilgili tüm kazan çeşitlerini de üretmektedir.  ISO 9001 kalite belgesine sahip olan firmamız tecrübeli mühendis, tekniker ve çalışanları ile TSE, DIN, EN normlarına uygun üretim yapmaktadır. Ürünlerimiz CE sertifikalıdır. Firmamız kazan ve basınçlı kaplar sektöründe Asya, Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkeye yaptığı ihracat ile ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaktadır. 100.000 kcal / h’den 12.000.000 kcal / h’ye ve 0.5 bar basınçtan 30 bar basınca kadar ısı cihazları üretebilen Üniversal Kazan, üretiminin % 50’sinden fazlasını ihraç etmektedir. Üniversal Kazan, bayi ve servis ağı ile güçlü bir satış ve satış sonrası hizmet sunmaktadır. Son 1 yılda, giderek değerlenen enerjiyi, sektördeki teknolojik gelişmeleri de göz önüne alarak Türkiye ve dünya çapındaki imalat sektöründeki firmaların, üretimlerinde ihtiyaç duydukları buhar enerjisinin en kalitelisini kullanmalarını sağlayarak, üretimlerine katma değer sağlamayı, endüstriyel kazaları sıfıra indirmeyi, kazan dairesi çözümlerimizle müşterilerimizin beklentilerini en üst düzeyde karşılamayı hedefleyerek ve sektörümüze öncülük edecek birçok yenilikçi çalışmalarımızı hızlandırarak devam ettirdik.”

 

Yakın dönemde yeni projelerimizden birisi olan elektrikli kızgın yağ kazanı hayata geçirilmiştir”

 

Son yıllarda piyasaya sunulan yeni ürünleri ve özelliklerinden de bahseden Gülcan Yalçın, şu açıklamalarda bulundu: “Yüksek kapasitelere hitap eden alev duman borulu, kompakt buhar jeneratörleri ve daha düşük kapasitelere hitap eden mini buhar jeneratörleri üretimlerini gerçekleştirmekteyiz. Bu ürün gruplarının ülkemizde üretimini başlatan öncü firmadan biriyiz. Bu jeneratörlerin en önemli özellikleri; az yer kaplar ve kısa zamanda buhar üretir, ağır koşullarda çalışma şartlarına uygundur. Buhar enerjisine ihtiyaç duyulan tüm sanayi kollarında kullanılabilir.  Kondens tankı dahil olmak üzere armatürlerini bünyesinde bulunduran kompakt bir cihazdır. Art arda çalışan emniyet sistemine sahiptir. Bu emniyet sistemleri insan müdahalesi olmadan otomatik olarak devreye girerek çalışır. Yakın dönemde yeni projelerimizden birisi olan elektrikli kızgın yağ kazanı hayata geçirilmiştir. Özellikle alternatif enerji kaynağı elde etme konusunda güçlük çeken ve proseslerinde yüksek sıcaklık ihtiyacı duyan firmalara elektrikle çalışan kızgın yağ kazanı ile çözüm ortaklığı sağlamaktayız.”

 

Son olarak önümüzdeki kısa ve orta vadeli döneme ilişkin planlarından bahseden Gülcan Yalçın, şu cümlelere yer verdi: “Büyüme trendimizi sektör ortalamasının üzerinde tutmak, büyüme için gerekli tesis vb. yatırım fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Buhardan enerji edilen her alanda, ısı geri kazanımında ve sektördeki tüm endüstriyel çözümlerde her zaman olduğu gibi öncü firma olmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, markamızı dünyada da sektörünün en geçerli markalarından biri yapmak.”

Önceki İçerikSerra Isı, sulu radyant panellerin avantajlarına dikkat çekti
Sonraki İçerikDaikin projelerin gözdesi olmaya devam ediyor