İSİB’ten, Irak HVAC R Expo’ya milli katılım organizasyonu

Irak HVAC R EXPO, 24-26 Mayıs tarihlerinde Irak’ın Erbil şehrinde gerçekleştirildi. İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği’nin (İSİB) milli katılım organizasyonu yaptığı uluslar arası fuara, ısıtma, havalandırma, klima, soğutma, kentsel ve çevresel teknoloji alanlarında çalışan firmalar ve kuruluşlar katıldı.

İSİB’i temsilen Yönetim Kurulu Üyeleri Levent Aydın ile Kerem Ünlü’nün katıldığı fuara Türkiye’den 8 firmanın iştirak etti. Katılımcılar İSİB standında görüşmelerini ve toplantılarını gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ve Ticaret Müşaviri Kerem Tuzlu İSİB standını ziyaret ederek fuar heyetinden bilgiler aldı.

İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın, “Türk iklimlendirme sektörü olarak Irak ihracat pazarında birinci sırada bulunuyoruz”

Bu sene 4.’sünün gerçekleştirildiği Irak HVAC R Expo Fuarı’nın klima, soğutma, ısıtma ve havalandırma sistemlerinden pek çok ürünün sergilendiğini ifade eden İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın şunları söyledi: “Irak, yüzde 10’a yakın büyüme oranıyla bölgesinin ticari ve ekonomik anlamda kalkınması dikkat çekici ülkelerden biri. Tüm dünyadan 250 milyar dolara yakın bir ithalat gerçekleştiriyor. Türk iklimlendirme sektörü olarak Irak ihracat pazarında birinci sırada bulunuyoruz.  Aldığımız pay yüzde 10 seviyelerinde. Bölgesel olarak yakınlığımız bize büyük bir avantaj sağlıyor. Bu konumumuzu koruyarak ihracat büyüklüğümüzü artırmak istiyoruz. Zaten fuarda Türkiye’den katılımcı olan firmalara olan ilgi de ticari ilişkilerimizi karşılıklı olarak geliştirme arzularımızı ispat eder nitelikte idi. Pandemiden kaynaklanan olumsuzlukların da artık ortadan kalkmış olması da memnuniyet verici idi. Katılımcı firmalarımızın olumlu görüşleri doğrultusunda, önümüzdeki yıl tekrar milli katılım yapılması ve İSİB olarak daha büyük bir alanda, daha çok sektör firmamızı bu önemli pazara taşıma arzusunu taşımaktayız. İSİB olarak fuar süresince sektörümüz firmalarımızı ve Iraklı misafirlerimizi standımızda ağırlamaktan ve görüşmelere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduk.”

Önceki İçerikİSİB, Mısır’a milli katılım organizasyonu düzenledi
Sonraki İçerikİklimlendirme sektörünün lider fuarı, “ISK-Sodex 2023’e” katılım imzaları atılıyor