Termo Teknik’in Türkiye Ticari Genel Müdürü M. Emin KASANYATIRIM

 

“Yeni üretim hattı, depolama ve otomatik paketleme yatırımları ile büyümeye  devam edeceğiz”

“İstanbul İstinye’de 1966 yılında çelik radyatör fabrikası olarak faaliyetine başlayan Termo Teknik, dünya ve Türkiye ekonomisi açısından çok kritik olan 2021 yılında önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Geçtiğimiz 55 yılda yaptığımız yatırımlarla, Çorlu’da 7 bantta üretim yapan, yıllık kapasitesi 4.5 milyon metre olan dünyanın en büyük panel radyatör fabrikasına sahip olduk; kapasite artırımının yanı sıra yenileme çalışmaları yaptık, paketlemede robot teknolojisine geçişi başlattık. 2022 yılında da yeni üretim hattı, depolama ve otomatik paketleme, robotik istifleme yatırımları ile büyümeye devam edeceğiz.

 

Çorlu’da bulunan fabrikamızda ileri teknoloji kullanarak, çevreye en az etki eden yöntem ve malzeme ile çalışan güvenliğini en iyi şekilde sağlayarak, yüksek basınca dayanıklı, 10 yıl garantili, şık ve sağlam radyatörler üretiyoruz. Bu radyatörleri iç piyasaya sunmanın yanı sıra başta İngiltere olmak üzere Avrupa’nın tamamına ve aralarında ABD, Çin, Kanada, Rusya’nın da bulunduğu farklı kıtalardaki 50’yi aşkın ülkeye ihraç ediyoruz.

 

Üretim kalitemizin seviyesinde, iştiraki olduğumuz Stelrad Radiators Group (SRG)’nin yüksek standartları etkili olmaktadır. SRG 1936 yılından beri çelik sac radyatör üretimi, sürekli Ar-Ge ve iyileştirme yatırımları yaparak üretim süreçlerini mükemmelleştirmeyi amaçlamaktadır.

 

Çorlu’da bulunan fabrikamızda radyatörler üretim hatlarımıza çelik sac olarak girmekte, yüksek tonajlı preslerde şekillendirilmekte, elektrik bakır elektrotlarla kaynak yapılarak, yüksek bar seviyelerinde sızdırmazlık kontrolü yapılmakta ve 80 metrelik hattaki bütün bu süreç el değmeden otomatik olarak gerçekleşmektedir.

 

Yeni üretim hattı, tesis, teknoloji ve yeni ürün yatırımlarının yanı sıra İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında da çok önemli yatırımlar yapmaktayız. Termo Teknik’in en önemli değerlerinden birisi çalışanlarıdır. Bu nedenle, kalitenin yanı sıra iş güvenliğine yatırımı yapıyoruz. Fabrikamızda, TSE’nin yanı sıra: BS, ISO 9001:2015 uluslararası radyatör standardı olan EN442, BSI, NF, GOST-R, Ukr SEPRO  ve çalışanların iş güvenliği ve sağlığı açısından en önemli belge olan ISO 45001 ayrıca ISO 50001, ISO 27001, ISO 14001  belgeleri de bulunmaktadır. “

 

Fabrikamızda tüketilen enerji düzenli olarak kayıt altına alınmakta, bu işlemi daha etkin şekilde yapmak amacıyla bir otomasyon sistemi kurulmaktadır. Kullandığımız elektrik motorlarımız IE3 yüksek verimlilik sınıfındadır. Aydınlatmada led kullanılmaya başlanmış, pompa ve fan sistemleri, enerji tasarrufu sağlanması, arızalanmadan daha uzun süreli kullanılması amacıyla invertörlü hale dönüştürülmüştür.

 

Mevcut atık su arıtma tesisimizi modernize etmek amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoparkı bünyesinde 2021 yılında ortak bir bir Ar-Ge çalışması yaptık. Bu çalışma ile atık su arıtma ve geri kazanım ultrafiltrasyon sistemimizi modernize ettik.  Arıtma tesisimiz, minimum kimyasal kullanılarak, maksimum arıtma verimliliği sağlanan, doğaya sıfır atık su deşarj eden ve atık suyun geri kazanılarak tekrar kullanıldığı şekilde tasarlandı.

 

2022 yılına umutla bakıyor, sahibi olduğumuz dünyanın en büyük panel radyatör fabrikasına yeni bir üretim hattı inşa etmek için faaliyete başlamayı amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra stoklama alanımızın genişlemesi için yeni bir ambar; yükleme-boşaltma işlemlerimizin hızlanması için robotlu indirme; paketleme işlemlerimizin hızlanması ve daha etkin paketleme için otomatik streçleme (paketleme)  hattı inşaatlarımız başlayacak.”

 

 

 

 

 

Önceki İçerik“Tedarik zincirindeki problemler de çözülürse üreticiler büyük bir yükün altından kalkacak gibi görünüyor”
Sonraki İçerikAldea, endüstriyel ısı pompalarını sera, hayvancılık ve tarım alanlarında müşterilerinin hizmetine sunuyor