Gold Therm ve Dual Heat Exchangers yeni ürün portföylerini SODEX’te görücüye çıkardı

ISK- SODEX İstanbul Fuarı’na ilişkin hem Gold Therm hem de yeni markaları Dual Heat Exchangers adına değerlendirmelerde bulunan Güneş LTD İş Geliştirme Müdürü Özgür Eralp, fuardaki ziyaretçilerin nitelikli olmasından ve yabancı ziyaretçi sayısından memnun kaldıklarını belirtti. Yakın bir zamana kadar vaka sayıları yüzünden fuarın iptal olacağını bile düşündüklerini dile getiren Özgür Eralp, şu tespitlerde bulundu: “Hepimiz uzun zamandır sektörel bir etkinliğe katılmadığımız için fuardaki ziyaretçi sayısı, tahminlerimizin de üzerindeydi. Pandemi sürecini, kendini geliştirmek isteyen tüm firmalar açısından bir yatırım süreci olarak değerlendirirsek, sektördeki yeni gelişmeleri, Ar-Ge çalışmalarının sonuçlarını ve yeni çıkan ürünleri görmek ve bilgi almak adına oldukça verimli bir fuardı. İlk iki gün yabancı ziyaretçiler ağırlıktaydı. Özellikle Orta Doğu’dan, Rusya’dan ve Kafkaslar’dan gelen ziyaretçiler standımıza yoğun ilgi gösterdi. Bu durumun ağırlıklı olarak ürün grubumuzla alakalı olduğunu düşünüyorum.”

Güneş LTD İş Geliştirme Müdürü Özgür Eralp, “Kombi alanında üretim ya da yedek parça satışı yapan birçok firma, standımızı ziyaret etti”

Üretimine yeni başladıkları kombi eşanjörlerinin en çok bilgi alınan ürünlerinin başında geldiğini söyleyen Özgür Eralp, şöyle devam etti: “Bu alanda üretim yapan ya da yedek parça satışı yapan birçok firmadan gelen ziyaretçilerimiz oldu. Hizmet ve çözüm sağlayıcı pozisyonunda bulunduğumuz sıcak su tarafında yaklaşık 12 senedir üretimini yaptığımız bir hermetik şofbenimiz var. Bu ürün üzerinde çeşitli iyileştirme ve güncellemeler yaparak, belirli parçalarını kendi ürettiğimiz, ErP Yönetmeliği’ne uygun bir ürün geliştirdik. 2020 yılında da bunun lansmanını yaptık. Isı gider paylaşım çözümleri başlığı altında merkezi sistemlerde gider paylaşımı sağlayan kalorimetre ve ısı pay ölçer gibi cihazların satışı ve satış sonrası okuma hizmetleriyle alakalı çalışmalarımız var. Farklı şehirlerdeki partnerlerimiz aracılığıyla o bölgelerde montajı yapılmış ürünlerin, aylık olarak okunması ve kat maliklerine paylaştırılması hizmetini veriyoruz.”

“G115 hermetik şofbenimiz, atmosfere en düşük miktarda NOx salınımı yapan ürünler arasında yer alıyor”

Fuarda sergiledikleri ana ürünlerden biri olan, piyasaya yeni sundukları G115 hermetik şofbene ilişkin bilgiler de veren Özgür Eralp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birçok global markanın çalıştığı tedarikçilerle çalışıyoruz. 26.09.2019 tarihinde ülkemizde uygulamaya giren ErP Lot II’ye uygun olan G115, atmosfere en düşük miktarda Azot Oksit (NOx) gazı salınımı yapan ürünler arasında yer alıyor. Eşanjör içerisindeki su sıcaklığı +5° C’nin altına düştüğünde, cihaz otomatik olarak devreye giriyor, eşanjörü ısıtarak donmasını engelliyor. G115’in LCD ekranı üzerinde su sıcaklığını anlık olarak takip edebiliyorsunuz. Elektrik kesilmesi/gelmesi durumunda cihaz, otomatik olarak ayarlanılan su sıcaklığına göre çalışmaya devam ediyor. Alev modülasyonu özelliği sayesinde su sıcaklığını seçtiğiniz değere ulaştırarak sabit tutuyor. Su sıcaklığını 35-57° C aralığında seçebiliyorsunuz. Düşük debide, düşük güçte çalışarak yakıt tasarrufu sağlıyor. Dakikada 11,5 lt (Δt=25° C) sıcak su kapasitesine sahip. Ayrıca, güneş kolektörü gibi ikinci bir su ısıtıcı ile seri bağlamak suretiyle hibrid şekilde de kullanılabiliyor. Bu ürüne ek olarak bakır boru ve plakalardan meydana getirdiğimiz kombi primer eşanjörleri ve ıslak tip şofben eşanjörü de sergilediğimiz ürünler arasında yer aldı. Isı pay ölçer ve kalorimetrelerde bilgi talebi oldukça yoğun olan ürünlerimiz arasındaydı. Bizim açımızdan fuarın yıldızı kombi eşanjörlerimiz oldu diyebilirim. Çünkü hem Türkiye’de kombi üretimi yapan ana sanayilerden hem yedek parça satıcılarından hem de yurt dışından en çok talep gören ürünümüzdü.”

“Yüksek kapasiteli ürünlere yatırım yapmaya devam edeceğiz”

Kombi eşanjörünün yurt dışındaki belli başlı firmalardan ithal edildiğine dikkat çeken Özgür Eralp, son olarak şu açıklamalarda bulundu: “Bu alanda yerli bir alternatif olan ürünümüz, birçok firma için çok cazip avantajlar sunuyor. Bu avantajların başında navlun ve gümrük giderlerinden kurtulmak yer alıyor. Sonuçta hepimiz maliyetlerimizi belirli oranlarda indirebilmek istiyoruz. Ayrıca ana sanayilere, ihracatı yapılan konvansiyonel kombilerdeki yerlilik oranını da yükseltme şansı veriyoruz. Tüm bu gerekçelerle kombi eşanjörlerimize ciddi anlamda bir talep var. Pandemi süresince yatırımlarımız devam etti. Çerkezköy’deki yeni fabrikamızda tamamen yeni ürünlerimizin üzerine yoğunlaştık. Şu anda yine kombi kategorisinde yeni yatırımlarımız devam ediyor. 24 kW’nin dışında 28 kW gibi daha yüksek kapasiteli ürünlerin çözüm ortağı olabilmek adına çalışmalarımız sürüyor.”

Önceki İçerikSoyteknik-Soy Valve, önümüzdeki yıl emniyet vanalarının yerli üretimine başlayacak
Sonraki İçerikCOPA Eomix Plus akıllı tasarruf özellikleriyle fark yaratıyor