Serra Isı, sulu radyant panellerin avantajlarına dikkat çekti

 

1994 yılından itibaren ısı sistemleri alanında profesyonel olarak faaliyet gösteren Serra Isı Sistemleri, aynı zamanda İtalyan Carlieuklima markasının sulu panel radyant Euterm, Eucold ve Eucerk ürünlerinin Türkiye distribütörlüğünü yapıyor. Distribütörü oldukları markalar ve sulu panel radyantlarla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Serra Isı Sistemleri Genel Müdürü Ahmet Şenelli, açıklamalarına şu cümlelerle başladı: “Carlieuklima profesyonel iklimlendirme konusunda İtalya’nın en önde gelen fabrikasıdır. Carlieuklima aynı zamanda CE sertifikalı radyant bant sistemleri üreten ilk şirkettir. Tüm ürünleri enerji tasarrufu ve konforlu yaşam alanları oluşturmak üzerine tasarlanmıştır. Kendini ispatlamış ürün kalitesi sayesinde tüm dünyaya ihracat yapmaktadır. Firmamız, anahtar teslimi çözümlere yardım sağlar, projenin geliştirilmesinde ve ardından gerçekleştirilen son teste kadar uygulamada iş birliği yapar. Teknik departman, ayrıntıdan tüm sisteme kadar her performans veya düzen ihtiyacı için en uygun çözümü dahil etmeye ve önermeye her zaman hazırdır. Çok büyük endüstriyel alanlarda bile maksimum sıcaklık eşitliğini sağlamak için gerekli olan tesis kontrol sisteminin (donanım ve yazılım) tanımına özellikle dikkat edilir.”

Serra Isı Sistemleri Genel Müdürü Ahmet Şenelli, “Ortamdaki havayı ısı transferinin her üç metodu ile çalışarak, yüksek verim kazandırmaktadır”

Sulu panel radyantların günümüzde yaygın olarak ortam ısıtmasında kullanıldığını belirten Ahmet Şenelli, şöyle devam etti: “Doğrudan ortamdaki havayı ısı transferinin kondüksiyon (iletim), konveksiyon (taşınım), radyasyon (ışınım)  her üç metodu ile çalışarak, yüksek verim kazandırmaktadır. Isıtma veya soğutma sistemlerinde ısıtılacak mahallin tavan kısmına yerleştirilen ısıtıcı yüzeyi geniş ısı transfer katsayısı yüksek metal cihazlardır. Kazan dairesinde veya diğer ısı kaynaklarında ısınan sıcak su, metal levha panelleri içerisinde bulunan su kanallarındaki dolaşımı ile ısınan Euterm sulu radyant panelleri ısısını yüksek verim ile ortama yaymaktadır.”

“Euterm sulu radyant panel, diğer sistemlere göre % 40 ile % 60’a varan enerji tasarrufu sağlar”

Euterm hakkındaki açıklamalarına devam eden Ahmet Şenelli, ürünün özelliklerine yönelik şu ifadelere yer verdi: “Euterm herhangi bir enerji kaynağı tarafından üretilen, sıcak su kullanarak çalışabilen, basit ve sessiz, çok ekonomik bir ısıtma sistemidir. (Kazan, Kaskad Kombi, Isı pompası vb.), Euterm sulu radyant panel, diğer sistemlere göre % 40 ile % 60’a varan enerji tasarrufu sağlar. Gaz ve elektrik hattı olmaması nedeniyle yanıcı malzeme içeren alanlar için de oldukça güvenlidir. Euterm farklı uzunluk, genişlik ve boru sayısına sahip çok sayıda modelleri ile her tür mekâna uygulanabilir. Tüm tesisat işlemleri tavana basitçe sabitleme sistemi ve askı kollarıyla kolaylaştırılmıştır. Euterm, ortamı homojen şekilde ısıtır. Toz hareketliliği oluşturmaz ve bu sayede alerji ve soğuk algınlığına yakalanma riski azalır. Kullanılan yüksek kaliteli malzemeler sayesinde servis ve bakım maliyeti yoktur. Yenilenebilir enerji kaynakları ile çalışabilecek özelliklere sahiptir. Yaz döneminde, Euterm radyant panelleri, soğuk su dolaştırılarak soğutma için kullanılabilir. Carlieuklima Sulu Panel Radyant Sistemleri; fabrika binaları depolar, atölyeler, spor salonları, showroomlar, tersaneler, süpermarketler, araba galerileri, tren garları, uçak hangarları, servis istasyonları, otoparklar ve hijyenik ortamlar için idealdir.”

Önceki İçerik“Pompa ve fanların seçim ve kullanımı doğru yapıldığında, büyük oranda enerji tasarrufu yapılabilir”
Sonraki İçerikİSİB, 2022 Mostra Covegno Expocomfort hazırlıklarına başladı