Alarko Carrier, en çok Ar-Ge yatırımı yapan şirketler arasında

Alarko Carrier, 2019 yılında ayırdığı 9 milyon TL’nin üzerindeki kaynakla Türkiye’nin Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan firmalarının yer aldığı listeye 142. sıradan girdi.

 

Turkishtime tarafından hazırlanan ‘Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri’ araştırmasının sonuçları açıklandı. Ar-Ge’yi teknoloji, üretim ve nitelikli işgücü istihdamının en önemli etkenlerinden biri olarak gören Alarko Carrier, 2019 senesi boyunca yaptığı 9 milyon TL’nin üzerindeki Ar-Ge harcamasıyla Türkiye’de en çok Ar-Ge yatırımı yapan 142. şirket oldu.

 

Turkishtime tarafından hazırlanan araştırma; 2013 yılından bu yana Türkiye’de inovasyon ve Ar-Ge’nin nabzını tutuyor. Araştırma firmaların 2019 yılında Ar-Ge harcamaları, 2019 yılında yapılan harcama tutarının toplam ciro içindeki payı, 2020 yılı için planlanan Ar-Ge harcamaları, Ar-Ge personel sayısı, 2019 yılında Ar-Ge merkezlerinde alınan; patent sayısı, faydalı model sayısı, tasarım tescil sayısı, marka sayısı ve 2019 yılı Ar-Ge desteklerinden yararlanma oranı Ar-Ge 250 araştırmasının temel datalarını oluşturuyor.

 

Alarko Carrier Pazarlama Direktörü Volkan Arslan: “52 kişilik Ar-Ge ve inovasyon ekibimiz var”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Alarko Carrier Pazarlama Direktörü Volkan Arslan, sürekli gelişim ve inovasyona ağırlık vererek Alarko Carrier’ın her sene önemli miktarda bütçeyi Ar-Ge çalışmalarında kullanılmak üzere ayırdığının altını çizdi. Arslan, “65 yıllık köklü bir firma olarak sektöre kazandırdığımız birçok ilk bulunuyor. Köklerimizden gelen inovatif yaklaşımın bizi geleceğe taşıyacağına yürekten inanıyor ve Ar-Ge yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri konusunda uzman 52 kişilik bir ekibimiz bulunuyor. Üretimin %3,47’sini, toplam cironun ise %1,46’sını Ar-Ge çalışmalarına kaynak olarak kullanıyoruz. Son yıllarda Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarında enerji verimliliği yüksek ve çevre dostu ürünler geliştirmeye ağırlık verdik ve bu kapsamda üretim hattına ve Ar-Ge laboratuvarlarına da oldukça ciddi yatırımlar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Alarko Carrier Ar-Ge departmanı tarafından dizayn edilen veya Carrier ile ortak platformda geliştirdiğimiz ürünlerin tamamını belli oranlarda yurtdışına ihraç ediyoruz. Dünya genelinde 57 ülkeye ihracat yapıyoruz” diye konuştu.

 

“Laboratuvarlarımız sektörün hizmetinde”

 

Volkan Arslan, konuyla ilgili açıklamalarına şöyle devam etti: “Alarko Carrier olarak sektördeki öncü rolümüzü sahip olduğumuz ve yeni teknolojilerle geliştirdiğimiz laboratuvarlarımız ile perçinliyoruz. Klima alanında 2009 yılında açtığımız Rooftop Psikrometrik Test Laboratuvarı ile 250 kW’a kadar olan rooftopları ASHRAE ve EN standartlarına göre test ediyoruz. Ayrıca bu laboratuarımız, Eurovent’in 100-200 kW arası test koşullarında üretici laboratuvarlarında bağımsız denetçiler gözetiminde test sonuçlarını kabul ettiği Avrupa’daki birkaç laboratuvardan biri olma özelliğini taşıyor. 2018 yılında açtığımız klima santrali laboratuvarı EN 1886 performans kriterleri için hem yeni ürün geliştirme hem de müşteri FAT (Fabrika Kabul Testleri) testleri için kullanılmaktadır. 2021 yılı başında ise fancoil test laboratuvarımız tamamlanacaktır. Ar-Ge Isı Laboratuvarı, Gebze merkezimizde yer almaktadır. Kendi tasarımımız olan 4 ile 1200 kW arasında yoğuşmalı kombi ve kazanlarımızın ilgili EN standartlarının gerektirdiği ısıl testlerinin tümünü gerçekleştirebiliyoruz. Su basınçlandırma ürünlerinin Ar-Ge faaliyetlerinde kullanılan Dalgıç Pompa Deney Laboratuvarı 2006 yılında TS EN ISO 17025’e göre akredite edilmiş, TS EN ISO 9906’ya göre ülkemizde temiz su için dalgıç pompaları için hidrolik ve motor performans testlerinin yapılabildiği, Türkiye’nin ilk özel sektöre ait laboratuvarı olup, yeterliliği TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından akredite edilmiştir.”

“2021 planları hazır”

 

Alarko kombi ailesinin 3. üyesi Süper Fit kombiden sonra dokunmatik ekranlı yeni kombiyi de 2021 başında piyasaya sunacaklarını belirten Volkan Arslan, son olarak “2021 yılı içinde duvar ve yer tipi Aldens kazanlarda ilave kapasiteler ile ürün gamını tamamlamış olacağız. Optima sirkülasyon pompalarında ara modeller ve bina otomasyon opsiyonu entegresi ile pazardaki konumumuzu pekiştireceğiz. 39HQ klima santralimizi tamamen otomasyonlu hale getiren ve sektörde binlerce kombinasyonu olan modülasyonlu bir klima santralini seçim programına adapte eden ilk firma olmanın gururunu yaşıyoruz. ErP 2021 uyumlu yeni jenerasyon rooftop serimizin 180 – 215 kW modellerini de yıl sonuna kadar tamamlamış olacağız. 2021 yılı içinde fabrikada üretime başlayacağımız Carrier’ın son teknoloji fancoil cihazını hem iç pazar hem de ihracat pazarı için piyasaya sunacağız” dedi.

Önceki İçerikEsnek hava kanalı ihracat lideri yine AFS oldu
Sonraki İçerikAlarko Carrier’ın ihracat başarısı ödüllendirildi