Ayvaz, yangın grubundaki atılımlarına devam ediyor

Türkiye’nin ilk ve tek FM ve UL onaylı gazlı söndürme dolum istasyonuna sahip olan Ayvaz, yangın alanındaki atılımlarına ve yatırımlarına devam ediyor. Şirket sektöre birçok yeni ürün sunmaya hazırlanıyor.

Yangın alanında on yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Ayvaz sektöre yeni ürün ve hizmetler sunabilmek için kolları sıvadı. İnsan kaynağını, ücretim tecrübesini ve Ar-Ge olanaklarını yangın grubuna odaklayan şirket; çevre dostu gazlı söndürme sistemlerini de ürün gamına kattı.

Türkiye’nin ilk ve tek FM ve UL onaylı gazlı yangın söndürme dolum istasyonuna sahip olan Ayvaz, sektöre sunduğu söndürücü gaz çeşidini genişletiyor. Şirket, ürün gamında mevcut olan HFC-125 ve HFC-227 gazlarına alternatif ve çevreci özelliklere sahip FK-5-1-12 gazının da dolum ve satışına başlıyor.

Hızlı, etkili ve temiz gazlı söndürme sistemi

Küresel ısınmaya etkisi çok düşük, ozon delme potansiyeli sıfır olan, renksiz ve kokusuz bir yapıya sahip FK-5-1-12 gazı çevre dostu olması nedeniyle özellikle gelişmiş ülkeler tarafından tercih ediliyor. Ayvaz, Hadımköy merkez fabrikasında bulunan gazlı söndürme dolum istasyonunda bu gazın dolum ve satışını “Ayvaz” ve “FIKE” markaları altında gerçekleştiriyor.

Daha güçlü ekip, daha zengin ürün gamı

Konuyla ilgili bilgi veren Ayvaz Yangın Ürün Müdürü Yusuf Koç, pandemi sürecinde ürün ve çözümlerini geliştirme fırsatı bulduklarını söyledi. “Ekibe yeni katılan Proje ve Satış Mühendisi arkadaşlarımızla artık daha güçlüyüz” diyen Koç, çözüm ortaklarına daha iyi hizmet sunabilmek için Ayvaz Yangın kadrosunu güçlendirdiklerinin altını çizdi. Koç, “Pandemi süreci bizim için açıkçası fırsat oldu. Rakiplerimiz piyasanın, sektörün nereye gideceğini düşünürken biz hiç durmadan atılımlarınıza devam ettik. Hadımköy merkez fabrikamızın yakınında yeni bir binaya taşındık. Sosyal mesafenin korunduğu, güvenli bir ofis ve çalışma sistemine geçiş yaptık. Mevcut ürün gamımızı ve hizmetlerimizi de geliştirme fırsatı yakaladık” dedi.

Ayvaz pano içi söndürme sistemleri

Sulu veya köpüklü söndürme yapmanın mümkün olmadığı müze, sanat galerileri gibi yerlerde gazlı söndürme sistemlerinin kullanıldığını söyleyen Ürün Müdürü, “Gazlı söndürmenin stratejik olarak tercih edildiği yerlerden biri de elektrik/elektronik panoları. Ayvaz olarak yangın riski bulunan tüm UPS panoları, elektrik ve trafo panoları veya kumanda panoları için Pano İçi Söndürme Sistemi adını verdiğimiz bir sistemin satışını gerçekleştiriyoruz. Bu sistemde kullandığımız gaz silindiri için TPED, sistemin tamamı içinse CE onayımızı aldık. Bir sonraki hedefimiz olan LPCB onayını almak için Ar-Ge çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Sistemin işletmelere büyük bir avantaj sunduğunu dile getiren Koç “Pano içinde oluşan yangını kısa sürede algılıyor ve yangın henüz minimum hasar verdiği anda hızlıca söndürme işlemi yapıyor. Sistemin avantajları konusunda farkındalık yaratmaya başladığımız anda sektörden talepler gelmeye başladı. Şu an önemli projeler için ciddi bir satış gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim” dedi.

Ayvaz prestijli projelerde yerini alıyor

Ayvaz gazlı söndürme sistemlerinin “kaliteli ürün, sistem ve mühendislik hizmetleri” sayesinde prestijli projelerde yer alabildiğini söyleyen Koç, “Kısa denilebilecek bir sürede; Tekirdağ Şehir Hastanesi, Havelsan Teknoloji Radar (HTR) binası, Uşak Devlet Hastanesi, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi, Küçük Çamlıca Radyo Kulesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası gibi önemli referanslara sahip olduk. Bu projelerin satış ve devreye alma süreçlerini başarıyla yönettik” dedi. 2020’nin son çeyreğinde FM ve UL onaylı ve Ayvaz markalı akış anahtarı, basınç anahtarı ve izleme anahtar gruplarını piyasaya sürmeye hazırlandıklarını dile getiren müdür, gelecek yıl ise Ayvaz markalı köpüklü söndürme sistemlerinin üretim ve satışını planladıkları bilgisini vererek sözlerini noktaladı.

Önceki İçerikWavin, sizleri 9 canlı boru Apollo O-PVC ile tanışmaya davet ediyor
Sonraki İçerikDaikin Türkiye, sektörünün İstanbul’da ‘Sıfır Atık Belgesi’ alan ilk şirketi oldu