Baymak’ın 6 aylık geliri, 400 milyon TL’yi aştı

 

Son yıllardaki sürdürülebilir büyüme performansını bu yılın ilk yarısında da sürdüren Baymak, ocak – haziran döneminde satış gelirlerini yüzde 8 artırarak 400 milyon TL’nin üzerine taşıdı. Ülkemizi derinden etkileyen koronavirüs pandemisine rağmen bu büyümenin önemli bir başarı olduğunun altını çizen Baymak CEO’su Ender Çolak, “Dünyayı saran virüsün yarattığı tüm olumsuz gelişmelere rağmen tarihimizin en yüksek ilk yarıyıl cirosuna ulaştık. Sektörümüzdeki tüm daralma beklentilerine karşın Baymak olarak büyümemizi sürdürecek; yılsonunda 1 milyar TL ciro barajını aşmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

 

İklimlendirme sektörünün önde gelen oyuncularından Baymak, tüm dünya ile birlikte ülkemizde de derinden hissedilen pandemi sürecinde büyümesini sürdürdü. İlk yarıyıl mali performansını açıklayan Baymak, geçtiğimiz yılın ilk 6 aylık döneminde 380 milyon TL olan satış gelirlerini, bu yılın aynı döneminde 409 milyon TL’ye yükseltti.

 

Baymak CEO’su Ender Çolak: “Tarihin en yüksek ilk yarıyıl cirosu”

 

Şirketin ilk yarıyıl performansını değerlendiren Baymak CEO’su Ender Çolak, mart ayından itibaren ülkemizde de derinden hissedilen koronavirüs pandemisinin tüm sektörlerde olduğu gibi iklimlendirmede de faaliyet ortamını olumsuz etkilediğinin altını çizerken, “Faaliyet ortamında görülen bozulmaya ve tüketici güveninde yaşanan düşüşe rağmen Baymak olarak bu dönemde büyümemizi sürdürdük. İlk 6 ayda satış gelirlerimizi yüzde 8’lik bir artışla 400 milyon TL’nin üzerine çıkardık. Son yıllarda kurduğumuz güçlü bayi yapılanmamızın yanı sıra müşteri deneyimine verdiğimiz önem ve bugüne kadar tüketicilerimizle kurduğumuz yakın bağ sayesinde bu zorlu dönemde de sürdürülebilir büyümemize devam ettik ve Baymak tarihinin en yüksek birinci yarıyıl cirosuna ulaştık” dedi.

 

“5 ana ürün grubunda da büyüme”

 

Satış adetlerinde de geçtiğimiz yılın üzerine çıktıklarını ifade eden Ender Çolak, “Genel olarak baktığımızda beş ana ürün grubumuzda da satışlarımızı artırdık. Kombide yüzde 2, klimada yüzde 8, panel radyatörde yüzde 5, termosifonda yüzde 14 büyümeyi başardık. Bunun yanında dünya iklimlendirme sektöründe her geçen gün güç kazanan doğal gazdan elektriğe geçiş trendinin Türkiye’deki öncü firması olarak ısı pompası pazarında, bu yılın ilk yarısında elde ettiğimiz yüzde 55’lik büyüme, bu alandaki büyüme vizyonumuzun en önemli göstergesi” ifadelerini kullandı.

 

“Gayrimenkuldeki ivmeyle sektör toparlanacak”

 

Pandemi sürecinin, yılın ilk yarısında ısıtma ve soğutma sektörleri üzerinde de negatif bir etkisi olduğunun altını çizen Ender Çolak, söz konusu dönemde ısıtma tarafında yüzde 10, soğutmada ise yüzde 15’lik bir daralma yaşandığını ifade etti. Son dönemde gayrimenkul sektöründe başlatılan kampanyaları ve konut kredisi faizlerindeki düşüşle birlikte konut alımlarının da hız kazandığını belirten Ender Çolak, “Bu ivmeyle birlikte biz de yılın ikinci yarısında özellikle ısıtma pazarında bir iyileşme bekliyoruz. Soğutma pazarında ise pandemi sürecinin getirdiği alışkanlıklar, evde kalma sürelerinin uzaması, tatil döneminde yazlıkların ön plana çıkması gibi konular klima talebini artırıyor. Bununla birlikte hava sıcaklıkları temmuz ve ağustos aylarında mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Tüm bu gelişmelerle birlikte soğutma pazarında farkın kapanabileceğini ve sektörün yılı 2019 ile aynı seviyede kapatabileceğini öngörüyoruz” dedi.

 

“Hedefimiz: ciroda 1 milyar TL’yi aşmak”

 

Pandemi sürecinin ilk gününden itibaren, tüm faaliyet alanlarında gerekli tüm önlemleri aldıklarını; çalışan sağlığına gösterdikleri azami önemle birlikte üretime devam ettiklerini belirten Ender Çolak, “Biz bu sürecin en yoğun hissedildiği dönemlerde bile müşterilerimizin, bayilerimizin, servislerimizin yanında olmaya devam ettik. Nisan ayında yaptığımız değerlendirmede yıl sonu hedeflerimizi revize etmeyeceğimizi ama bu hedeflere ulaşmak için daha fazla çalışacağımızı söyledik. Bugün de geçtiğimiz yılsonunda koyduğumuz hedeflerle yolumuza devam ediyoruz. Baymak olarak toplam ciroda yüzde 30 büyümeyi öngörüyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda yılsonunda Baymak tarihinde bir eşiği daha geçmek; yıllık satış gelirinde 1 milyar TL seviyesini aşmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”

Önceki İçerikAldağ AŞ, iklimlendirme sistemlerinin önemine dikkat çekti
Sonraki İçerikBomaksan, yeni markaları BOA AIR ihracatı artırmayı hedefliyor