Form; yılda 30 bin ton CO2 gazının doğaya salınımını engelliyor

Yenilikçi teknolojiye sahip ürünleriyle doğa dostu bir yaklaşım sergileyen Form Şirketler Grubu, insanlığın ortak mirası olan doğamıza verdiği değeri tüm hizmet alanlarına yansıtıyor. Form Şirketler Grubu; başarılı iş ortaklıkları, Ar-Ge çalışmalarına verdiği değer ve üretimini yaptığı yerli ürünleriyle tam 55 yıldır doğayı koruyan ve enerji tasarrufu sağlayan iklimlendirme çözümleri sunuyor.

Artan küresel enerji talebi, şehirleşme, kontrolsüz nüfus artışı nedeniyle doğal kaynakların kullanımı oldukça arttı. Bu doğrultuda ülkeler, birçok önlem paketini yürürlüğe koydu. Bu paketlerden biri olan Kyoto Protokolü ile de dünya karbon salınımı miktarlarında az da olsa azalmalar görüldü. Ancak bu azalma değerleri hala dünya karbon salınımının çok küçük bir bölümüne karşılık geliyor. İşte tüm bu sebeplerden dolayı, ülkeler, daha temiz ve daha yeşil bir dünya için, temiz enerji kaynaklarına yani yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor.

Form Şirketler Grubu, otel, AVM, konut, hastane, endüstri gibi birçok farklı projeye sağladığı yenilenebilir enerji kaynaklı iklimlendirme sistemleri, çevre dostu yapıları ile hem doğayı koruyor hem de bulundukları alanlarda enerji tasarrufu sağlıyor. Form tarafından bugüne kadar projelendirilen ve hala çalışmakta olan toplam 58 farklı referans ile deniz, göl, yeraltı suyu ve toprak kaynaklı sistem çözümlerini kullanarak 110 bin kW/h kapasitede iklimlendirme ihtiyacı karşılanıyor. Alternatif enerji kaynakları kullanılmadan bu büyüklükte bir kapasiteyi karşılamak için harcanması gereken enerji, ortalama 50 MW/h değerinde. Form tarafından oluşturulan sistemler ise ortalama olarak 20 MW/h enerji harcıyor. Böylelikle toplamda 30 MW/h enerji kazancı sağlanıyor.

Alternatif kaynaklarının kullanımı ile sağlanan yıllık 30 MW/h değerindeki enerji tasarrufu sayesinde, saatte 13 ton CO2, yılda ise ortalama olarak 30 bin ton CO2’nin doğaya salınımı engelleniyor.(1)

Bu değer yaklaşık olarak yılda 7.250 aracın trafikten çekilmesi ve 90.000 adet ağaç dikimine eş değerdir.(2)

 

  • 1kw/h elektrik tüketimi esnasında 0,43kg CO2 salınımı olmaktadır. Sistemlerin yıllık ortalama 2200 saat çalıştığı öngörülmüştür.
  • Yeni bir otomobilin km başına 120gr CO2 salınımı yaptığı ve yılda ortalama 30.000 km yaptığı kabul edildi. Bir aracın yılda 3.600 kg CO2 salınım yaptığı hesaplandı.

 

 

Önceki İçerikBlue Mudanya Otel’nin hava konforu Mitsubishi Heavy VRF sistemlerle sağlanıyor
Sonraki İçerikAironn’dan sağlık personeline destek