Pa-Flex ihracatla büyüyor, büyüdükçe dünyaya yayılıyor

Pa-Flex olarak kurulduğu 2014 yılından itibaren ihracat yaptıklarını ve iç pazar kadar dış pazara da önem veren bir firma olduklarını dile getiren Pa-Flex Ceo’su Cafer Basık; ihracat çalışmalarına ve hedeflerine yönelik açıklamalarda bulundu: “İhracat faaliyetlerimizi geliştirmek adına sürekli ve düzenli Ar-Ge çalışmaları yürütmekteyiz. Yurt içi ve yurt dışı fuarlara ek olarak sektörel ticari heyetlere de katılım sağlayarak daha fazla ülkeye ihracat yapmayı hedefliyoruz. Bu sayede dış pazardaki payımızı genişletmeye de devam ediyoruz. İhracat faaliyetlerimizi geliştirmeye yönelik 2023 yılı başlangıcında hayata geçirmiş olduğumuz çalışmalardan biri de yüksek ihracat oranlarımız sayesinde OKSB (Onaylanmış Kişi Statü Belgesi) belgesini bünyemize dahil etmek oldu. Bünyemize başarılarımız sayesinde katmış olduğumuz bu belge ile müşterilerimize ve dış pazarımıza daha hızlı sürede ulaşmaktayız. Bu belgeyi bünyemize katarak Ticaret Bakanlığı tarafından firma güvenilirliğimizi tescillemiş olmaktan gurur duyuyoruz.”

Pa-Flex Ceo’su Cafer Basık, “60’ın üstünde farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz”

Mevcutta 60’ın üstünde farklı ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyleyen Cafer Basık, şöyle devam etti: “Amacımız, bu sayıyı artırarak hem ülkemize hem firmamıza katkı sağlayabilmek. Katılmış olduğumuz yurt dışı ve yurt içi fuarlar sayesinde, ihracat yaptığımız ülke sayısını ve müşteri portföyümüzü artırarak dünya çapında marka bilinirliğimizi daha fazla güçlendirmekteyiz.  Bu sayede Pa – Flex markalı ürünlerin birçok ülkede proje bazlı ve bayi satışı gerçekleşmektedir. Böylelikle dünyanın birçok yerinde büyük projelerde yer almaktayız. Ayrıca İSİB’in düzenlemiş olduğu Endonezya ve Malezya da gerçekleştirilen sektörel ticari heyet organizasyonuna katılım sağlayarak yeni firmalar ile tanışma ve ürünlerimizi tanıtma fırsatımız oldu. Bu ülkeler ile daha önce yapmadığımız ihracat faaliyetlerinin başlatılabilmesi için bir adım atarak, altyapı çalışmalarımızı başlatmış olduk. Toplantılarımız ve görüşmelerimizden olumlu sonuçlar ile dönerek ihracat yaptığımız ülkeler kategorisine yenilerini eklemeyi planlıyoruz.”

“İhracat gerçekleştirdiğimiz ülkelere düzenli ve planlı olarak seyahatler gerçekleştirmekteyiz”

Mayıs ayında katılım sağlayacakları Mısır Hvac-R Fuarı için hazırlıklarını tamamladıklarını da sözlerine ekleyen Cafer Basık, “Pa-Flex olarak yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonlarında, hem ülkemizi temsil etmekten gurur duyuyoruz hem de ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmek için yeni pazarlardaki yerimizi almaya çalışıyoruz. B2B görüşmelerin önemini benimseyerek, hitap ettiğimiz ancak henüz ulaşmadığımız pazarlara ve müşteri kitlemize ulaşma gayesindeyiz.  Bu doğrultuda fuar çalışmalarımız ve organizasyonlarımız sürekli olarak devam etmektedir. Müşterilerimize ürünlerimizi, kalitemizi ve müşteri memnuniyeti odaklı bir kuruluş olduğumuzu gösterebilmek adına bu çalışmalara devam edeceğiz. En son katılım sağladığımız Endonezya – Malezya Sektörel Ticaret Heyeti organizasyonundan olumlu sonuçlar ile geri dönüş yapmış bulunmaktayız. Daha önce ihracat yapmadığımız ülkeler ile görüşme sağlayabilmek için ekibimizle düzenli olarak ihracat analizi ve planlama toplantıları yapmaktayız. Ürünlerimizi doğru pazarlarda sunabilmek, doğru kitleye ulaşabilmek ve doğru lojistik planlaması yapabilmek için pazarlama, lojistik ve ihracat departmanları ortak çalışma yürütmektedir. Bu sayede daha önce ihracat yapmadığımız ülkelere ve kitlelere ulaşarak, müşteri potansiyelimizi arttırmakta ve yüksek ürün kalitemizle yeni ihracat çalışmalarımıza başlamaktayız. İhracat gerçekleştirdiğimiz ülkelere ise düzenli ve planlı olarak seyahatler gerçekleştirmekteyiz. Müşteri memnuniyetlerinin geri dönüşlerini dikkate alarak bayi ve proje bazı ziyaretler gerçekleştirmekteyiz. Yurt dışı bayilerimiz ile sürekli online ve yüz yüze toplantılar gerçekleştirerek,  pazar ve piyasa araştırması yaparak rekabetçi pazardaki yerimizi korumaya yönelik çalışmalar yapmaktayız. Değişen rekabet ortamına uyum sağlayabilmek için ve sürdürülebilir rekabet ortamındaki konumumuzu korumak için yurt dışı bayilerimizi ziyaret ederek aldığımız geri dönüşleri değerlendiriyor, ihracatlarımıza bu doğrultuda devam ediyoruz.”

 

 

 

Önceki İçerikMak-Tes Mekanik, yeni ürünlerini piyasaya sunmak için çalışmaları tamamladı
Sonraki İçerikAcar Mekanik Sistemler, Defne Spor Kızları’nın resmi sponsoru oldu