ESSİAD ve İmbat Soğutma işbirliğinde Veri Merkezi İklimlendirme Sistemleri Semineri gerçekleştirildi

 

ESSİAD organizasyonunda İmbat İklimlendirme işbirliği ile 8 Kasım 2022 tarihinde “Veri Merkezi İklimlendirme Sistemleri” semineri gerçekleştirildi.

 

Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin ilk konuşmasında İmbat İklimlendirme Genel Müdürü Nuriye Gümrükçüler İmbat İklimlendirme tanıtımı ve veri merkezleri gelecek projeksiyonu hakkında sunum gerçekleştirdi. İmbat İklimlendirme’nin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreçte gerçekleştirdiği çalışmalardan bahseden Gümrükçüler, bünyesindeki Ar-Ge merkezi ile gelişime odaklı yaklaşımı temel alan ve mühendislik bakış açısıyla çalışmalarını sürdüren İmbat Soğutma’nın ürettiği ürünler ve çözüm ortağı olarak yer aldığı projeler hakkında detaylı bilgi aktardı. Veri merkezlerinin gelecek projeksiyonu hakkındaki sunumunda ise dünya çapında toplam yaklaşık 200 milyar euro değerinde 6.000 MW veri merkezi kapasitesinin planlandığını belirten Gümrükçüler, veri merkezi sistemleri için hayati önem taşıyan soğutma ihtiyacının altını çizerek 5 yıllık projeksiyonda bulut teknolojisi, sınır bilişim teknolojisi (edge computing), sektördeki hızlı büyüme, yeni teknolojilere yatırım, organik inovasyona yönelme konularında veri merkezlerinin büyük rol oynayacağını vurguladı.

 

İmbat İklimlendirme’nin veri merkezi çözümleri konusunda sunum yapan İmbat İklimlendirme Satış Destek Şefi Nergiz Burhan veri merkezlerinde kullanılan, insan konforundan daha farklı ve hassas iklimlendirme şartları aranan alanlar için tasarlanmış hassas kontrolü klima teknolojisi hakkında bilgiler aktardı. Kullanıldıkları ortamda bulunan sistemlerde oluşabilecek aşırı ısınma, bilgi kaybı, oksitlenme, kısa servis ömrü gibi durumları ortadan kaldırmak için 7/24 esasında sabit nem ve sıcaklık değerlerini, dar toleranslar içerisinde sağlamak üzere geliştirilmiş veri merkezi iklimlendirme sistemleri için uyguladıkları tasarımlardan örnekler sundu.

 

İmbat İklimlendirme sistem uygulamaları ve referansları konusunda sunum yapan İmbat İklimlendirme Bölge Satış Yöneticisi Fatih Padar veri sistemi uygulamalarında kullanılan cihazların kondenser tipi, soğutma tipleri, hava akış tipleri, hassas klima sistem uygulamaları hakkında sunum gerçekleştirdi. İmbat İklimlendirme tarafından yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen uygulamaların, kullanım alanları, kapasiteleri ve çeşitliliği katılımcılardan büyük ilgi gördü.

 

İmbat İklimlendirme’nin alt yüklenici olarak yer aldığı İsviçre Federal Laboratuvarı Veri Merkezi Soğutma Sistemi (EMPA) Projesi hakkında söz alan Lande İnovasyon Yürütücüsü Çağatay Yılmaz proje hakkında detaylı bilgi aktardı. Konuşmasında İmbat Soğutma’nın üstlendiği, Lande tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Horizon 2020 Araştırma-İnovasyon fonu tarafından da desteklenen ECO-qube Projesinden bahseden Çağatay Yılmaz, İsviçre Federal Malzeme Bilimi ve Teknolojisi Laboratuvarları (Swiss Federal Laboratories for Materials Science and Technology – EMPA) bünyesinde açık kaynaklı donanıma ve son teknoloji ürünü bir soğutma sistemine sahip yüksek verimli veri merkezi oluşturulması süreci hakkında detaylı bilgi aktardı.

 

Yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinlik, sunumlar ardından gerçekleştirilen soru cevap bölümü ile sona erdi.

 

Önceki İçerikİSİB Sektör Strateji Çalıştayı ile Türk iklimlendirme sektörünün yeni dönem stratejilerini masaya yatırdı
Sonraki İçerikTürk iklimlendirme sektörü Azerbaycan’da etkinliğini artırıyor