Wilo Türkiye Satış Direktörü Fatih ÖNER

“Sektörümüzde yeni ürünlere olan talepler ihtiyaçlara göre artmaya başladı”

“Global arenada yaşanan özellikle pandeminin ve Ukrayna – Rusya savaşının etkisiyle konut sektöründe dönem dönem dalgalanmalar yaşandı. İnşaat sektörü malzeme sanayisi ülkemizdeki güçlü yönlerimizden birini oluşturuyor. Fakat son dönemde sektörde yeniden yaşanan dalgalanmalar birinci derecede malzeme sektörünü de olumsuz etkiledi. Bu durum iç pazardaki yavaşlamaya ek olarak fiyatlar ve karlılıklar üzerinde baskıya neden oldu. Ancak 2023 yılı için beklentimiz daha olumlu bir piyasa gibi görünüyor.  Bir yandan da inşaat sektöründe, Türk inşaat firmalarının dünyanın farklı bölgelerinde gerçekleştirdikleri projelerin 2022 yılında da söz sahibi olmayı sürdürdüğünü söyleyebiliriz. Wilo olarak biz de hem Türkiye’de hem de Türkiye merkezli yatırımcı, projeci firmaların yurt dışı projelerinde yer almayı ve prestijli global projelere Türkiye’den destek vermeyi sürdürüyoruz.

Sektörümüzde yeni ürünlere olan talepler ihtiyaçlara göre artmaya başladı. Bir ürünün piyasada kabul görebilmesi için öncelikle; fiyat, kalite, Ar-Ge ve dayanıklılık gibi unsurlar öne çıksa da günümüzde sürdürülebilirlik ve dijitalleşme kavramları da önemli hale geliyor. Gün geçtikçe dijitalleşen ve enerji kaynaklarının verimli kullanıldığı bir dünyada, bütüncül çözümler sunmak artık çok büyük bir öneme sahip. Wilo olarak biz de dijital dünya ve verimliliğin izinden gidiyor ve buna göre çözümler üretiyoruz. Sadece pompa değil pompadan daha fazlasını geliştirerek, altyapı, endüstri ve bina sistemlerinde, ileri teknoloji ile dünya kaynaklarını koruyan yeni nesil çözümler geliştiriyoruz. Müşterilerimize modern teknolojiler, yenilikçi uygulamalar ve karmaşık sistemlere kolay entegrasyon özelliği sunuyoruz. Sektörün öncü markalarından biri olarak faaliyet gösterdiğimiz alanlarda ilkler gerçekleştiriyoruz.

Ar-Ge çalışmaları sonucu her yıl pompa ve sistemlerimizi geliştiriyor ya da yeni ürünleri ailemize ekliyoruz. İnovatif çözümlerimizde son yıllarda birçok dikkat çeken ürünümüz oldu. Bu kapsamda; yangınla mücadele ihtiyaçları için çözümler sunan UL/FM yangın sistemlerimiz ve bina teknolojileri alanında dünyanın ilk akıllı pompası olma özelliğini taşıyan Wilo-Stratos MAXO ve yüksek enerji verimliliği sunan IE5 motora sahip Wilo-Stratos GIGA2.0 yer alıyor. Bunların yanı sıra altyapı sistemlerinde geçtiğimiz yıl esnek ve işlevsel tasarımıyla da iF Tasarım Ödülü’ne layık görülen Wilo-Rexa MINI3 ve Nexos Yapay Zekalı Wilo-Rexa SOLID-Q ürün gruplarımızı sıralayabiliriz.

Bir diğer öne çıkan çözümümüz Wilo’nun Türkiye fabrikasında tamamen müşteri ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilerek üretilen Wilo-EMUport ıslak montaj terfi istasyonlarımız. İstasyonlarımızda geleneksel ayırma sistemleri veya pompa istasyonlarına kıyasla Türkiye’nin birçok belediye altyapısına güvenilir lokal çözümler sunuyoruz.

Alt yapı sistemleri bir projenin kritik temel bileşenlerindendir. Bu bileşenler; konut ve ticari mülklerin, hastanelerin, su şebekelerinin ve kanalizasyon arıtma tesislerinin işletilmesinde vazgeçilmez unsurları oluşturuyor. Sektörün inovasyon lideri olarak, enerji alanında her zaman öncü olduk ve bu öncülüğümüzü sürdürüyoruz.

2022 stratejilerimizde özellikle değişim pazarına ağırlık veriyoruz. Wilo olarak müşterilerimizin bir yandan kısıtlı enerji kaynaklarını daha verimli kullanarak sürdürülebilir gelişime katkıda bulunmalarını sağlıyor, bir yandan da onlara tasarruf edebilmeleri için Wilo Enerji Çözümleri hizmetini sunuyoruz. Pompaların enerji tüketimi, tüm dünyadaki enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 10’luk kısmını oluşturuyor. Mevcut durumdaki eski pompaların yüksek verimli pompalar ile değişimi sayesinde dünyadaki toplam elektrik tüketimi yüzde 4 azaltılabilir; bu oran yaklaşık 1 milyar insanın evinde tükettiği elektriğe eş değer kabul ediliyor.

Pompa sektöründe uluslararası, birinci sınıf bir yüksek teknoloji tedarikçisi olarak hizmet veriyor ve sürekli yeni standartlar belirliyoruz. “Smart Urban Area” (Akıllı Kentsel Alanlar) olarak bilinen entegre kent merkezleri, Wilo için önemli büyüme alanlarının başında geliyor. Wilo olarak, müşterilerimize sadece ürün sağlamayı değil, onlar için çözüm ortağı olmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda geniş ürün yelpazemiz ve sistemlerimizle farklı alanlar için teknolojik çözümler geliştiriyoruz. Kısıtlı doğal kaynaklarımızdan olan su ile çalışırken verimlilik giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu yüzden bina teknolojileri ve su yönetimi için zamanın çok ilerisinde, kullanıcı dostu ve teknolojik olarak yüksek performanslı alternatifler sunuyoruz.

Geçtiğimiz dönem yayınlanan Tüketici Satın Alma Alışkanlıkları Araştırma Raporuna göre; ülkemizde ilk akla gelen ve en çok tercih edilen pompa markası olduk. Bu başarımızın en önemli nedeni Ar-Ge’ye verdiğimiz değerle beraber tüketicilerimizin taleplerini dikkate almak. Bu bağlamda tüketicilerimizden aldığımız geri dönüşler ve talepler doğrultusunda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Ürün satışlarımızın artışında ve marka olarak en çok tercih edilmemizi sağlayan unsurların başında; ürünlerimizin kalitesi, sağladığımız satış sonrası hizmetlerimiz, dijital çözümlerimiz ve geniş yetkili satış noktaları ile beraber servis ağımız geliyor.

Yapılan marka algı araştırmasından çıkan sonuç da bize, bu noktada doğru adımları attığımızı gösteriyor. Bu çalışmada aldığımız her bir olumsuz yorumu ders, her bir olumlu yorumu da daha iyisini yapmak üzere değerlendiriyoruz. 150 yıldır dünyada yakalanan başarının Türkiye’de de aynı istikrarda olduğunu görmekten gururluyuz.”

 

Önceki İçerik“Pazar odaklı, müşteri ihtiyacına yönelik ürünlerin piyasada kabul göreceğini düşünüyorum”
Sonraki İçerikProtech’in geliştirdiği roket pelet sobaları, soğuk gün dostu olmaya devam edecek