GNG Valve, 35 yıllık tecrübeyi arkasına alarak sektöre açıldı

 

35 yıla yakın bir tecrübenin verdiği güven ve iş tecrübesini arkalarına alarak GNG Valve’in kurulduğunu dile getiren Engin Toptaş, firmanın en dikkat çeken özelliğini JIS ( Japanese Industrial Standart ) ve VG normlarına göre üretim yapmaları olarak tanımladı. Türkiye’de bu normlara göre kapsamlı üretim yapan ilk firma olduklarının altını çizen Engin Toptaş, şu bilgilendirmelerde bulundu: “Bütün Japon normlarını kapsayan vana serilerini üretmeye başladık. Hizmet verdiğimiz sektör hem iç pazarda hem ihracat tarafında ağırlıklı olarak gemi inşa ve tamir sektörü olduğu için bu norm çok önemli. Dökümlerimizi marin sertifikasyonlarına onaylı dökümhanelerde yaptırıyoruz ve yüksek stoklu çalışıyoruz. Aynı zamanda Türkiye’de üretilen askeri projeler için de VG normunda ürünler üretiyoruz. Bu da hem Türkiye’de hem de dünya pazarında bize oldukça ayrıcalık katıyor.”

 

GNG Valve Satış ve Pazarlama Müdürü Engin Toptaş, “Yaklaşık 15 milyon TL tutarında yeni makine yatırımı yaptık”

 

Engin Toptaş, VG ve Japon normlarıyla üretim yapmanın GNG Valve’e sağladığı avantajları şu sözlerle aktardı: “Askeri şartları sağlayan VG normlu vanalar üretiyorsanız, Nato’nun üretici listesine giriyorsunuz. Dolayısıyla dünya üzerinde bu tarz bir vanaya ihtiyaç olduğu zaman, güvenilir firmalar listesinde yer aldığınız için tercih ediliyorsunuz. Japon normları da aynı şekilde talep görüyor. Bizim ülkemizde ağırlıklı olarak DIN normuna göre üretilen ürünler kullanılmaktadır. Ancak eğer Türkiye’ye gelen gemi Japonya veya Çin üretimi ise, veya fabrika Japon veya Çin firmalarından hizmet almışsa ürünlerin normu da oraya ait oluyor. Dolayısıyla bunları üreten yerli bir firma olmak büyük avantaj sağlıyor. Çünkü bugüne kadar hep ithal ürünler kullanılıyordu. GNG Valve ile birlikte bu sorun aşılmış oldu. Son çıkan sistemleri ve teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Bu sebeple yaklaşık 15 milyon TL tutarında yeni makine yatırımları yaptık, ve yapmaya devam edeceğiz.

 

“Gemi inşaa vanaları alanında kalitesiz ürün satma şansınız yok”

 

Gemi inşaa vanaları üreten bir firma olarak kalitesiz bir ürün imal etme ya da satma şanslarının olmadığının altını çizen Engin Toptaş, bunun nedenini şöyle açıkladı: “Çalıştığınız kalıpçıdan, gönderdiğiniz dökümcüye ve montajı yapan firmaya kadar tüm süreçlerde aynı kalite anlayışına sahip olmanız gerekmektedir. Çünkü bu ürünler gemilerde kullanılıyor. Gemi seyir halindeyken vanadan kaynaklanan bir problem ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu sebeple üretim hattımızı en yüksek kaliteli hizmete göre ayarladık. Eğer yedek parça veya bitmiş ürün ithalatı yapıyorsak, firmaları da çeşitli kriterlere dikkat ederek seçiyoruz. Tüm üretimden çıkan ürünlerimizi standartların gereklerine göre test ettikten sonra stoğumuza alıp müşterilerimize sevk ediyoruz.

 

“Üretim ve test aşamaları için ihtiyacımız olan makine yatırımlarımıza devam ediyoruz”

 

GNG Valve’nin kısa sürede gemi inşaa vanaları konusunda dünya liderleriyle yarışacak seviyeye geleceğine emin olduğunu belirten Engin Toptaş, endüstriyel vanalar konusunda da Türkiye’de tercih edildiklerini ifade etti ve şu cümlelere yer verdi: “Genç bir firma olmamıza rağmen sektöründeki en deneyimli isimlerden oluşan bir kadroya sahibiz. Önümüzdeki dönemde yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerimizden gelen taleplere göre makine ve tesis yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

 

Önceki İçerikProtech’in geliştirdiği roket pelet sobaları, soğuk gün dostu olmaya devam edecek
Sonraki İçerikMegaGaz Endüstri Malzemeleri, toplumun her kesimine hızlı ve etkin şekilde ulaşmayı hedefliyor