Teska, yüzde 100 yerli üretim ile iç ve dış pazarda büyümeye devam ediyor

Pandemi ile mücadele ettiğimiz 2 yıllık sürecin sonunda daha da güçlendiklerini söyleyen Teska Satış Müdürü İbrahim Kalaycılar, hem yurt içinden hem de yurt dışından çok fazla talep gördüklerini belirtti. Bu süreçte çok fazla yatırım yaptıklarına da değinen İbrahim Kalaycılar, bu yatırımlara ilişkin şu bilgilendirmelerde bulundu: “Mevcut makine parkurumuzu yaklaşık yüzde 30 oranında artırdık. Bu aşamada mevcut fabrikamızın yerini değiştirerek, 2 katı büyüklüğünde yeni bir yere taşındık. 3 bin 800 metrekarelik bir alandan 6 bin 500 metrekarelik bir alana geçince üretim hacmimizi de artırmış olduk. Buna paralel olarak üretim kapasitemiz de yükseldi. Daha fazla makine koyabileceğimiz alanlarımız oldu.”

Teska Satış Müdürü İbrahim Kalaycılar, “Türkiye’de ilk 3 firma arasında yer almak istiyoruz”

2022 yılında yaklaşık 7 yeni ürünü daha ürün kataloglarına eklediklerini dile getiren İbrahim Kalaycılar, bu konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Biz ağırlıklı olarak ankastre banyo ve duş grubunda çalışıyoruz. Türkiye’de de bu gruba dahil olan firma ve model sayısı çok az. Bu sebeple bundan önceki süreçlerde bu ürünler hep yurt dışından ithal ediliyordu. Ancak bizimle birlikte bu açığın önemli kısmı kapanmış oldu. Aldığımız talepler, günden güne artıyor. Çok yeni bir firma olmamıza rağmen, marka bilinirliğimiz oldukça iyi… Ciromuzun yüzde 65’ini ihracat, yüzde 35’ini ise iç pazar oluşturuyor. Önümüzdeki yıllarda ise iç pazardaki oranlarımızı biraz daha artırarak, yüzde 50-50 seviyelerine ulaşmak istiyoruz. Çünkü yurt içine yönelik de çok ciddi hedeflerimiz var. Bunlardan biri de ilk 3’ün içerisinde yer almak.”

“Kaliteye ve farkındalık yaratan tasarımlara önem veriyoruz”

Yüzde 100 yerli üretim yapan bir firma olarak, müşterilerine sundukları avantajlardan bahseden İbrahim Kalaycılar, şöyle devam etti: “Katıldığımız fuar organizasyonlarında standlarımızı ziyaret eden müşterimizin veya potansiyel müşterilerimizin bizimle ilgili en çok hoşuna giden kriter, yüzde 100 yerli üretim yapıyor olmamız… Türkiye’de şöyle bir algı var; bir ürün kaliteliyse ve dizayn olarak farkındalık yaratıyorsa ithal üründür gözüyle bakılıyor. Biz Teska olarak, bu tarz ürünlerin Türkiye’de de üretilebildiğini ispat ediyoruz. Gerek bireysel kullanımda gerek projelerde bu ürünün yüzde 100 yerli olduğunu söylediğimiz zaman, daha fazla ilgi ve talep görüyoruz.”

“Servis ağlarımızla ve satış sonrası destek servisimizle tüm süreçleri kontrol altında tutuyoruz”

Tasarımın Teska için oldukça önemli olduğunun altını çizen İbrahim Kalaycılar, bu konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Tasarım departmanımızda hepsi birbirinden tecrübeli arkadaşlarımız var. Kaliteye çok önem veren bir firma olduğumuz için bu konuda oldukça fazla yatırım da yapıyoruz. Diğer firmalarda süreç nasıl işliyor bilmiyorum ama bizde üretilen her bir ürün, tek tek test ediliyor. Böylece ürün kullanıcıya ulaşmadan, oluşabilecek tüm problemleri görebiliyor ve riski sıfırlayabiliyoruz. Satış sonrasındaki süreçte de bu işin peşini bırakmıyoruz. Servis ağlarımızla ve satış sonrası destek servisimizle tüm süreçleri kontrol altında tutuyoruz.

Son olarak önümüzdeki döneme ilişkin planlarından bahseden İbrahim Kalaycılar, “Fuar katılımlarımız devam edecek. Çünkü fuarların önemine ve firmamıza sunduğu katkılara inanıyoruz. Türkiye’de 54 tane bayimiz var ve bunu genişletmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte Türkiye içerisindeki bilinirliğimiz ve yayılma oranlarımız daha yüksek olacaktır” dedi.

Önceki İçerikKuzey markalı ürünlerin projelerdeki kullanımı artıyor
Sonraki İçerikAlarko Carrier ilk çeyrekte cirosunu yüzde 112 artırdı