Frigoduman Soğutma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaman DUMAN

“Daha iyisini hedefliyorsak, önce olması gerekene ulaşmamız, ardından üzerine koymamız lazım”

“Sektörümüz kaliteli ürünler ve ihracat ile ilgili gün geçtikçe gelişmektedir. Yabancı menşeli ürünlerin yerine yerli üretim ekipmanların üretiminin artması da sevindirici bir gelişme. Umarım uzun yıllar sağlıklı büyüme göstererek bölgemizde ve dünyada standart belirleyici bir ülke oluruz.

İçinde bulunduğumuz süreç oldukça meşakkatli. Ham madde fiyatlarındaki dalgalanma, ürün fiyatlarındaki istikrarı tehdit ediyor. Önünü görmekte zorlanan üretici, ne ürünü vaktinde yetiştirebiliyor ne de fiyat verebiliyor. Navlun krizi şiddetini azaltsa da hala devam etmekte, tedarikteki aksama ve gecikmeler üretimi güçleştirmekte ve herkesin iş yapmasını zorlaştırmaktadır.

Bütün bu aksiliklere rağmen, yaşananların yurt içinde yerli üretim ihtiyacının ve Türkiye’nin coğrafi konumunun üretim ve sevkiyat açısından kıymetinin anlaşılması uzun vadede sektörümüz için kazanım olduğunu düşünüyorum.

Bu açıdan 2022’nin ilk yarısı bizim için oldukça iyiydi. Global bir tedarik krizi yaşamamıza rağmen geçen yılın da üstünde bir performans gösteriyoruz. Güçlü stoğumuzun faydasını gördüğümüz bir dönemden geçiyoruz. Soğutucu akışkan dolum tesisimizin faaliyete geçmesi ise talepte yeni bir artış sağladı. Cirosal artıştan ziyade, müşterilerimizin tedarik ihtiyacını layığı ile sağlayabilmek ve sürdürülebilir çözümler ile uzun yıllar işbirliği yaptığımız firmalara katma değer sağlamayı önemsiyoruz.

Bu yılın bizim için en büyük gelişmesi gaz dolum tesisimizin faaliyete geçmesi. Bu alanda da sektör paydaşlarımızın bize uygun gördüğü kalite ve hizmet standartlarını daha da geliştirerek sektörümüze hizmet vermeyi hedefliyoruz. Sürekli kendimizi geliştirdiğimiz, inovasyona açık, bizim için oldukça heyecanlı bir alan.

Gaz dolum konusu ile de bağlı olarak; sektörel gelişimin devamlılığı ve rekabet gücünün artırılması için, mevzuatların uygulanabilir bir şekilde yazılması ve yazılanların uygulanması gerekir. Ancak denetim ve standardizasyon ile kaliteli ve güvenli üretim, tedarik ve sektörel kalkınma sağlanabilir. Bu sadece sektörel gelişim için değil ülke ekonomisi, çevre ve gelecek nesiller için de azami önem taşımaktadır. Daha iyisini hedefliyorsak, önce olması gerekene ulaşmamız, ardından üzerine koymamız lazım.”

Önceki İçerik“Ülkemiz sadece klima kullanımında değil, imalat kalitesi ve mekanik dizayn anlamında da çok başarılı bir noktada”
Sonraki İçerik“Ülkemizde 2025’te uygulamaya geçilecek olan yeni gaz protokolünü oldukça önemsiyoruz”