Şantiye oluşumuna yönelik hazırlık metodolojisi ile Şantiye Eğitim Programı başladı

Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD)’nin, Makine Mühendisleri Odası’nın altyapısı ile düzenlediği, Şantiye Eğitim Programı’nın ilk dersi Şantiye Oluşumuna Yönelik Hazırlık Metodolojisi 15 Mart’ta online olarak gerçekleşti. MTMD Eğitim Komisyonu Başkanı Tunç Karakaya açılış konuşmasında, Şantiye Eğitim Programı içeriğinden bahsederek katılımcıları bilgilendirdi.

Ardından MTMD Onur Kurulu Üyesi, MTMD 1. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Gökbudak, teklif aşaması ve görüşmeler ile başlayan çalışmaların sözleşme sürecindeki önemine dikkat çekerek organizasyon şemasına değindi. Taahhüt işlerinde hedefin başarı olması gerektiğini belirterek proje dinamikleri kapsamında proje yapım yöntemi ile kalite yönetim planının önemini vurguladı. Ayrıca dokümantasyon ile görev dağılımını anlattı. Eğitim tamamladıktan sonra soru-cevap bölümüyle dinleyicilerin soruları yanıtlandı.

Şantiye Eğitim Programı’nın kalan eğitimleri ile ilgili bilgiler şöyle;

  1. eğitim: Şantiye Süreci 1

Konuşmacı: İsmet Mura

Eğitim içeriği: İş programının yapılması, yapım yöntemleri (Method Statement) hazırlanması, diğer disiplinlerle koordinasyon, Shop-drawing, malzeme onay dosyalarının hazırlanması ve stok kontrolü (şantiyeye malzeme inmesi, depolanması, depodan sahaya sevk, vs.) hakkında bilgilendirme.

  1. Eğitim: Şantiye Süreci 2

Konuşmacı: Hüseyin Erdem

Eğitim içeriği: İmalat-montaj, İmalat ara aşama testleri, İmalattaki uygunsuzluklar ve bunların giderilmesi, saha kalite kontrol, raporlama, ataşmanların alınması, hak ediş hazırlanması ve faturalama süreci.

  1. Eğitim: Şantiye Süreci 3

Konuşmacı: İbrahim Biner

Eğitim içeriği: İmalatların bitimi ile geçici kabul arasındaki işler, Flushing, TAD, Devreye Alma.

  1. Eğitim: Şantiye Teslimi

Konuşmacı: Barış Şevketbeyoğlu

Eğitim içeriği: Geçici kabul, As-Builtlerin hazırlanması, işletme-bakım manuellerinin hazırlanması, kesin hesap, iş bitirme belgesi.

Önceki İçerikWorimexCo. , tersine mühendislik konseptine yönelik üretimlerine ağırlık kazandırdı.
Sonraki İçerikPasif Ev (Passive House)