BVN, Sodex İstanbul’da ‘devrim niteliğinde’ dediği, yeni ürününü sergiliyor

 

Pandemi sürecinde yeni bir cihaz üzerinde çalışmalara başladıklarını hatırlatan BVN İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Yaşar Bahçivan, “Bu cihaz verimli ve kontrol edilebilirliğinin yanında ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarını da karşılayarak, enerji tüketimini optimize ediyor ve böylece karbon ayak izini de azaltıyor. Neticesinde Sodex Fuarı’nda sergileyeceğimiz çok özel ürünümüzü sektörün hizmetine sunacağız” dedi.

 

Dünyanın en önemli iklimlendirme (HVAC) Fuarlarından birisi olan ISK-Sodex Fuarı BVN için ne anlam ifade ediyor?

 

BVN olarak kurulduğumuz günden beri ihracata önem verip, dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen HVAC-R fuarlarına katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. ISK-Sodex Fuarı ise bizim kendi evimizde düzenlenen bir fuar ve bu kez dünyanın birçok yerinden HVAC-R profesyonellerini, müşterilerimizi ve potansiyel müşterilerimizi standımızda ağırlayacağız. ISK-Sodex Fuarı BVN için sadece bir pazarlama platformu değil, aynı zamanda enerji verimliliği, karbon ayak izi, sürdürülebilirlik ve yeşil enerji konularında da sektörümüze neler kattığımızı ve bu konularda da liderliğimizi gösterme fırsatı olarak görüyoruz. ISK-Sodex Fuarı Türk iklimlendirme sektörünün, STK’ların benimseyip sahip çıktığı bir fuar. Ülkemizi tanıtmak, ürünlerimizi sergilemek ve belki de en önemlisi sektörümüzün gücünü göstermek için ISK-Sodex Fuarı çok önemli bir fırsat. Zaten ilk düzenlendiğinden beri birçok firma gibi BVN olarak biz de önemli katkılar veriyoruz. Yıllardır katıldığımız fuarlarda çok önemli işbirliklerine imzalar attık; bundan sonra da atmaya devam edeceğiz.

ISK-Sodex Fuarı’na hangi ürünlerle katılacaksınız?

 

Türkiye’nin en büyük fan üreticisi konumundayız. Dünyada ise bu alanda söz sahibiyiz. BVN’nin ürettiği ürünler birçok sektörde kullanılıyor. Enerji sektöründen, inşaat sektörüne, makine sektöründen HVAC sektörüne kadar farklı sektörlerin çeşitli ölçeklerdeki fan ve motor ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Dünya genelinde 90 ülkeye fanlarımızı ve diğer havalandırma ürünlerimizi gönderiyoruz. Çok geniş bir ürün portföyüne sahibiz. Katılacağımız ürünler arasında yeni geliştirdiğimiz enerji verimli fanlar ve EC motorlar da var. Bunlar, karbon ayak izini de azaltmayı hedefleyen ürünlerimiz arasında. Ayrıca, yeşil enerjiyi destekleyen enerji verimliliği yüksek ısı geri kazanım cihazlarımızı ve ülkemize yıllardır ithal giren büyük çaplı aksiyel fanlarımızı da sergileyeceğiz. Sodex Fuarı’nda standımızı ziyaret eden ziyaretçilerimize her yıl olduğu gibi bu yılda sürprizlerimiz olacak.

 

BVN’de her Sodex fuarında yeni bir ürün lansmanı yapıyor, bu yıl hangi alanda yeni ürünler veya yeni hizmetlerin lansmanı olacak?

 

Enerji dünyanın en büyük sorunlarından birisi haline geldi. Artan enerji talebi ülkeleri adeta bir yarışın içine sokmuştur. Dolayısıyla bütün üreticiler enerji verimli ürünlerini tüketicilerine sunmaya çalışıyorlar. Ülkemizde her ne kadar yakın zamanda petrol alanında güzel haberler gelse de enerji konusunda sorunlar yaşıyoruz. Yerli üreticiler olarak bizim de buna katkı sağlamamız gerekiyor. Dolayısıyla ithalatı önleyip ihracatımızı ne kadar artırabilirsek ülkemize o kadar avantaj sağlamış oluruz. BVN kuruluşundan bu yana kendi sektöründe,“Ülkemizde üretilmeyeni üretmek.” gibi bir misyonu üstlenmiş durumda. Bir önceki fuarda ülkemizde üretilmeyen büyük çaplardaki soğutma fanlarının lansmanını yapmıştık. Bu fuarda da fanlarımızın motoru olarak kullanmaya başladığımız EC motorlarımızın lansmanını yapacağız. Artık EC motor konusunda da ithalatın önünü kesecek ve ürünlerimizi ulaştırdığımız ülke sayısını artırarak ihracatımızı artıracağız. Ayrıca Ar-Ge departmanımızın uzun zamandan beri üzerinde çalıştığı havalandırma alanında devrim niteliğinde yeni bir cihazımızı sergileyeceğiz.

 

EC motorun iklimlendirme sektörü için anlamı ne?

 

EC motorlar AC motorlara göre çok daha verimli ve enerji sarfiyatı çok daha az olan motor sistemleridir. Enerjiye ulaşmanın bu kadar zor olduğu günümüzde üretilen enerjiyi verimli kullanmak da çok büyük önem arz ediyor. EC motorlu fanlarımızı kullanan sistemler diğer motor sistemlerine göre çok daha verimli ve daha az enerji sarfiyatı sağlıyor. Ayrıca kontrol edilebilirlik konusu EC motorla birlikte farklı bir boyut kazanıyor. Şöyle ki dünyanın öbür ucundaki bir fanımızı dahi kontrol edebilecek ve proaktif bir yaklaşımla oluşabilecek arızaları ve bakım gereksinimlerini önceden tespit edebileceğiz. Dolayısıyla böyle bir durumda önlemler alıp ürünlerimizin takılı olduğu cihazların kullanıcılarına sıkıntı yaşatmamasını sağlayabileceğiz. Şu anda birçok ülke HVAC sistemlerinin enerji verimli olmasını şart koşuyor. Bu motorla birlikte özellikle Avrupa pazarındaki payımızı da artıracağız. Ayrıca ülkemize giren ithal ürünlerin termin sürelerinin uzun olmasından dolayı tedarik sıkıntısını da ortadan kaldıracak; üretici müşterilerimizin ihracat yolundaki en büyük destekçileri olacağız.

 

Son olarak “Devrim Niteliğinde” diye ifade ettiğiniz havalandırma alanındaki cihazınızı anlatabilir misiniz?

 

Pandemiden sonra insanlarımız yaşam alanlarında temiz havanın önemini çok daha iyi anladılar. Fakat inşaat sektörü yaptığı binalarda hala insanlarımızın bu talebine tam olarak cevap verebilmiş değil. Bir yandan yaşam alanlarımızda ihtiyaç duyduğumuz temiz ve taze hava diğer yandan, soğutma ve ısıtma ihtiyacı birleşince iş yine HVAC sektörüne düşüyor. Henüz yetkili mercilerce bu alanda alınmış tedbirler yok ama biz gelecekteki ihtiyaçlarımızı düşünerek yeni bir cihaz üzerinde çalışmalarımızı pandemi döneminde yapmaya başladık. Bu cihaz verimli ve kontrol edilebilirliğinin yanında ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarını da karşılayarak, enerji tüketimini optimize ediyor ve böylece karbon ayak izini de azaltıyor. Neticesinde Sodex Fuarı’nda sergileyeceğimiz çok özel ürünümüzü sektörün hizmetine sunacağız.

Önceki İçerikİSO ‘İklimlendirme Ekipmanları Sanayi Sektör Toplantısı’ yoğun katılımla gerçekleşti
Sonraki İçerikEndüstri sektöründe dijital entegrasyon ve Endüstri 4.0