Kubuş Kazan, gaz yakıtlı sıcak hava kazanı CE belgesini aldı

Sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunarak açıklamalarına başlayan Kubuş Kazan Satış ve Pazarlama Müdürü Celal Ayazoğlu, “Son yıllarda Türkiye’de artan sanayi ve tarım sektörü ısınma ve endüstriyel ürünler için kurutma gereksinimlerini, sıcak su ile ısıtma veya buhar ile işlemeden ziyade daha ekonomik olan sıcak hava kazanlarına yöneltmiştir” dedi.

Celal Ayazoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kubuş Kazan adıyla 72 yıldır ısıtmada lider firmalardan biri olarak, müşterilerimiz talepleri doğrultusunda katı yakıtlı olarak ürettiğimiz sıcak hava kazanlarımızın yanına, gaz ve sıvı yakıtlı olarak sıcak hava kazanlarını satışa sunmuş bulunmaktayız. Sıvı – Gaz yakıtlı olarak imal edilen modellerimiz brülör, fan, ve kazan kontrol panosu dahil paket halinde üretilmektedir. Yakıt ve Baca bağlantısı yapıldığında kolayca çalıştırılıp anında sıcak hava vermeye başlar. 50.000 KCAL/H den 2.500.000 KCAL/H e kadar olan kapasitelerde CE belgeli olup, yüksek mukavemetli özel kazan sacı ve TS EN 10216-2 veya TS EN 10217-2 kazan boruları kullanılmaktadır. Yüksek sıcaklık taleplerinde ise alevle temas eden tüm yüzeyler AISI 309 veya AISI 310 malzemeler kullanılarak imalat yapılmaktadır. Böylece yüksek ısı sağlanırken ürünün çok daha uzun ömürlü olması sağlanmış, pahalı yatırım gerektirmeyen ve çok ekonomik olarak doğrudan istenilen sıcaklık istenilen miktarda seri sıcak hava üretimi elde edilmektedir.”

Kubuş Kazan Satış ve Pazarlama Müdürü Celal Ayazoğlu, “Ürettiğimiz sıcak hava kazanlarımızın yapılan verim testlerinde CO2 oranı ve CO oranı çok düşük çıktı”

KSHK-G-S modeli ile CE Belgeli ve Gazmer onaylı olması sebebi ile ülkemizin her yerinde gaz açımında hiçbir sıkıntı yaşanmadığını hatırlatan Celal Ayazoğlu, son olarak şu noktalara vurgu yaptı: “Ürettiğimiz sıcak hava kazanlarımızın yapılan verim testlerinde CO2 oranı ve CO oranı çok düşük çıktı. Baca gazı sıcaklığımız ise 163 C ölçülmüştür. Bu sonuçlar da sıcak hava kazanımızın ne kadar verimli olduğunun bir göstergesidir. Sıcak havanı son zamanlarda sera, gıda kurutma, kağıt kurutma, beton kurutma, tavuk çiftlikleri, mandıra, mantar kurutma ve sıcak hava ihtiyacı olan tüm sektörlerde kullanılmakta olup, çok fazla rağbet görmeye başlamıştır. Gaz yakıtlı sıcak hava kazanları az yer tutması, yüksek verimliliği, ani hava sıcaklığını arttırma, çevreci ve temiz olması nedeniyle küçük sanayi işletmelerinde hemen yerini almaya başlamıştır.”

Önceki İçerikGF Hakan Plastik yalınlaşıyor
Sonraki İçerikİzmir’in tarihi stadyumu E.C.A ile iklimlendiriliyor