Yanmar Turkey, kritik projelerin kesintisiz enerji ihtiyaçlarını karşılamaya hazır
Yanmar Turkey, Türkiye ve yurt dışında şehir hastanelerinden otoyollara, teknoloji yerleşkelerinden telekomünikasyon tesislerine kadar pek çok alanın kesintisiz enerji ihtiyacını karşılıyor. Yanmar Turkey Enerji Sistemleri İş Kolu Direktörü Yıldırım Vehbi Keskin, küresel jeneratör pazarından Türkiye’nin daha fazla pay alması için çalıştıklarını söylüyor.
Dünyanın ilk kompakt dizel motor üreticisi, Japon devi Yanmar, bağlı iştiraki olan ve dizel motorlu jeneratör kategorisinde dünyanın önde gelen markası Himoinsa ile birçok sektörün kesintisiz enerji sorununa köklü çözümler sunuyor. 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren Himoinsa; Çin, Hindistan, İspanya, Fransa, Brezilya, ABD ve Arjantin’de konumlanan 8 merkezde jeneratör üretimi yapıyor; firmanın aynı zamanda uluslararası 11 iştiraki de bulunuyor. Himoinsa; 3KVA’dan 3.000KVA’ya kadar dizel jeneratör setleri, 19,70 KW’dan 2.5MW’a kadar gazlı jeneratör setleri ve 1.320.000 lümene kadar aydınlatma kapasitesine sahip çok çeşitli aydınlatma kuleleriyle sağlık, inşaat, veri merkezi, su arıtma, madencilik ve telekomünikasyon gibi kesintisiz güce ihtiyaç duyulan alanlarda pazarın en önemli oyuncuları arasında yer alıyor.
Kesintisiz enerjiye ihtiyaç duyan sektörler, jeneratörler ile güvende
Baz istasyonları, 7/24 çalışan fabrikalar, hastaneler, veri merkezleri, su arıtma tesisleri ve benzeri kuruluşlar kesintisiz enerjiye ihtiyaç duyuyor. Gelişen teknolojiyi takip eden, kalite odaklı dizel jeneratörler; kesintisiz enerji sağlayan çözümler içinde en çok tercih edilen seçenekler arasında yer alıyor. Himoinsa markalı jeneratörler, tüm iklim şartında çalışan dizel motorları ile kesintisiz enerji olanağı sağlıyor. Kaliteden taviz verilmeden üretilen Himoinsa jeneratörler, ülkemizde jeneratör pazarında değerli bir konum kazanıyor.
Tüketicinin yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz
Yanmar Turkey Enerji Sistemleri İş Kolu Direktörü Yıldırım Vehbi Keskin, Yanmar’ın ürettiği dizel motorların kalitesinin ve gücünün sektörel anlamda bilindiğini kaydederek, şunları söyledi: “Dünya jeneratör pazarı büyüklüğünün 18 milyar dolara yakın olduğu tahmin ediliyor. Enerji kesintilerinin yaşandığı, altyapı sorunlarının olduğu ya da üretim için mobil enerjiye ihtiyaç duyulan ülkeler tarafından jeneratör talebi sürekli artıyor. Türkiye de bu talebin yüksek olduğu ülkeler arasında bulunuyor. Ülkemizde jeneratör pazarı yıllık 100 bin adeti aşan satış rakamına erişmiş durumda. Global çapta da sektör her yıl yüzde 2-3 oranında büyüyor. Ürünlerimize yönelik talebi bu büyüme ile birlikte daha iyi anlıyor ve Yanmar Turkey’in yüksek mühendislik gücüyle müşterilerimize özel çözümler üretiyoruz.”
Anahtar teslimi çözümler sunuyoruz
Yanmar Turkey’nin 2023 dahilinde başlattığı ve teslim ettiği dizel projelerden de bahseden Keskin, “Projelerimiz Türkiye’de ve yurt dışında ilgi ile karşılanıyor. Kütahya Şehir Hastanesi, Kütahya Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Binası, Gaziantep Şehir Hastanesi ve Gaziantep Şehir Hastanesi İl Sağlık Müdürlüğü, BOTAŞ Ambarlı Kompresör Birim Baş Mühendisliği, Gine Konakri Demir Çelik Fabrikası, KKTC-Güzelyurt / Morphou Atıksu Arıtma Tesisi, Havelsan Teknoloji Yerleşkesi, Kamerun Beton Santral Projesi ve Aselsan / Makedonya Otoban Projesi bahsi geçen çalışmalarımızdan birkaçıdır.” dedi.
2024 hedeflerinden de söz eden Vehbi Keskin, “Müşteri memnuniyeti ve Yanmar global ilkelerinden ödün vermeyerek, içinde bulunduğumuz pazarlarda jeneratör alanında kendimize çok daha sağlam bir yer edinmek temel hedefimiz. Bununla birlikte Power EPC iş modelimizde sadece jeneratörde değil, genel kapsamlı enerji projelerinde de anahtar teslim çözümler sunmak için çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.