İmbat Soğutma AŞ  Yurt içi Satış Müdürü Fatih PADAR

 

“Yatırım, tasarım ve imalat alanlarında enerji ekonomisine dönük olarak yapılan çalışmalar son dönemlerde daha da artmış durumdadır”

 

“Öncelikle enerji verimli ürünler ülkemize enerji sarfiyatının ve enerjide dışa bağımlılığın azalması anlamında katkısı bulunmaktadır.  Dolayısı ile klima sektöründe enerji verimli ürünlerin artmasının hem sektöre hem de ülke ekonomisine ve dolayısı ile dünyaya etkisi olmaktadır. Klima sektörüne etkisini ürünlerin Ar-Ge olarak geliştirilmesi için öncelikle mühendislik çalışmaları ve ardından ihtiyaç duyulan ekipmanlarla cihazları oluşturma olarak söyleyebiliriz. Enerji ekonomisi yapan ürünlerin doğal olarak öncelikle o ürünü kullanan kişiye, ardından ülke ekonomisine ve dolayısı ile korbon ayak izi üzerinden de dünyaya katkısı olmaktadır. Yatırımcı ve işletmecilerin daha az fatura ödemelerini sağlamaktadır.

 

Projeci firmaların öncelikle inovasyona açık olmaları ve dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri gerekmektedir. Sonrasında yatırımcıyı doğru yönlendirmesi gerekmektedir. Her projenin ihtiyaçları farklı olmakla beraber, her projede enerji ekonomisi yapan iklimlendirme sistemleri tercih edilebilir.

 

Yatırım, tasarım ve imalat alanlarında enerji ekonomisine dönük olarak yapılan çalışmalar son dönemlerde daha da artmış durumdadır. Bu konuda özellikle güncel ihracat rakamlarına bakıldığında yurtdışındaki bir çok firmaya üretim yapan bir ülke haline geldik. Dolayısı ile bu konulardaki gelişmeleri daha yakından takip eder hale geldik. Bu gelişmeler ışığında birçok firma bu konuda yatırım yapmaya başladı.  Ayrıca Pazar açısından da bakılacak olursa, enerji ekonomisi yapan cihazlar yeni yapılan binalara konulacağı gibi daha geniş bir perspektiften bakıldığında mevcut binaların renevasyonunu da içine alabilecektir. Bu da pazarın büyümesine sebep olacaktır.

Firma olarak ürettiğimiz ürünlere tamamen enerji ekonomisi ve verimliliği açısından bakmaktayız. Bu yüzden ürünlerimiz uluslararası sertifikasyon sistemlerinde standart olarak A ve B enerji sınıfı çıkmaktadır.  İhracatımızın büyük kısmını yaptığımız Avrupa ülkelerine 2022 yılının başından bu yana ErP 2021 standartlarına uygun ürünler sunuyoruz. Gelecek odaklı ürünler tasarladığımızın en büyük göstergelerinden biri de Avrupa’da 2021’den beri uygulanan, ülkemizde ise 2025’te uygulamaya geçecek olan F-gaz regülasyonuna uygun yeni gazlar ile ürettiğimiz ürünlerimizdir.

 

Ürettiğimiz ürünlerde özellikle full yükte ve kısmi yüklerde verimli çalışmasına yönelik olarak asimetrik soğutma uyguluyoruz. Bu uygulama sayesinde cihazların verimleri yükselmektedir. Yine proje dahilinde ısı geri kazanım sistemleri cihazlarımıza ilave edilebiliyor. Bu konularda kullandığımız ekipman ve komponentler sektörde en tepedeki firmaların ürünleridir.  Müşterilerimize optimum verim sağlayan cihazlardan maksimum verim sağlayan cihazlar üreten bir fabrikayız. Bunun için ciddi yatırımlar yapmaktayız. Aynı zamanda sektörümüzdeki 12 akredite Ar-Ge merkezinden biriyiz ve 2004 yılından bu yana enerji verimliliğini gözeten Ar-Ge projeleri üretiyoruz.

 

Amacımız hem ürünlerimizle hem de mühendislik yaklaşımımızla müşterilerimizin yatırımlarına değer katmaktır.”

 

 

Önceki İçerik“Enerji verimli ürünlerin yaygınlaşması, klima ürünleri içinde bir zorunluluk haline geliyor”
Sonraki İçerik“Yüksek verimli düşük enerji tüketimli cihazların tercihi ile sektörde bir talep çoğalması oluşmuştur”